Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Handle techniques to improve wine features
Operate use techniques to improve wine features
Provide osteopathic treatment of animals
Use techniques for improving wine features
Use techniques to improve wine features

Vertaling van "Use techniques for improving wine features " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
handle techniques to improve wine features | use techniques for improving wine features | operate use techniques to improve wine features | use techniques to improve wine features

technieken voor het verbeteren van de eigenschappen van wijn gebruiken


provide osteopathic treatment of animals | use osteopathic technique to improve health of animals | apply osteopathic techniques to improve health of animals | use osteopathic techniques to improve health of animals

ostheopatische technieken gebruiken om de gezondheid van dieren te verbeteren | ostheopatische technieken toepassen om de gezondheid van dieren te verbeteren


Soft tissue manipulative technique using passively induced jaw motion to improve drainage of middle ear structures via the Eustachian tube and lymphatics.

osteopathische techniek voor mandibulaire drainage
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
1. In order to contribute to the elimination of discards and by–catches and facilitate the transition to exploitation of living marine biological resources that restores and maintains populations of harvested species above levels which can produce the MSY and to reduce the impact of fishing on the marine environment and the impact of protected predators , the EMFF may support schemes and projects that aim to develop, improve or introduce new technical ...[+++]

1. Om de afschaffing van de teruggooi te bevorderen en de overgang te vergemakkelijken naar een exploitatie van de levende mariene biologische hulpbronnen op een niveau dat het mogelijk maakt de populaties van de gevangen soorten boven een peil te brengen en te houden dat de MSY kan opleveren, en om de impact van de visserij op het mariene milieu en de impact van beschermde roofdieren te beperken, kan uit het EFMZV steun worden verleend voor regelingen en projecten ten bate van de ontwikkeling, de verbetering of de invoering van nieuwe technische of organi ...[+++]


While enzymes have been used for centuries in food production, in the latter half of the 20th century the use of enzymes in food production increased significantly and, since the 1980s, companies which produce enzymes have been using genetic engineering techniques to improve production efficiency and quality and to develop new p ...[+++]

Terwijl enzymen al eeuwen worden gebruikt bij de productie van levensmiddelen, is het gebruik van enzymen bij de productie in de tweede helft van de twintigste eeuw aanzienlijk toegenomen. Sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw gebruiken bedrijven die enzymen produceren, bovendien genetische technieken om de productie-efficiëntie en de kwaliteit te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen.


In order to prevent unfair competition in the wine market, with its disastrous consequences for our producers, it is vital for us to protect consumers by means of labelling regulations based on transparent information regarding the characteristics of the products, the techniques used, the original features and the methods of maturing the wine.

Om oneerlijke concurrentie op de wijnmarkt te voorkomen, alsmede de rampzalige gevolgen hiervan voor onze producenten, dienen we de consumenten te beschermen met behulp van etiketteringsregels die gebaseerd zijn op transparante informatie over productkenmerken, de gebruikte technieken, de oorspronkelijke eigenschappen en de gebruikte methoden voor de rijping van de wijn.


recommend to the meeting of the Parties pertinent measures for achieving the objectives of this Agreement, in particular those related to the use of gear, equipment and fishing techniques, considering improvements in technologies, as well as the adoption of appropriate incentives for captains and crews to meet the objectives of this Agreement.

het ITC doet de vergadering van de partijen aanbevelingen voor maatregelen om de doelstellingen van deze overeenkomst te bereiken, met name inzake het gebruik van vistuig, uitrusting en vangstmethoden, rekening houdende met de verbeteringen in de techniek, en ook voor de vaststelling van passende stimulansen daartoe voor kapiteins en bemanning.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
improving the flexibility of the labelling policy, in taking into account the WTO policies, by: 1) removing the distinction between the rules on labelling wines with and without GIs, most importantly facilitating the indication of vine variety and vintage on wines without GI status, in order to allow EU wine producers to market “new world” type wines (i.e. single vine variety), and thereby put EU wine producers on an equal footing with external compe ...[+++]

- verbetering van de flexibiliteit van het etiketteringsbeleid met inachtneming van het WTO-beleid door: 1) het onderscheid af te schaffen tussen de etiketteringsregels voor wijnen met geografische aanduiding en die voor wijnen zonder geografische aanduiding, waarbij het belangrijkste is dat de vermelding van het druivenras en het oogstjaar op wijnen zonder geografische aanduiding wordt vergemakkelijkt om het de wijnproducenten in de EU mogelijk te maken wijnen van het “nieuwe wereld”-type (d. ...[+++]


(b) public aid may also be granted for the equipment or modernisation of vessels such as the use of more selective fishing techniques, safety improvements, maritime navigation, hygiene, production quality on board or working conditions, provided that these measures do not lead to an increase in fishing capacity ;

(b) de overheidssteun kan ook worden verleend voor de uitrusting of de modernisering van de schepen, zoals bij voorbeeld voor het gebruik van meer selectieve visserijtechnieken, verbetering van de veiligheid, de navigatie op zee, de hygiëne, de kwaliteit van de productie aan boord en de arbeidsomstandigheden, op voorwaarde dat die maatregelen niet leiden tot een uitbreiding van de visserijcapaciteit.


(b) public aid may also be granted for the equipment or modernisation of vessels such as the use of more selective fishing techniques, safety improvements, maritime navigation, hygiene, production quality on board or working conditions, provided that these measures do not lead to an increase in fishing capacity;

(b) de overheidssteun kan ook worden verleend voor de uitrusting of de modernisering van de schepen, zoals bij voorbeeld voor het gebruik van meer selectieve visserijtechnieken, verbetering van de veiligheid, de navigatie op zee, de hygiëne, de kwaliteit van de productie aan boord en de arbeidsomstandigheden, op voorwaarde dat die maatregelen niet leiden tot een uitbreiding van de visserijcapaciteit.


means any natural or legal person or group of such persons whose business activity includes the sale directly to the consumer of wine in small quantities, to be defined by each Member State, having regard to the special features of trade and distribution, but not those who use cellars equipped for storing and, if appropriate, facilities for bottling wines in large quantities or who engage in itinerant trading in wine transported in bulk.

„kleinhandelaren” : door elke lidstaat met inachtneming van de bijzondere kenmerken van de handel en de distributie te definiëren natuurlijke personen of rechtspersonen of groeperingen van dergelijke personen die beroepshalve een handelsactiviteit uitoefenen bestaande in de rechtstreekse verkoop aan de verbruiker van kleine hoeveelheden, met uitsluiting van zowel personen of groeperingen die gebruikmaken van lokalen die zijn uitgerust voor de opslag en, in voorkomend geval, van inrichtingen voor de verpakking van wijn, in grote hoevee ...[+++]


(d) "retailer" means any natural or legal person or group of such persons whose business activity includes the sale directly to the consumer of wine in small quantities, to be defined by each Member State, having regard to the special features of trade and distribution, but not those who use cellars equipped for storing and, if appropriate, facilities for bottling wines in large quantities or who engage in itinerant trading in wine transported in bulk.

d) "kleinhandelaren": door elke lidstaat met inachtneming van de bijzondere kenmerken van de handel en de distributie te definiëren natuurlijke personen of rechtspersonen of groeperingen van dergelijke personen die beroepshalve een handelsactiviteit uitoefenen bestaande in de rechtstreekse verkoop aan de verbruiker van kleine hoeveelheden, met uitsluiting van zowel personen of groeperingen die gebruikmaken van lokalen die zijn uitgerust voor de opslag en, in voorkomend geval, van inrichtingen voor de verpakking van wijn, in grote hoev ...[+++]


The Parties recognise that good oenological practices, as referred to in Article 19 of Annex V (Agreement on trade in wines), are the aggregate of processes, treatments and techniques for the production of wine, authorised by the legislation of each Party, whose aim is to improve the quality of the wine, without losing its essential nature, and which keeps the authenticity of the product and safeguards the main characteristics of t ...[+++]

De partijen erkennen dat de in artikel 19 van bijlage V (overeenkomst inzake de handel in wijn) bedoelde oenologische procédés en goede wijnbereidingspraktijken een samenstel zijn van door de wetgeving van iedere partij goedgekeurde procédés, behandelingen en technieken voor de productie van wijn, waarvan het doel is de kwaliteit van de wijn te verbeteren zonder dat essentiële eigenschappen verloren gaan, en die de authenticiteit v ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Use techniques for improving wine features' ->

Date index: 2022-02-25
w