Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Adapt efficient food processing practices
Alter efficient food processing practices
Amend efficient food processing practices
Review efficient food processing practices

Traduction de «alter efficient food processing practices » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
alter efficient food processing practices | amend efficient food processing practices | adapt efficient food processing practices | review efficient food processing practices

voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen


An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

voedingsintolerantie
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
1.1. Food and feed additives, processing aids and other substances and ingredients used for processing food or feed and any processing practice applied, such as smoking, shall respect the principles of good manufacturing practice[10].

1.1. Levensmiddelen- en diervoederadditieven, technische hulpstoffen en andere stoffen en ingrediënten voor de verwerking van levensmiddelen en diervoeders, alsmede verwerkingsmethoden, zoals roken, moeten worden gebruikt overeenkomstig de goede fabricagemethoden[10].


1. Additives, processing aids and other substances and ingredients used for processing food or feed and any processing practice applied, such as smoking, shall respect the principles of good manufacturing practice.

1. Toevoegingsmiddelen, technische hulpstoffen en andere stoffen en ingrediënten voor de vervaardiging van verwerkte levensmiddelen en diervoeders, alsmede verwerkingsmethoden, zoals roken, moeten worden gebruikt overeenkomstig de goede fabricagemethoden.


Altering the hitherto followed practice, applicants were given a 10-day period to rectify these deficiencies, after which the application processing procedure would resume.

Na aanpassing van de tot dan toe gehanteerde aanpak kregen aanvragers 10 dagen de tijd om deze tekortkomingen aan te vullen, waarna de procedure voor de verwerking van de aanvraag zou worden hervat.


E. whereas because between 30 % and 50 % of food produced in the EU is wasted, with the global average being around 30 %, a substantial part of the increased food supply needed could be met by better, more efficient and sustainable food production practices in developed nations in conjunction with enlarged storage and distribution systems in developing nations;

E. overwegende dat tussen 30% en 50% van het in de EU geproduceerde voedsel wordt verspild, met een wereldwijd gemiddelde van ongeveer 30%, en dat dus een groot deel van de benodigde stijging van de voedselvoorziening zou kunnen worden opgevangen met betere, efficiëntere en duurzame productiepraktijken in de ontwikkelde landen in combinatie met een uitbreiding van de opslag- en distributiesystemen in de ontwikkelingslanden;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
E. whereas because between 30 % and 50 % of food produced in the EU is wasted, with the global average being around 30 %, a substantial part of the increased food supply needed could be met by better, more efficient and sustainable food production practices in developed nations in conjunction with enlarged storage and distribution systems in developing nations;

E. overwegende dat tussen 30% en 50% van het in de EU geproduceerde voedsel wordt verspild, met een wereldwijd gemiddelde van ongeveer 30%, en dat dus een groot deel van de benodigde stijging van de voedselvoorziening zou kunnen worden opgevangen met betere, efficiëntere en duurzame productiepraktijken in de ontwikkelde landen in combinatie met een uitbreiding van de opslag- en distributiesystemen in de ontwikkelingslanden;


24. Calls on the Commission to ensure a more targeted application of competition rules in the food chain and to consider legislative proposals to Parliament and Council in this regard, so as to effectively limit the development of dominant market positions within the input sectors, the food processing industry and the retail sector and to strengthen farmers’ bargaining power, enabling them to take coordinated action against dominant actors through efficient p ...[+++]

24. vraagt dat de Commissie zorgt voor een gerichtere toepassing van de mededingingsregels in de voedselvoorzieningsketen en overweegt om in dit verband wetsvoorstellen bij Parlement en Raad in te dienen met als doel de ontwikkeling van dominante marktposities in de productiesectoren, de voedselverwerkende industrie en de detailhandelsector doeltreffend te beperken en de onderhandelingsmacht van de boeren te vergroten om hen in staat te stellen via daadkrachtige producentenorganisaties, brancheorganisaties en het mkb gecoördineerd op te treden tegen dominante actoren;


23. Calls on the Commission to ensure a more targeted application of competition rules in the food chain and to consider legislative proposals to Parliament and Council in this regard, so as to effectively limit the development of dominant market positions within the input sectors, the food processing industry and the retail sector and to strengthen farmers' bargaining power, enabling them to take coordinated action against dominant actors through efficient p ...[+++]

23. doet een beroep op de Commissie om te zorgen voor een gerichtere toepassing van de mededingingsregels in de voedselvoorzieningsketen en te overwegen in dit verband wetsvoorstellen bij Parlement en Raad in te dienen ten einde de ontwikkeling van dominante marktposities in de productiesectoren, de voedselverwerkende industrie en de detailhandelsector doeltreffend te beperken en de onderhandelingsmacht van de boeren te vergroten om hen in staat te stellen gecoördineerd tegen dominante actoren op te treden via daadkrachtige producentenorganisaties, brancheorganisaties en het mkb,


24. Calls on the Commission to ensure a more targeted application of competition rules in the food chain and to consider legislative proposals to Parliament and Council in this regard, so as to effectively limit the development of dominant market positions within the input sectors, the food processing industry and the retail sector and to strengthen farmers’ bargaining power, enabling them to take coordinated action against dominant actors through efficient p ...[+++]

24. doet een beroep op de Commissie om te zorgen voor een gerichtere toepassing van de mededingingsregels in de voedselvoorzieningsketen en te overwegen in dit verband wetsvoorstellen bij Parlement en Raad in te dienen ten einde de ontwikkeling van dominante marktposities in de productiesectoren, de voedselverwerkende industrie en de detailhandelsector doeltreffend te beperken en de onderhandelingsmacht van de boeren te vergroten om hen in staat te stellen gecoördineerd tegen dominante actoren op te treden via daadkrachtige producentenorganisaties, brancheorganisaties en het mkb,


In rooms where food is prepared, treated or processed (excluding dining areas and those premises specified in Chapter III, but including rooms contained in means of transport) the design and layout are to permit good food hygiene practices, including protection against contamination between and during operations.

In ruimten waar levensmiddelen worden bereid, behandeld of verwerkt (met uitzondering van restauratieruimten en de in de titel van hoofdstuk III genoemde ruimten, maar met inbegrip van ruimten in vervoermiddelen), dienen het ontwerp en de inrichting zodanig te zijn dat goede levensmiddelenhygiënepraktijken kunnen worden toegepast en dat met name verontreiniging tussen en tijdens de diverse verrichtingen kan worden voorkomen.


(d) "prevention of pollution" shall mean use of processes, practices, materials or products that avoid, reduce or control pollution, which may include recycling, treatment, process changes, control mechanisms, efficient use of resources and material substitution.

d) "preventie van verontreiniging": het gebruik van processen, praktijken, materialen of producten die verontreiniging vermijden, verminderen of beheersen; deze kunnen recycling, behandeling, proceswijzigingen, beheersingsmechanismen, een doeltreffend gebruik van middelen en vervanging van materiaal omvatten.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'alter efficient food processing practices' ->

Date index: 2023-10-08
w