Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analyse characteristics of food products at reception
Analyse nutrients of food products
Determine nutrients of food products
Perform nutrition analyses
Perform nutrition analysis
Search characteristics of food products at reception

Traduction de «analyse nutrients food products » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
determine nutrients of food products | perform nutrition analyses | analyse nutrients of food products | perform nutrition analysis

voedingsanalyses uitvoeren


investigate characteristics of food products at reception | scrutinise characteristics of food products at reception | analyse characteristics of food products at reception | search characteristics of food products at reception

eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In its report entitled The European environment — state and outlook 2015 , the European Environment Agency (EEA) warns that soil ecosystem services — including food production, protection of biodiversity, and the storing of carbon, water and nutrients in soil — are increasingly under threat.

In het rapport „Het milieu in Europa — Toestand en verkenningen 2015” waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA) dat de ecosysteemdiensten van de bodem — waaronder voedselproductie, bescherming van biodiversiteit en de opslag van koolstof, water en voedingsstoffen in de bodem — in toenemende mate bedreigd worden.


(47) The use in organic production of products and substances such as plant protection products, fertilisers, soil conditioners, nutrients, components of animal nutrition, feed or food additives, processing aids and products for cleaning and disinfection should be limited to the minimum and under the specific conditions laid down in this Regulation.

(47) Producten en stoffen als gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, bodemverbeteringsmiddelen, nutriënten, diervoedingscomponenten, additieven voor levensmiddelen of diervoeders, technische hulpstoffen en reinigings- en ontsmettingsmiddelen, mogen in de biologische productie slechts worden gebruikt in een tot een minimum beperkte hoeveelheid en overeenkomstig de specifieke voorwaarden van deze verordening.


Regrets that the efficiency of nutrient use in the EU is very low, and stresses that action is needed to improve the efficiency of nitrogen (N), phosphorous (P) and potassium (K) use, in order to reduce their impact on the environment and improve food and energy production; calls for targeted research (and its applied use) to improve nutrient efficiency monitoring and the further optimisation of variable rate technologies.

betreurt de uiterst geringe nutriëntenefficiency in de EU en benadrukt dat er maatregelen moeten worden genomen om de doeltreffendheid van het gebruik van stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) te verbeteren, teneinde hun milieueffect te verminderen en tegelijkertijd de voedsel- en energieproductie te verbeteren; dringt aan op doelgericht onderzoek (en om toepassing van de onderzoeksresultaten) om de monitoring van de nutriëntenefficiency te verbeteren, alsook op verdere optimalisering van variabele doseringstechnologieën.


Funding of over €650 million under Horizon 2020 and €5.5 billion under the structural funds; Actions to reduce food waste including a common measurement methodology, improved date marking, and tools to meet the global Sustainable Development Goal to halve food waste by 2030; Development of quality standards for secondary raw materials to increase the confidence of operators in the single market; Measures in the Ecodesign working plan for 2015-2017 to promote reparability, durability and recyclability of products, in addition to ene ...[+++]

financiële steun van meer dan 650 miljoen EUR uit Horizon 2020 en 5,5 miljard EUR uit de structuurfondsen; maatregelen ter vermindering van levensmiddelenafval, waaronder een gemeenschappelijke meetmethode, verbeterde datumaanduiding en instrumenten voor het bewerkstelligen van de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling om levensmiddelenafval tegen 2030 te halveren. ontwikkeling van kwaliteitsnormen voor secundaire grondstoffen om het vertrouwen van marktdeelnemers in de eengemaakte markt te verhogen; maatregelen in het werkprogramma inzake ecologisch ontwerp voor 2015- ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
This includes helping victims recover their livelihoods, and specifically ensuring that infants and young children receive the full range of necessary nutrients. Special attention is also paid to support developing countries to establish sustainable food security policies, taking into account the whole chain of agricultural production and focusing on small scale farmers respecting an environmentally-friendly way of production.

Speciale aandacht gaat ook uit naar de ondersteuning van ontwikkelingslanden bij het vaststellen van beleid voor voedselzekerheid op lange termijn, waarbij rekening wordt gehouden met de volledige landbouwproductieketen en de nadruk wordt gelegd op kleine boeren die een milieuvriendelijke productiemethode toepassen.


The second call for proposals in the food area, which closes on 5 February 2004, is designed to cover a number of additional critical issues including traceability of food (including GMOs in the context of coexistence); the creation of a food information database for Europe; gene-nutrient interactions and obesity; Nutritional and lifestyle habits of adolescents; the effects of early nutrition on long-term health; monitoring an ...[+++]

Met de tweede oproep tot het indienen van voorstellen in de sector voeding, waarvoor de termijn op 5 februari 2004 sluit, wordt beoogd nog enkele cruciale kwesties te behandelen zoals de traceerbaarheid van voedsel (inclusief GGO's in de context van de coëxistentie); de totstandbrenging van een voedselinformatiebank voor Europa; interacties tussen genen en nutriënten en obesitas; de voedings- en leefstijlgewoonten van adolescenten; de effecten van de voeding in de eerste levensjaren op de gezondheid op lange termijn; de monitorin ...[+++]


Research will focus on: overall relationship between diet and health; health promoting and disease prevention properties of foods; effects of food components, pathogens, chemical contaminants and new agents of prion type on health; nutrient requirements and health promoting intervention strategies; determinants of consumer attitudes towards food products and production; methodologies for risk/benefit assessment of nutrients and of bioactive co ...[+++]

Het onderzoek wordt geconcentreerd op: het geheel van de relaties tussen voedingspatroon en gezondheid; gezondheidsbevorderende en preventieve eigenschappen van voedingsmiddelen; samenstelling van de voeding, effecten van ziekteverwekkers, chemische verontreinigingen en prionen op de gezondheid; behoeften aan voedingsstoffen en gezondheidsbevorderende interventiestrategieën; factoren die de attitudes van de consument ten aanzien van voedingsmiddelen en de productie daarvan bepalen; methodologieën voor het afwegen van de risico's ...[+++]


There is an increasing number of products marketed in the Community as foods containing concentrated sources of nutrients and presented for supplementing the intake of those nutrients from the normal diet.

In de Gemeenschap worden steeds meer producten als voedingsmiddel op de markt gebracht die concentraten van nutriënten bevatten en ter aanvulling van de opname van deze nutriënten uit de normale voeding, worden aangeboden.


An increasing number of products are marketed in the Community as being foods containing concentrated sources of nutrients and designed to supplement the intake of those nutrients from the normal diet in particular vitamins, minerals, amino acids, essential fatty acids, fibre and various plant and herbal extracts.

Steeds meer producten met geconcentreerde bronnen van nutriënten, die worden aangeboden als aanvulling op de opname van deze nutriënten uit de normale voeding, worden in de Gemeenschap als voedingsmiddel op de markt gebracht. Het betreft met name vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, vezels en allerlei planten- en kruidenextracten.


The regulation contains a general prohibition on the addition of certain nutrients (e.g. vitamins A and D and folic acid) to food, except for certain specific products.

Deze regelgeving verbiedt in het algemeen de toevoeging van bepaalde voedingsstoffen zoals vitamine A en D en foliumzuur aan levensmiddelen, op enkele specifieke producten na.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'analyse nutrients food products' ->

Date index: 2022-03-05
w