- Increased sustainability and competitiveness, while safeguarding consumer health and decreasing environmental impacts, in agriculture, fore
stry, fisheries and aquaculture through the development o
f new technologies, equipment, monitoring systems, novel plants and production systems, the improvement of the scientific and technical basis of fisheries and crop management,
the latter through selected plant breeding, plant health and
...[+++]optimised production systems , and a better understanding of the interaction between different systems (agriculture and forestry; fisheries and aquaculture) across a whole ecosystem approach.- Meer duurzaamheid en concurrentievermogen, met garanties voor de gezondheid van de consument en met minder milieueffecten in de landbouw, bosbouw, visserij en aquicultuur via de ontwikkeling van nieuwe technologieën, apparatuur, monitoringsystemen, innovatieve planten en productiesystemen, de verbetering van de wetenschappelijke, en technische grondslag van het visserij-
en gewasbeheer door selectieve plantenveredeling, bevordering van de gezondheid van planten en geoptimaliseerde productiesystemen, en een beter inzicht in de interactie tussen verschillende systemen (landbouw en bo
sbouw; visserij en ...[+++]aquicultuur), gezien over een volledig ecosysteem.