Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acetate
Acetic acid
Acrylic acid
Alcohol acid
Alpha-bitter acid
Alpha-lupulic acid
Aromatic acid
Beta acid
Beta-bitter acid
Bitter acid
Bitter beer
Bitter bolete
Bitter orange oil
Citric acid
DNA
Deoxyribonucleic acid
Ester
Fatty acid
Formic acid
Humulone
Hydrochloric acid
Inorganic acid
Lupulone
Nitric acid
Organic acid
Oxalic acid
Phosphoric acid
Phthalic acid
Salicylic acid
Spent acid storing
Spent acid transferring
Store spent acids
Sulphuric acid
Transfer spent acids

Traduction de «bitter acid » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


beta acid | beta-bitter acid | lupulone

betabitterzuur | betazuur | lupulon


(6R)-3,5,6-trihydroxy-4,6-bis(3-methylbut-2-en-1-yl)-2-(3-methyl-1-oxobutyl)cyclohexa-2,4-dien-1-one | alpha-bitter acid | alpha-lupulic acid | humulone

alfabitterzuur | alfazuur | humulon


organic acid [ acetate | acetic acid | acrylic acid | alcohol acid | aromatic acid | citric acid | ester | fatty acid | formic acid | oxalic acid | phthalic acid | salicylic acid ]

organisch zuur [ acetaat | acrylzuur | alcoholzuur | aromatisch zuur | azijnzuur | citroenzuur | ester | ftaalzuur | mierenzuur | oxaalzuur | salicylzuur | vetzuur | zuringzuur ]


inorganic acid [ hydrochloric acid | nitric acid | phosphoric acid | sulphuric acid ]

anorganisch zuur [ fosforzuur | salpeterzuur | zoutzuur | zwavelzuur ]








spent acid transferring | transfer spent acids | spent acid storing | store spent acids

gebruikte zuren opslaan


DNA [ deoxyribonucleic acid ]

DNA [ desoxyribonucleïnezuur ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
highly perfumed juice, slightly acidic but not bitter, expressed by an E/A ratio (sugar content expressed in dry extract ‘E’/acidity expressed in citric acid ‘A’) of between 1,2 and 2,2,

zeer aromatisch sap met zurige, niet-bittere smaak, uitgedrukt door een verhouding E/A (suikergehalte uitgedrukt in droogextract „E”/zuurte uitgedrukt in citroenzuurte „A”) tussen 1,2 en 2,2;


The Cornicabra variety, together with the area’s soil and climatic conditions, give the oil its specific physico-chemical properties, namely a high oleic acid and a low linoleic acid content and a high polyphenol content, and its specific organoleptic properties in terms of a very thick mouthfeel, being fruity and aromatic as well as having medium to intense bitterness and pungency.

Deze omstandigheden hebben de natuurlijke selectie benadrukt en hebben gezorgd voor een differentiatie van het product. In combinatie met de bodem- en klimaatvoorwaarden van het gebied geeft de variëteit Cornicabra de olie zijn bijzondere fysisch-chemische eigenschappen (hoog oliezuurgehalte, laag linolzuurgehalte en hoog gehalte aan polyfenolen) en zijn specifieke organoleptische kenmerken (volle smaak in de mond, fruitig en aromatisch en een gemiddelde tot intense bitterheid en scherpheid).


The olive oil produced throughout Messinia and that produced in the former province of Kalamata have the same specific quality characteristics: intense colour, pleasant taste, naturally translucent and rich in aromatic substances, acidity levels well below the maximum permitted limit, a specific fatty acid profile, medium fruitiness with an aroma of green fruit, light bitterness and light to medium pungency.

De olijfolie die in het hele gebied van Messenië wordt geproduceerd en die welke in de vroegere provincie Kalamata wordt geproduceerd, hebben dezelfde specifieke kwaliteitskenmerken: uitgesproken kleur, aangename smaak, van nature transparant en rijk aan aromatische stoffen, een zuurgraad die voldoende lager is dan het toegestane maximum, een specifiek profiel van de vetzuren, een matige fruitigheid met het aroma van de groene vrucht, een lichte bitterheid tot matige pikantheid.


As regards apricots (Prunus armeniaca L.) and bitter almond (Prunus dulcis var. amara or Prunus amygdalus Batsch var: amara), it may be concluded from the EFSA opinion of 23 November 2006 (5) that the requirement for absence of quantifiable amounts of apricots and bitter almond is not necessary for the protection of animal and public health and that it is sufficient to apply the general maximum levels for hydrocyanic acid, as set out in row 8 of Annex I to Directive 2002/32/EC.

Wat betreft abrikozen (Prunus armeniaca L.) en bittere amandel (Prunus dulcis var. amara of Prunus amygdalus Batsch var. amara), wordt uit het advies van de EFSA van 23 november 2006 (5) besloten dat de eis voor de afwezigheid van kwantitatieve sporen van abrikozen en bittere amandel niet noodzakelijk is voor de bescherming van dier- en volksgezondheid en dat het voldoende is om de algemene maximumgehaltes voor blauwzuur te gebruiken, zoals opgenomen in punt 8 van bijlage I bij Richtlijn 2002/32/EG.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Producers are growing varieties with an ever higher alpha-acid content (the bitter constituent of hops that gives beer its bitter taste) and increasingly higher yields, which implies that smaller areas are needed to produce the same quantity.

De producenten gebruiken rassen die steeds rijker aan alfazuur (het bittere bestanddeel van hop dat bier zijn bittere smaak geeft) zijn en een almaar hogere opbrengst opleveren, wat betekent dat voor een gelijke productie steeds minder grond nodig is.


Although the world beer production is rising (by about 1.9% per year) world alpha acid needs are falling (-0.66%) as a result of technological progress and the shift in consumer tastes to less bitter beers.

Hoewel de wereldproductie van bier stijgt (met ongeveer 1,9% per jaar), daalt de wereldvraag naar alfazuur (-0,66%) als gevolg van de technologische vooruitgang en van een toenemende voorkeur van de consument voor minder bitter bier.


- bitter (high, sometimes very high, average alpha acid content),

- bittere rassen (met een hoog tot zeer hoog gemiddeld alfazuurgehalte) en


Malic acid is an acid naturally included in apples or bitter fruits , which gives to wines a sweet and fruity taste.

Appelzuur is een zuur dat van nature voorkomt in appels en bittere vruchten en dat wijn zoet en fruitig doet smaken.




D'autres ont cherché : bitter beer     bitter bolete     bitter orange oil     acetate     acetic acid     acrylic acid     alcohol acid     alpha-bitter acid     alpha-lupulic acid     aromatic acid     beta acid     beta-bitter acid     bitter acid     citric acid     deoxyribonucleic acid     fatty acid     formic acid     humulone     hydrochloric acid     inorganic acid     lupulone     nitric acid     organic acid     oxalic acid     phosphoric acid     phthalic acid     salicylic acid     spent acid storing     spent acid transferring     store spent acids     sulphuric acid     transfer spent acids     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'bitter acid' ->

Date index: 2023-05-06
w