Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Cereals produced for non-food ends

Traduction de «cereals produced for non-food ends » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
cereals produced for non-food ends

niet voor voedingsdoeleinden bestemde granen
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
This covers a wide range of products, such as food with a new or intentionally modified molecular structure, food using a new food production process (bread treated with UV-light to increase vitamin D content) or produced from microorganisms, fungi or algae (e.g. the use of the micro-algae Schizochytrium sp in foods such as cereal bars, cooking fats, ...[+++]

Daartoe horen allerlei verschillende producten, zoals levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, levensmiddelen waarvoor een nieuw productieprocedé wordt gebruikt (bijv. brood behandeld met uv-licht om de hoeveelheid vitamine D te verhogen) of die afgeleid zijn van micro-organismen, schimmels of algen (bijv. het gebruik van de microalgen Schizochytrium sp. in levensmiddelen zoals graanrepen of bakvetten als een alternatieve bron van docosahexaeenzuur).


This covers a wide range of products, such as food with a new or intentionally modified molecular structure, food using a new food production process (bread treated with UV-light to increase vitamin D content) or produced from microorganisms, fungi or algae (e.g. the use of the micro-algae Schizochytrium sp in foods such as cereal bars, cooking fats, ...[+++]

Daartoe horen allerlei verschillende producten, zoals levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, levensmiddelen waarvoor een nieuw productieprocedé wordt gebruikt (bijv. brood behandeld met uv-licht om de hoeveelheid vitamine D te verhogen) of die afgeleid zijn van micro-organismen, schimmels of algen (bijv. het gebruik van de microalgen Schizochytrium sp. in levensmiddelen zoals graanrepen of bakvetten als een alternatieve bron van docosahexaeenzuur).


encourage stakeholders who are in a position to support the promotion of healthy diets (e.g. food producers, food processors, retailers, caterers) to take initiatives to this end.

belanghebbenden die de bevordering van gezonde eetgewoonten te kunnen ondersteunen (bijvoorbeeld levensmiddelenproducenten, voedselverwerkende bedrijven, kleinhandelaars, restaurateurs) aanmoedigen om initiatieven daartoe te nemen.


5. Stresses that food products must be affordable for consumers and that producers must receive appropriate prices for their products, condemns the agreements entered into by large-scale retailers and calls for measures to be taken to end such practices and ensure transparency in the way in which final-consumer and food-producer prices for food products are formed;

5. benadrukt dat levensmiddelen voor de verbruiker betaalbaar moeten zijn en dat de producent voor zijn product een rechtvaardige prijs moet ontvangen; protesteert tegen onderlinge afspraken van de grote distributiebedrijven en vraagt maatregelen om een einde aan de praktijken te maken en voor doorzichtige vorming van de levensmiddelenprijs aan eindverbruiker en voedselproducent te zorgen;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
L. whereas, according to recent studies, for every kilogram of food produced, 4,5 kg of CO2 are released into the atmosphere; whereas in Europe the approximately 89 Mt of food wasted produce 170 Mt CO2 eq./yr, broken down thus: food industry 59 Mt CO2 eq./yr, domestic consumption 78 Mt CO2 eq./yr, other 33 Mt CO2 eq./yr; whereas the production of the 30% of food ...[+++] which ends up not being consumed accounts for an additional 50% of use of water resources for irrigation, while producing a kilogram of beef requires 5-10 tonnes of water;

L. overwegende dat uit recente studies blijkt dat er voor de productie van een kilo levensmiddelen gemiddeld 4,5 kilo CO2 wordt uitgestoten; overwegende dat de circa 89 Mt voedsel die in Europa verspild worden 170 Mt CO2 eq/jaar opleveren, waarvan 59 Mt in de levensmiddelenindustrie, 78 Mt in de huishoudelijke consumptie en 33 Mt elders; overwegende dat voor de productie van 30% voedsel dat niet geconsumeerd wordt 50% meer water voor irrigatie wordt gebruikt en dat er voor ...[+++]


19. Accepts that EU subsidisation of crops intended for biofuel production is no longer justified, but emphasises in the strongest possible terms that only 2-3% of EU agricultural land is currently being used for this kind of production and media reports blaming biofuels for the current food crisis are exaggerated as far as the EU is concerned; agrees, however, that the policy in countries such as the United States of assigning more land for maize growing to produce bioethanol has had a knock-on effect on the pri ...[+++]

19. gaat ermee akkoord dat het subsidiëren door de EU van gewassen die bestemd zijn voor de productie van biobrandstoffen niet langer gerechtvaardigd is, maar benadrukt met klem dat momenteel slechts 2 à 3% van het landbouwareaal van de EU voor dit soort productie wordt gebruikt en dat berichten in de media waarin biobrandstoffen de schuld krijgen voor de huidige voedselcrisis, voor wat de EU betreft dan ook overdreven zijn; stemt er echter mee in dat de beslissing in landen als de VS om meer land beschikbaar te stellen voor het verb ...[+++]


Furthermore the Commission proposes to prohibit entirely the use of oestradiol 17ß and its ester-like derivates in food-producing animals, putting an end to the various derogations that still exist today.

Voorts stelt de Commissie voor het gebruik van 17β-oestradiol en esterachtige derivaten daarvan bij voedselproducerende dieren volledig te verbieden, en aldus een einde te maken aan de verschillende uitzonderingen die momenteel nog bestaan.


28. Agrees, however, that the policy in countries such as the US of assigning more land for maize-growing to produce bioethanol has had a knock-on effect on the price and availability of maize and other cereals on the global food market;

28. stemt er echter mee in dat het beleid in landen als de VS om meer land beschikbaar te stellen voor het verbouwen van maïs voor de productie van bio-ethanol de prijs in de hoogte heeft doen schieten en serieuze gevolgen heeft gehad voor de beschikbaarheid van maïs en andere granen op de wereldvoedselmarkt;


encourage stakeholders who are in a position to support the promotion of healthy diets (e.g. food producers, food processors, retailers, caterers) to take initiatives to this end.

belanghebbenden die de bevordering van gezonde eetgewoonten te kunnen ondersteunen (bijvoorbeeld levensmiddelenproducenten, voedselverwerkende bedrijven, kleinhandelaars, restaurateurs) aanmoedigen om initiatieven daartoe te nemen.


Regulation (EC) No 396/2005 sets maximum residue levels (MRL) of active substances in plant and animal produce, with the aim of limiting the exposure of consumers at the end of the food chain.

Verordening (EG) nr. 396/2005 voorziet in maximumresidugehalten (MRL's) voor producten van plantaardige en dierlijke oorsprong, met het doel de consumenten, die aan het einde van de voedselketen staan, zo weinig mogelijk daaraan bloot te stellen.




D'autres ont cherché : cereals produced for non-food ends     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'cereals produced for non-food ends' ->

Date index: 2024-01-07
w