The particular nature of canned fisheries products calls for
special, exhaustive checks on the raw material, the processing procedures and their stability and suitability for human consumption. It is neces
sary to examine and indicate the parameters for f
reshness, expiry, sell-by dates, storage conditions, preservation, nutritiona
l value (content in terms of fatty acids, sat ...[+++]urated and unsaturated fats, cholesterol, etc), contaminants and additives. All in all, these exhaustive checks must be operated to determine the quality standards and, where possible, allow the enterprise to apply for and obtain the appropriate international quality guarantee certification (series EN 29 000; European nomenclature - ISO-9000 standards).De specifieke kenmerken van visserijconserven maken een speciale en zeer grondige controle noodzakelijk van de grondstof, de verwerkingsprocédés, de stabiliteit van het product en de
geschiktheid ervan voor menselijke consumptie, waarbij onderzoek wordt gedaan naar en melding wordt gemaakt van de versheidsparameters, de uiterste verkoopdatum, de aanbevolen consumptiedatum, de opslagvoorwaarden, de conservering, voedingswaarden (gehalte in verzadigde en onverzadigde vetzuren, cholesterol, enz.), verontreinigende stoffen, additieven, kortom, een uitputtende controle waarin kwaliteitsnormen worden vastgesteld die indien mogelijk zijn onderw
...[+++]orpen aan de verkrijging van internationale certificaten inzake kwaliteitswaarborg van de serie EN 29.000 en de Europese nomenclatuur van de normen ISO-9000.