O
n release for consumption, ‘Prosciutto Amatriciano’ PG
I has the following physico-chemical, organoleptic and quality characteristics: a maximum moisture content of 60 %; a minimum protein content of 25 % of the dry matter; it is pear-shaped, with the exception of the trotter; a large par
t of the front face extending vertically for more than half the height of the leg is uncovered, in accordance with a traditional long trimming method; a minimum we
...[+++]ight of 8 kg at the end of the minimum maturing period; a minimum maturing period of 12 months from the date of salting.
Wanneer „Prosciutto Amatriciano” BGA in de handel wordt gebracht, heeft het product de volgende fysisch-chemische, organoleptische en kwalitatieve eigenschappen: een vochtgehalte van maximaal 60 % in het analysemonster; een eiwitgehalte van minimaal 25 % op de droge stof; de vorm van een peer, de poot daarvan uitgezonderd; een groot onbedekt deel op de voorzijde dat doorloopt tot over de helft van de lengte van de ham, volgens een traditionele bijkanttechniek; een minimumgewicht van 8 kg aan het einde van de minimale rijpingstijd; een minimale rijpingstijd van 12 maanden gerekend vanaf de eerste zouting.