Studies on carcases of ‘Cabrito do Alentejo’ provide the following differentiating characteristics: light colour, due to the presence of subcutaneous fat, which is also light in colour; 60 % to 66 % of extremely tender and succulent muscle; 25 %, on a
verage, of bone; a lower percentage of fat than other genotypes studied; significant economic yield, since the leg, shoulder and ribs t
ogether account for around 70 % of the total weight of the c
arcase; t ...[+++]he edible parts, consisting of muscle and subcutaneous inter- and intramuscular fat, contain 6 % to 8 % fat.V
olgens de conclusies van onderzoeken van de karkassen van Cabrito do Alentejo verton
en deze de volgende specifieke kenmerken: kleurhelderheid die het gevolg is van onderhuids vet dat eveneens helder van kleur is; 60 à 66 % spierweefsel dat zacht en sappig is; een gemiddelde verhouding bot van 25 %; een pe
rcentage vetten dat lager is dan datgene dat w
erd vastgesteld bij andere onderzoch ...[+++]te genotypes; een behoorlijk rendement aangezien de schouder en de rug samen ongeveer 70 % van het gewicht van het geslachte dier vertegenwoordigen. Het eetbare gedeelte dat bestaat uit het spierweefsel en het onderhuids intramusculair vet, heeft een vetgehalte van 6 % tot 8 %.