Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Agricultural yield
Animal fats
Butter fat yield
Crop yield
Cut out fats
Evaluate improvement of crop yields
Fat
Fat yield
Fats
Fatty substance
Fish fat
Improvement of crop yield research
Lowest yield value
Mechanism of animal fat purification
Process of animal fat purification
Process of animal fat purifications
Reduced fat butter
Reduced-fat butter
Refining-machine operator
Remove fats
Research improvement of crop yields
Researching improvement of crop yields
Take away fats
Three quarter-fat butter
Three-quarter butter
Winterise fats
Yield per hectare
Yield stress
Yield value

Vertaling van "fat yield " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


fats [ fat | fatty substance ]

oliën en vetten [ vet | vetstof ]


mechanism of animal fat purification | process of animal fat purifications | process of animal fat purification | process of animal fat purification

proces voor de zuivering van dierlijk vet


cut out fats | remove fats | take away fats | winterise fats

vetten winterklaar maken


evaluate improvement of crop yields | improvement of crop yield research | research improvement of crop yields | researching improvement of crop yields

verbetering van gewasopbrengst onderzoeken


crop yield [ agricultural yield | yield per hectare ]

landbouwopbrengst [ opbrengst per hectare | opbrengst van het gewas ]


lowest yield value | yield stress | yield value

vloeigrens


reduced fat butter | reduced-fat butter | three quarter-fat butter | three-quarter butter

3/4 boter | boter met een verlaagd vetgehalte | boter met verlaagd vetgehalte


animal fats [ fish fat ]

dierlijk vet [ dierlijke oliën en vetten | dierlijke vetstof | visvetstof ]


Refining-machine operator (oils and fats)

procesoperator van raffineermachine van oliën en vetten
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Studies on carcases of ‘Cabrito do Alentejo’ provide the following differentiating characteristics: light colour, due to the presence of subcutaneous fat, which is also light in colour; 60 % to 66 % of extremely tender and succulent muscle; 25 %, on average, of bone; a lower percentage of fat than other genotypes studied; significant economic yield, since the leg, shoulder and ribs together account for around 70 % of the total weight of the carcase; the edible parts, consisting of muscle and subcutaneous inter- and intramuscular fat, contain 6 % to 8 % fat.

Volgens de conclusies van onderzoeken van de karkassen van Cabrito do Alentejo vertonen deze de volgende specifieke kenmerken: kleurhelderheid die het gevolg is van onderhuids vet dat eveneens helder van kleur is; 60 à 66 % spierweefsel dat zacht en sappig is; een gemiddelde verhouding bot van 25 %; een percentage vetten dat lager is dan datgene dat werd vastgesteld bij andere onderzochte genotypes; een behoorlijk rendement aangezien de schouder en de rug samen ongeveer 70 % van het gewicht van het geslachte dier vertegenwoordigen. Het eetbare gedeelte dat bestaat uit het spierweefsel en het onderhuids intramusculair vet, heeft een v ...[+++]


Compliance with these requirements yields an intramuscular fat content in excess of 3 %, ensuring that the meat possesses the appropriate gustatory and technological properties that are essential for the production of ‘kabanosy’.

Dankzij de naleving van deze eisen ontstaat er een intramusculair vetgehalte van meer dan 3 %, waarmee de juiste smaak en technologische eigenschappen kunnen worden verkregen die noodzakelijk zijn voor de productie van kabanosy.


Recital 1 of Regulation (EC) 1638/98 amending the establishment of a common organisation of the market in oils and fats says that in order to undertake a reform of the olive oil sector 'more reliable information must be obtained, in particular on the number of olive trees in the Community, the areas planted and yields'. The regulation established a transitional system of aid to olive oil production pending receipt of comprehensive data regarding the situation in the sector.

Verordening (EG) 1638/98 tot wijziging van de gemeenschappelijke marktordening in de sector oliën en vetten stelde in de eerste overweging dat voor een herziening van de gemeenschappelijke marktordening in de sector olijfolie "betrouwbaarder gegevens nodig zijn, met name over het aantal olijfbomen in de Gemeenschap, over de oppervlakte van de olijfgaarden en over de opbrengsten". Deze verordening bevatte een overgangsregeling voor steun aan de productie van olijfolie in afwachting van het verkrijgen van volledige gegevens over de situatie in de sector.


Recital 1 of Regulation (EC) 1638/98 amending the establishment of a common organisation of the market in oils and fats says that in order to undertake a reform of the olive oil sector 'more reliable information must be obtained, in particular on the number of olive trees in the Community, the areas planted and yields'. The regulation established a transitional system of aid to olive oil production pending receipt of comprehensive data regarding the situation in the sector.

Verordening (EG) 1638/98 tot wijziging van de gemeenschappelijke marktordening in de sector oliën en vetten stelde in de eerste overweging dat voor een herziening van de gemeenschappelijke marktordening in de sector olijfolie "betrouwbaarder gegevens nodig zijn, met name over het aantal olijfbomen in de Gemeenschap, over de oppervlakte van de olijfgaarden en over de opbrengsten". Deze verordening bevatte een overgangsregeling voor steun aan de productie van olijfolie in afwachting van het verkrijgen van volledige gegevens over de situatie in de sector.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Only with fractionated milk fats with unusual milk fat composition, as it is, e.g., the case with a hard fraction, obtained with fractionation by physical methods at high temperatures of approximately 30 °C with low yields of a few percent or with fractionation with overcritical CO2, the formulae indicate a modification.

Slechts bij gefractioneerde melkvetten met een ongewone melkvetsamenstelling, zoals bijvoorbeeld het geval is met een harde fractie, die verkregen is door fractionering met fysische methoden bij hoge temperaturen van ongeveer 30 °C met een lage opbrengst van enkele procenten of door fractionering met overkritisch CO2, wijzen de formules op een modificatie.


(1) Whereas in February 1997 the Commission submitted a communication to the European Parliament and the Council on the olive and olive oil sector, concluding that the current common organisation of the market in oils and fats needed reform; whereas that communication and the options for reform set out therein have been discussed within the Community institutions; whereas opinions concur on the need for reform; whereas, however, with a view to determining the best approach, more reliable information must be obtained, in particular on the number of olive trees in the Community, the areas planted and ...[+++]

(1) Overwegende dat de Commissie in februari 1997 bij het Europees Parlement en bij de Raad een mededeling betreffende de sector olijven en olijfolie heeft ingediend waarin werd geconcludeerd dat de huidige gemeenschappelijke marktordening voor de sector oliën en vetten moet worden hervormd; dat deze mededeling en de hervormingsvoorstellen die erin zijn aangegeven, zijn besproken in de instellingen van de Gemeenschap; dat een consensus is bereikt over de noodzaak van een hervorming; dat, om te kunnen bepalen welke aanpak daarbij het best kan worden gevolgd, betrouwbaarder gegevens nodig zijn, met name over het aantal olijfbomen in de ...[+++]


Whereas Article 5 of Council Regulation No 136/66/EEC of 22 September 1966 on the establishment of a common organization of the market in oils and fats (4), as last amended by Regulation (EEC) No 2260/84 (5), introduced a system of production aid for olive oil; whereas this aid in respect of areas under olives at a certain date is granted to growers who are members of the producer organizations specified in Article 20c (1) of Regulation (EEC) No 136/66/EEC and whose average production is at least 100 kilograms of oil per marketing year and to other growers on the basis of the number and production potential of olive trees a ...[+++]

Overwegende dat bij artikel 5 van Verordening nr. 136/66/EEG van de Raad van 22 september 1966 houdende de totstandbrenging van een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector oliën en vetten (4), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2260/84 (5), een regeling inzake produktiesteun voor olijfolie is ingesteld; dat deze steun voor op een bepaald tijdstip bestaande arealen aan olijvenproducenten die lid zijn van producentenorganisaties bedoeld in artikel 20 quater, lid 1, van Verordening nr. 136/66/EEG en wier gemiddelde produktie ten minste 100 kg olijfolie per verkoopseizoen bedraagt, wordt toegekend op basis van de w ...[+++]


w