Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Agri-food standard
Codex alimentarius
Control quality standards of food
Create food manufacturing standards
Ensure safety of food
Establish food manufacturing standards
Food
Food distribution scheme
Food for the Most Deprived programme
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Food standard
MDP
Nutrition
Safety of food
Standard component
Standard part
Standardized component
Standardized part
Supervise food quality
Supervise quality of food

Traduction de «food standard » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food standard [ codex alimentarius ]

voedingsnorm [ Codex Alimentarius ]




create food manufacturing standards | developping standard operating procedures in the food chain | develop standard operating procedures in the food chain | establish food manufacturing standards

operationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelen


assist in the development of standard operating processes in the food chain | complete the development of standard operating procedures in the food chain | assist in the development of standard operating procedures in the food chain | implement test the development of standard operating procedures in the food chain

assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen


control quality standards of food | supervise quality of food | ensure safety of food | supervise food quality

de normen van de warenwet naleven | de voedselveiligheid bewaken | toezicht houden op de voedselkwaliteit | zorgen dat voedsel veilig en hygiënisch bewaard en bereid wordt


Malnutrition of mild degree (Gomez: 75% to less than 90% of standard weight)

lichte vorm van malnutritie, Gomez: 75% tot minder dan 90% van normaal gewicht


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]




food distribution programme for the most deprived persons in the Union | food distribution scheme | Food for the Most Deprived programme | plan for the distribution of food for the benefit of the most deprived persons in the Union | scheme for the distribution of food to the most deprived persons in the Union | MDP [Abbr.]

regeling voor de voedselverstrekking aan de meest hulpbehoevenden in de Unie


standard component | standard part | standardized component | standardized part

genormaliseerd onderdeel
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
EUROVOC descriptor: human nutrition food standard marketing standard third country foodstuff originating product consumer protection single market market approval food safety

Eurovoc-term: levensmiddelen voedingsnorm handelsnorm derde land voedingsproduct product van oorsprong bescherming van de consument interne markt verkoopvergunning voedselveiligheid


EUROVOC descriptor: food inspection health control food standard marketing standard foodstuff consumer protection food safety

Eurovoc-term: Keuringsdienst van waren gezondheidsinspectie voedingsnorm handelsnorm voedingsproduct bescherming van de consument voedselveiligheid


Report on the Thirty-Third Session of the Joint FAO/WHO Food Standards Programme, Codex Alimentarius Commission, Geneva, Switzerland, 5-9 July 2010 (ALINORM 10/33/REP).

Verslag over de drieëndertigste zitting van het gezamenlijke FAO/WHO-voedselnormenprogramma, Codex Alimentarius-commissie, Genève, Zwitserland, 5-9 juli 2010 (ALINORM 10/33/REP).


The Food Standards Agency's Food Safety Workbook is a documented record of the food safety management system. As well as covering the quality assurances given by the suppliers of raw ingredients used in making the cheese it also covers the traceability of the cheese once it leaves the production site.

In het werkboek over voedselveiligheid van het Food Standards Agency wordt het beheerssysteem voor de voedselveiligheid uitvoerig beschreven., zowel wat betreft de door de leveranciers van bij de kaasbereiding gebruikte grondstoffen geboden kwaliteitsgaranties als de traceerbaarheid van de kaas bij het verlaten van de plaats van productie.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
–Not pasteurised, thermised cheeses | Regulations (EC) No 852/2004, (EC) No 853/2004 and (EC) No 854/2004, | Food Act 1981 NZ (milk and milk products processing) food standards 2002 | Yes (1) | Thermised cheeses see Section 28 | | Food Act 1981 Animal Products Act (1999) | Regulations (EC) No 853/2004 and (EC) No 854/2004 2004/438/EC | Yes (1) | | |

–Niet-gepasteuri-seerde, gethermiseerde kazen | Verordeningen (EG) nr. 852/2004, (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 | Food Act 1981 NZ (milk and milk products processing) food standards 2002 | Ja (1) | Gethermiseerde kazen: zie punt 28 | | Food Act 1981 Animal Products Act (1999) | Verordeningen (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 2004/438/EG | Ja (1) | | |


It will also lead to better compliance with EU food standards and thus to fewer and more simplified controls at import.

Dankzij de opleidingen kunnen de Europese levensmiddelennormen ook beter worden nageleefd waardoor de invoercontroles kunnen worden verminderd en vereenvoudigd.


The involvement of participants from third countries will lead to a better understanding of EU food standards and import procedures thus lowering the hurdle for third countries, and in particular developing countries, to place goods on the EU market.

De deelnemers uit derde landen kunnen dankzij de opleidingen meer inzicht verwerven in de Europese levensmiddelennormen en invoerprocedures, zodat derde landen – en vooral ontwikkelingslanden – met minder obstakels worden geconfronteerd wanneer ze goederen op de Europese markt willen brengen.


2. In the context of the Community's development cooperation policy, the Commission shall promote support to developing countries with regard to feed and food safety in general and compliance with feed and food standards in particular, in order to build the institutional capacity required to meet the requirements referred to in Articles 5, 12, 47 and 48.

2. De Commissie zal in de context van het ontwikkelingssamenwerkingsbeleid van de Gemeenschap steun aan ontwikkelingslanden bevorderen in verband met de veiligheid van diervoeders en levensmiddelen in het algemeen en de naleving van diervoeder- en voedingsnormen in het bijzonder, zulks met het oog op de opbouw van de institutionele capaciteit die nodig is om aan de in de artikelen 5, 12, 47 en 48 genoemde eisen te voldoen.


The Commission would like to thank Dr Wendy Matthews from the United Kingdom Food Standards Agency, Dr Inge Meyland from the Danish Veterinary and Food Administration, Dr Pirjo-Liisa Penttilä from the Finnish National Food Administration and Dr Philippe Verger from the Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), for assisting the Commission in drafting this report.

De Commissie dankt dr. Wendy Matthews van het Britse Food Standards Agency, dr. Inge Meyland van de Deense Dienst voor veterinaire zaken en levensmiddelen, dr. Pirjo-Liisa Penttilä van het Finse Dienst voor levensmiddelen en dr. Philippe Verger van het Institut National de la Recherche Agronomique (INRA) voor hun medewerking bij het samenstellen van dit verslag.


3. Where international standards exist or their completion is imminent, they shall be taken into consideration in the development or adaptation of food law, except where such standards or relevant parts would be an ineffective or inappropriate means for the fulfilment of the legitimate objectives of food law or where there is a scientific justification, or where they would result in a different level of protection from the one determined as appropriate in the Community.

3. Indien er internationale normen bestaan of op korte termijn tot stand zullen komen, wordt hiermee bij de ontwikkeling en aanpassing van de levensmiddelenwetgeving rekening gehouden, tenzij die normen of de betrokken gedeelten ervan een ondoeltreffend of ongeschikt middel zouden zijn om de legitieme doelstellingen van de levensmiddelenwetgeving te verwezenlijken, er wetenschappelijke gronden zijn om deze buiten beschouwing te laten, of bedoelde normen tot een ander beschermingsniveau zouden leiden dan het niveau dat in de Gemeenschap passend wordt geacht.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'food standard' ->

Date index: 2023-08-04
w