Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Appenzell
Cheddar
Edam
Emmenthal
Gouda
Gouda cheese
Gouda cheese
Grana Padano
Gruyere
Hard cheese
Long-keeping cheese
Parmesan
Parmigiano Reggiano
Sbrinz

Vertaling van "gouda " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE




hard cheese [ Appenzell | Cheddar | Edam | Emmenthal | Gouda | Grana Padano | Gruyere | long-keeping cheese | Parmesan | Parmigiano Reggiano | Sbrinz ]

harde kaas [ Appenzell | bewaarkaas | Cheddar | Edammerkaas | Emmenthal | Gouda | Grana-Padanokaas | Gruyère | Parmigiano-Reggianokaas | Sbrinzkaas ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For the regulation of the pH of the brine bath in the processing of Gouda-, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese and Leidse Nagelkaas

Voor de regeling van de pH van het pekelbad bij de bereiding van Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas


Hydrochloric acid in Section B for the processing of Gouda, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese, and Leidse Nagelkaas.

zoutzuur in deel B voor de bereiding van Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas.


Gouda Holland may be cut and pre-packaged either in or outside the Netherlands, provided that the pre-packager has a comprehensive administrative monitoring system to ensure that the cut Gouda Holland can be traced by means of the unique combination of numbers and letters on the mark and that the consumer can be sure of its origin.

Versnijden en voorverpakken van Gouda Holland kan zowel binnen als buiten Nederland plaatsvinden op voorwaarde dat hierbij door de voorverpakker een sluitend administratief controlesysteem wordt gehanteerd waardoor tracering naar de unieke combinatie van cijfers en letters op het controlemerk van de versneden Gouda Holland gewaarborgd is en de herkomst voor de consument gegarandeerd blijft.


By using the name ‘Gouda Holland’, developing a separate identity and displaying the EU PGI symbol, it must be made clear to consumers that Gouda Holland is a different product from other ‘Gouda’ cheeses.

Via de benaming „Gouda Holland”, het gebruik van een eigen identiteit en het BGA-symbool van de EU moet de consument duidelijk gemaakt worden dat Gouda Holland een ander product is dan de andere „Gouda kazen”.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
As regards objections based on non compliance with Article 3(3) of Regulation (EC) No 510/2006, the Netherlands submitted information regarding the distinction between the product bearing the registered name ‘Noord-Hollandse Gouda’ and that for which the name ‘Gouda Holland’ is applied.

Wat bezwaren vanwege niet-naleving van artikel 3, lid 3, van Verordening (EG) nr. 510/2006 betreft, heeft Nederland informatie ingediend betreffende het onderscheid tussen het product dat de geregistreerde naam „Noord-Hollandse Gouda” draagt en dat waarvoor de naam „Gouda Holland” is aangevraagd.


The cheese sold in Gouda became known as Gouda cheese from the 18th century onwards.

De kaas die in Gouda werd verhandeld kreeg vanaf de 18e eeuw de aanduiding Goudse kaas.


At the beginning of the 20th century, national laws were introduced for Gouda cheese, and the name of Gouda Holland was established in the Landbouwkwaliteitsbeschikking kaasproducten [Agricultural Quality (Cheese Products) Decision].

In het begin van de twintigste eeuw zijn nationale wettelijke regels voor Goudse kaas ingevoerd en is de benaming Gouda Holland in de Landbouwkwaliteitsbeschikking kaasproducten vastgelegd.


For the regulation of the pH of the brine bath in the processing of Gouda, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese and Leidse Nagelkaas

Voor de regeling van de pH van het pekelbad bij de bereiding van Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas


Hydrochloric acid in Sub-section B for the processing of Gouda, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese, and Leidse Nagelkaas.

zoutzuur in subdeel B voor de bereiding van Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas.


It appears to be necessary to use hydrochloric acid as a processing aid in the production of certain special hard rind cheeses (Gouda, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese, and Leidse Nagelkaas) for the regulation of the pH of the brine bath without causing off-flavours.

Bij de bereiding van bepaalde kazen met harde korst (Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas) blijkt zoutzuur noodzakelijk te zijn als technisch hulpmiddel om de pH van het pekelbad te regelen zonder bijsmaken te veroorzaken.




Anderen hebben gezocht naar : appenzell     cheddar     emmenthal     gouda cheese     grana padano     gruyere     parmesan     parmigiano reggiano     sbrinz     hard cheese     long-keeping cheese     gouda     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'gouda' ->

Date index: 2022-08-29
w