Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Nutritional and metabolic cardiomyopathies

Traduction de «nutritional and metabolic cardiomyopathies » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
Nutritional and metabolic cardiomyopathies

voedingsgerelateerde of stofwisselingsgerelateerde cardiomyopathie


Glaucoma in endocrine, nutritional and metabolic diseases

glaucoom bij elders geclassificeerde endocriene-ziekten en voedings- en stofwisselingsstoornissen


Cataract in other endocrine, nutritional and metabolic diseases

cataract bij elders geclassificeerde overige endocriene ziekten en voedings- en stofwisselingsstoornissen


Nutritional and metabolic disorders in diseases classified elsewhere

voedings- en stofwisselingsstoornissen bij elders geclassificeerde ziekten


Endocrine, nutritional and metabolic finding

bevinding op endocrien, nutritioneel en metabool vlak


Glaucoma in endocrine, nutritional and metabolic diseases

glaucoom bij endocriene ziekten en voedings- en stofwisselingsziekten
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
There should also be a category covering food from plants obtained by non-traditional propagating practices where those practices give rise to significant changes in the composition or structure of the food affecting its nutritional value, metabolism or level of undesirable substances.

Er moet ook een categorie zijn voor voedingsmiddelen uit planten die verkregen zijn door niet-traditionele vermeerderingsmethoden wanneer die methoden niet leiden tot significante veranderingen van de samenstelling of structuur van het levensmiddel waardoor hun voedingswaarde, de wijze waarop zij worden gemetaboliseerd of hun gehalte aan ongewenste stoffen wordt beïnvloed.


Therefore, this Regulation should further specify that a food should be considered a novel food where it results from a production process not used for food production within the Union before 15 May 1997, which gives rise to significant changes in the composition or structure of a food affecting its nutritional value, metabolism or level of undesirable substances .

Daarom moet in deze verordening tevens nader worden gespecificeerd dat een levensmiddel als een "nieuw voedingsmiddel" moet worden beschouwd wanneer het het resultaat is van een productieprocedé dat vóór 15 mei 1997 binnen de Unie nog niet in het kader van levensmiddelenproductie werd toegepast en dat significante veranderingen in de samenstelling of de structuur van de levensmiddelen veroorzaakt die hun voedingswaarde, de wijze waarop zij worden gemetaboliseerd of hun gehalte aan ongewenste stoffen beïnvloeden .


(vii) food resulting from a production process not used for food production within the Union before 15 May 1997, which gives rise to significant changes in the composition or structure of a food, affecting its nutritional value, metabolism or level of undesirable substances;

vii) levensmiddelen die voortkomen uit een productieprocedé dat vóór 15 mei 1997 in de Unie nog niet in het kader van levensmiddelenproductie werd gebruikt en dat significante veranderingen in de samenstelling of de structuur van een levensmiddel veroorzaakt die hun voedingswaarde, de wijze waarop zij worden gemetaboliseerd of hun gehalte aan ongewenste stoffen beïnvloeden ;


(12) Where vitamins, minerals or other substances used in accordance with Directive 2002/46/EC, Regulation (EC) No 1925/2006 or Regulation (EU) No 609/2013 result from a production process not used for food production within the Union before 15 May 1997, which gives rise to significant changes in the composition or structure of a food, affecting its nutritional value, metabolism or level of undesirable substances, or where those vitamins, minerals or other substances contain or consist of engineered nanomaterials, they should also be considered novel foods under this Regulation and should be re-assessed first in accordance with this Regu ...[+++]

(12) Wanneer vitaminen, mineralen of andere stoffen die overeenkomstig Richtlijn 2002/46/EG, Verordening (EG) nr. 1925/2006 of Verordening (EU) nr. 609/2013 het resultaat zijn van een productieprocedé dat vóór 15 mei 1997 binnen de Unie nog niet in het kader van levensmiddelenproductie werd toegepast en dat significante veranderingen in de samenstelling of de structuur van de levensmiddelen veroorzaakt die hun voedingswaarde, de wijze waarop zij worden gemetaboliseerd of hun gehalte aan ongewenste stoffen beïnvloeden, of wanneer die v ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
– non-traditional propagating practices which have not been used for food production within the Union before 15 May 1997, where those practices do not give rise to significant changes in the composition or structure of the food affecting its nutritional value, metabolism or level of undesirable substances;

niet-traditionele vermeerderingsmethoden die vóór 15 mei 1997 in de Unie niet voor de levensmiddelenproductie werden gebruikt, indien deze methoden geen significante veranderingen in de samenstelling of de structuur van de levensmiddelen veroorzaken die hun voedingswaarde, de wijze waarop zij worden gemetaboliseerd of hun gehalte aan ongewenste stoffen beïnvloeden;


The following row is inserted between the row of the particular nutritional purpose ‘Regulation of lipid metabolism in the case of hyperlipidaemia’ and the row of the particular nutritional purpose ‘Reduction of copper in the liver’:

De volgende rij wordt ingevoegd tussen de rij van bijzonder voedingsdoel „Regulering van het vetmetabolisme bij hyperlipidemie” en de rij van bijzonder voedingsdoel „Vermindering van de koperstapeling in de lever”:


The production process is also covered if it gives rise to significant changes in the composition or structure of the foods or food ingredients which affect their nutritional value, metabolism or level of undesirable substances.

Het productieproces valt ook onder deze definitie wanneer daarbij in de samenstelling of de structuur van de voedingsmiddelen of voedselingrediënten significante wijziging plaatsvindt van hun voedingswaarde, hun metabolisme of hun gehalte aan ongewenste stoffen.


‘particular nutritional purpose’ means the purpose of meeting the specific nutritional needs of animals whose process of assimilation, absorption or metabolism is, or could be, temporarily or irreversibly impaired and who can therefore benefit from the ingestion of feed appropriate to their condition;

„bijzonder voedingsdoel”: het doel te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van bepaalde categorieën dieren waarvan het spijsverterings- of het absorptiemechanisme, dan wel het metabolisme, tijdelijk of onherstelbaar verstoord is of tijdelijk of onherstelbaar verstoord kan zijn, en die daarom baat kunnen hebben bij de inname van een aan hun toestand aangepast diervoeder;


Whereas the composition and preparation of feedingsuffs intended for particular nutritional purposes must be specially designed to meet the particular nutritional needs of categories of pets or productive livestock whose process of assimilation, absorption or metabolism could briefly be impaired or is temporarily or irreversibly impaired;

Overwegende dat de samenstelling en de vervaardiging van diervoeders met bijzonder voedingsdoel speciaal moeten zijn afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van de categorieën huisdieren of gebruiksdieren waarvan het spijsverterings- of het absorptiemechanisme dan wel het metabolisme verstoord dreigt te worden of tijdelijk of onherstelbaar verstoord is;


(d) 'particular nutritional purpose' shall mean the purpose of satisfying the specific nutritional needs of certain pets or productive livestock whose process of assimilation, absorption or metabolism could be temporarily impaired or is temporarily or irreversibly impaired and are therefore able to derive benefit from ingestion of feedingstuffs appropriate to their condition.

d) bijzonder voedingsdoel: het voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van bepaalde categorieën huisdieren of gebruiksdieren waarvan het spijsverterings- of het absorptiemechanisme dan wel het metabolisme verstoord dreigt te worden of tijdelijk of onherstelbaar verstoord is, welke dieren bijgevolg baat kunnen hebben bij de opneming van aan hun toestand aangepast voeder.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'nutritional and metabolic cardiomyopathies' ->

Date index: 2022-07-25
w