Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Management of non-nutritive food additive intake
Nutrient recommendations of food intake
Nutritional adequacy of food intake
Nutritional suitability of food intake
Nutritional values of food intake

Traduction de «nutritional suitability food intake » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
nutrient recommendations of food intake | nutritional values of food intake | nutritional adequacy of food intake | nutritional suitability of food intake

adequate voedingswaarde van voedselinname


Management of non-nutritive food additive intake

management van inname van voedingsadditief zonder voedingswaarde
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
· These actions tend to address the underlying and basic causes of undernutrition (e.g. a water/sanitation programme improving hygiene and reducing women's workload, facilitating access to water, a food and nutrition security intervention targeting specifically the diversification of food intake, promoting free access to healthcare for the individuals at high risk of wasting during a humanitarian crisis).

Met deze maatregelen worden de onderliggende en fundamentele oorzaken van ondervoeding aangepakt (bijvoorbeeld een programma voor water en riolering om de hygiëne te verbeteren en het werk van vrouwen te verlichten, betere toegang tot water, maatregelen om de voedselinname te diversifiëren, gratis gezondheidszorg voor mensen die tijdens een humanitaire crisis een groot risico lopen op acute ondervoeding).


The proposed policy framework addresses food security challenges in developing countries in both rural and urban contexts across the internationally recognised four pillars[7] by: 1) increasing availability of food; 2) improving access to food; 3) improving nutritional adequacy of food intake; and 4) enhancing crisis prevention and management.

Het voorgestelde beleidskader pakt de problemen van voedselzekerheid in de ontwikkelingslanden aan (zowel in landelijke als stedelijke context) via de internationaal erkende vier pijlers[7]: 1) de beschikbaarheid van voedsel vergroten; 2) de toegang tot voedsel verbeteren; 3) de voedingswaarde van voedsel verbeteren; en 4) crisispreventie en –beheer verbeteren.


Improving nutritional adequacy of food intake

De voedingswaarde van voedsel verbeteren


Your rapporteur takes the view that substitute meals replacing all or part of a person's daily food intake (meeting nutritional needs in terms of vitamins, minerals, protein, essential fatty acids, fibre, etc.) should continue to be the subject of specific legislation.

De rapporteur is van mening dat producten die een of meer maaltijden van het dagelijkse voedingspatroon vervangen (en die de behoeften aan vitaminen, mineralen, eiwitten, essentiële vetzuren, vezels, enz. dekken), onder een specifieke wetgeving moeten blijven vallen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
nutritionally incomplete foods with a standard formulation or a nutrient-adapted formulation specific for a disease, disorder or medical condition which are not suitable to be used as the sole source of nourishment.

qua voedingswaarde onvolledige voedingsmiddelen met een gestandaardiseerde of aan een specifieke ziekte, aandoening of kwaal aangepaste samenstelling die ongeschikt zijn om als enige voedingsbron te dienen.


On ‘Improving nutritional adequacy of food intake’, the Rapporteur also believes that more needs to be done to scale up nutrition activities and to better align donor interventions in this sector.

Voor de pijler "De voedingswaarde van voedsel verbeteren" is de rapporteur van oordeel dat meer inspanningen moeten worden verricht om de voedingsacties uit te breiden en de activiteiten van donors op dit gebied beter op elkaar af te stemmen.


the nutritional value of food intake, particularly for pregnant and lactating women and children under five.

de voedingswaarde van voedsel, in het bijzonder voor zwangere of zogende vrouwen en kinderen jonger dan vijf jaar.


This amendment clarifies what constitutes an excessive amount by saying that account should be taken of official statistics on nutritional status (food profile, food intake data, etc.).

Hier wordt het begrip "te grote hoeveelheid" inhoud gegeven. Daarbij wordt gemikt op officiële statistische gegevens over de voedingsstatus (voedingsmiddelenbalansen, gegevens over de levensmiddelenconsumptie enz.).


The increasing occurrence of obesity could be linked with the progressive dismantling of traditional cultural behaviours in respect of food intakes and new lifestyle trends, which do not yet match appropriate nutritional balances.

Er kan een verband worden gelegd tussen het toenemende voorkomen van zwaarlijvigheid en de voortschrijdende ontmanteling van traditionele culturele gedragspatronen op het gebied van voedselconsumptie en levensstijl, waarin nog geen gepast voedingsevenwicht is gevonden.


nutritionally incomplete foods with a standard formulation or a nutrient-adapted formulation specific for a disease, disorder or medical condition which are not suitable to be used as the sole source of nourishment.

qua voedingswaarde onvolledige voedingsmiddelen met een gestandaardiseerde of aan een specifieke ziekte, aandoening of kwaal aangepaste samenstelling die ongeschikt zijn om als enige voedingsbron te dienen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'nutritional suitability food intake' ->

Date index: 2023-07-21
w