Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Bacterial microorganisms in food
Parasitic food poisoning
Parasitic microorganisms in food
Pathogenic microorganisms in food
Pathogenic microorganisms in foods

Traduction de «parasitic microorganisms in food » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
bacterial microorganisms in food | pathogenic microorganisms in foods | parasitic microorganisms in food | pathogenic microorganisms in food

pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen


Parasitic food poisoning

parasitaire voedselvergiftiging
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
This covers a wide range of products, such as food with a new or intentionally modified molecular structure, food using a new food production process (bread treated with UV-light to increase vitamin D content) or produced from microorganisms, fungi or algae (e.g. the use of the micro-algae Schizochytrium sp in foods such as cereal bars, cooking fats, etc. as an alternative source of Docosahexaenoic acid).

Daartoe horen allerlei verschillende producten, zoals levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, levensmiddelen waarvoor een nieuw productieprocedé wordt gebruikt (bijv. brood behandeld met uv-licht om de hoeveelheid vitamine D te verhogen) of die afgeleid zijn van micro-organismen, schimmels of algen (bijv. het gebruik van de microalgen Schizochytrium sp. in levensmiddelen zoals graanrepen of bakvetten als een alternatieve bron van docosahexaeenzuur).


There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Er moeten onder meer categorieën zijn voor levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, alsook voor levensmiddelen die afkomstig zijn van celcultuur of weefselkweek welke zijn afgeleid van dieren, planten, micro-organismen, schimmels of algen, voor levensmiddelen die verkregen zijn uit micro-organismen, schimmels of algen en voor levensmiddelen van minerale oorsprong.


As of today, the list of 49 authorised GMOs for food and feed use includes 27 maizes, 8 cottons, 7 soybeans, 3 oilseed rapes, 1 sugar beet, 1 potato, 2 microorganisms.

Op dit ogenblik bevat de lijst van 49 voor gebruik als levensmiddelen en diervoeders toegelaten ggo's 27 maissoorten, 8 katoensoorten, 7 sojasoorten, 3 koolzaadsoorten, 1 suikerbietsoort, 1 aardappelsoort en 2 micro-organismen.


Potassium diacetate is requested for use as an alternative to the food additive sodium diacetate E 262 (ii) which is used as a growth inhibitor of microorganisms.

De aanvraag behelst het gebruik van kaliumdiacetaat in plaats van het levensmiddelenadditief natriumdiacetaat E 262 (ii), dat gebruikt wordt om micro-organismen in hun groei te remmen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The Council decided not to oppose the adoption of a Commission decision authorising potassium diacetate for use as an alternative to the food additive sodium diacetate (E 262) which is used as a growth inhibitor of microorganisms (14709/12).

De Raad heeft besloten geen bezwaar te maken tegen de aanneming van een besluit van de Commissie waarbij het gebruik wordt goedgekeurd van kaliumdiacetaat in de plaats van het levensmiddelenadditief natriumdiacetaat (E 262), dat wordt gebruikt om micro-organismen in hun groeite remmen (14709/12).


Any preparations of microorganisms and enzymes normally used as processing aids in food processing, with the exception of genetically modified microorganisms and with the exception of enzymes derived from “genetically modified organisms” within the meaning of Directive 2001/18/EC (*)’.

Preparaten op basis van micro-organismen en enzymen die gewoonlijk worden gebruikt als technische hulpstof bij de productie van levensmiddelen, met uitzondering van genetisch gemodificeerde micro-organismen en van enzymen die zijn afgeleid van genetisch gemodificeerde organismen in de zin van Richtlijn 2001/18/EG (*)”.


A food business operator is not to accept raw materials or ingredients, other than live animals, or any other material used in processing products, if they are known to be, or might reasonably be expected to be, contaminated with parasites, pathogenic microorganisms or toxic, decomposed or foreign substances to such an extent that, even after the food business operator had hygienically applied normal sorting and/or preparatory or processing procedures, the final product would be unfit for human consumption.

Een exploitant van een levensmiddelenbedrijf mag geen grondstoffen of ingrediënten andere dan levende dieren, of andere voor verwerking van producten aangewende materialen accepteren waarvan bekend is of waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij zodanig verontreinigd zijn met parasieten, pathogene micro-organismen of toxische, in ontbinding verkerende of vreemde substanties dat zij, na het normale sorteer- en/of voorbereidings- of verwerkingsproces dat door de exploitant van het levensmiddelenbedrijf hy ...[+++]


- methods of analysis and detection of chemical contaminants and pathogenic microorganisms (viruses, bacteria, parasites, and new agents of the prion type);

-methodes voor de analyse en de opsporing van chemische verontreinigingen en ziekteverwerkende micro-organismen (virussen, bacteriën, parasieten en nieuwe ziekteverwekkers van het prionen-type);


4.2.2. Potential effects on the microorganisms used for industrial food processing

4.2.2. Mogelijke uitwerking op bij de industriële verwerking van levensmiddelen gebruikte micro-organismen


(i) Any preparations of micro-organisms normally used in food processing, with the exception of microorganisms genetically modified within the meaning of Article 2 (2) of Directive 90/220/EEC;

i) Preparaten op basis van micro-organismen die gewoonlijk worden gebruikt bij de produktie van levensmiddelen, met uitzondering van genetisch gemodificeerde organismen als gedefinieerd in artikel 2, lid 2, van Richtlijn 90/220/EEG;




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'parasitic microorganisms in food' ->

Date index: 2024-12-02
w