Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acetate
Acetic acid
Acrylic acid
Alcohol acid
Aromatic acid
Citric acid
Deficiency
Disorders of fatty-acid metabolism
EFA
Essential fatty acid
Ester
Extract fatty acid
Extracting fatty acid
Fatty acid
Fatty acid extracting
Fish N-3 fatty acid
Formic acid
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
LCPUFA
Long Chain Polyunsaturated Fatty Acid
Long-chain polyunsaturated fatty acid
Organic acid
Oxalic acid
PUFA
Phthalic acid
Polyunsaturated fatty acid
Removing fatty acid
Salicylic acid

Vertaling van "polyunsaturated fatty acid " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
polyunsaturated fatty acid | PUFA [Abbr.]

meervoudig onverzadigd vetzuur | MOV [Abbr.]


Long Chain Polyunsaturated Fatty Acid | LCPUFA [Abbr.]

lange-keten meervoudig onverzadigd vetzuur | LCPUFA [Abbr.]


long-chain polyunsaturated fatty acid | LCPUFA [Abbr.]

lange-keten poly-onverzadigd vetzuur


fatty acid extracting | removing fatty acid | extract fatty acid | extracting fatty acid

vetzuren afscheiden | vetzuur extraheren | vetzuren extraheren | vetzuur afscheiden


free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

processen voor de verwijdering van vrije vetzuren


organic acid [ acetate | acetic acid | acrylic acid | alcohol acid | aromatic acid | citric acid | ester | fatty acid | formic acid | oxalic acid | phthalic acid | salicylic acid ]

organisch zuur [ acetaat | acrylzuur | alcoholzuur | aromatisch zuur | azijnzuur | citroenzuur | ester | ftaalzuur | mierenzuur | oxaalzuur | salicylzuur | vetzuur | zuringzuur ]


Disorders of branched-chain amino-acid metabolism and fatty-acid metabolism

stofwisselingsstoornissen van aminozuren met vertakte keten en van vetzuren


Disorders of fatty-acid metabolism

stoornissen van vetzuurmetabolisme


Essential fatty acid [EFA] deficiency

deficiëntie van essentieel vetzuur [EFA-deficiëntie]


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
According to the application the use of extracts of rosemary (E 392) is required to keep the quality and stability of spreadable fats with a fat content less than 80 % where content of polyunsaturated fatty acids is higher than 15 % w/w of the total fatty acid and/or where content of fish oil or algal oil is higher than 2 % w/w of the total fatty acid by protecting them against deterioration caused by oxidation.

Volgens de aanvraag is het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) nodig om, door bescherming tegen bederf door oxidatie, de kwaliteit en de stabiliteit te bewaren van smeerbare vetproducten met een vetgehalte van minder dan 80 % waarin het aandeel meervoudig onverzadigde vetzuren hoger is dan 15 % m/m van het totale vetzuurgehalte en/of waarin het aandeel visolie of algenolie hoger is dan 2 % m/m van het totale vetzuurgehalte.


In that case the content of long-chain polyunsaturated fatty acids shall not exceed 2 % of the total fat content for n-6 long-chain polyunsaturated fatty acids (1 % of the total fat content for arachidonic acid (20:4 n-6)).

In dat geval mag het gehalte aan LC-PUFA's niet meer dan 2 % van het totale vetgehalte bedragen voor n-6-LC-PUFA's (1 % van het totale vetgehalte voor arachidonzuur (20:4 n-6)).


According to the application the use of extracts of rosemary (E 392) is required to keep the quality and stability of spreadable fats with a fat content less than 80 % where content of polyunsaturated fatty acids is higher than 15 % w/w of the total fatty acid and/or where content of fish oil or algal oil is higher than 2 % w/w of the total fatty acid by protecting them against deterioration caused by oxidation.

Volgens de aanvraag is het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) nodig om, door bescherming tegen bederf door oxidatie, de kwaliteit en de stabiliteit te bewaren van smeerbare vetproducten met een vetgehalte van minder dan 80 % waarin het aandeel meervoudig onverzadigde vetzuren hoger is dan 15 % m/m van het totale vetzuurgehalte en/of waarin het aandeel visolie of algenolie hoger is dan 2 % m/m van het totale vetzuurgehalte.


On the basis of the data presented, the Authority concluded in its opinion received by the Commission and the Member States on 25 May 2011 that a cause and effect relationship had been established between the consumption of mixtures of dietary saturated fatty acids (SFAs) and an increase in blood LDL-cholesterol concentrations, and that replacement of a mixture of SFAs with cis-monounsaturated fatty acids and/or cis-polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis reduces LDL-cholesterol concentrations.

Op grond van de overgelegde gegevens concludeerde de EFSA in haar op 25 mei 2011 door de Commissie en de lidstaten ontvangen advies dat een oorzakelijk verband was vastgesteld tussen de consumptie van mengsels van verzadigde vetzuren (VVZ's) in de voeding en de verhoging van de LDL-cholesterolconcentraties in het bloed, en dat het vervangen van een mengsel van VVZ's door cis-enkelvoudig onverzadigde vetzuren en/of cis-meervoudig onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis de LDL-cholesterolconcentraties verlaagt.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
In its opinion, the Authority concludes that in order to bear the claim, significant amounts of saturated fatty acids should be replaced by monounsaturated and/or polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis.

De EFSA heeft in haar advies geconcludeerd dat, om van de claim te mogen worden voorzien, significante hoeveelheden verzadigde vetzuren moeten worden vervangen door enkelvoudige onverzadigde vetzuren en/of meervoudige onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis.


Nutrition labelling may also include the quantities of amidone, polyols, monounsaturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, cholesterol and the mineral salts and vitamins specified in the Annex to the Directive.

Op het voedingswaarde-etiket kunnen ook de hoeveelheden zetmeel, polyalcohol, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, cholesterol en vitaminen en mineralen worden opgenomen die worden vermeld in de bijlage van de richtlijn.


6. ‘polyunsaturates’ means fatty acids with cis, cis-methylene interrupted double bonds.

6". Meervoudig onverzadigde vetzuren": vetzuren met meerdere door een methyleengroep gescheiden dubbele bindingen in de cis-configuratie.


‘polyunsaturates’ means fatty acids with two or more cis, cis-methylene interrupted double bonds.

„Meervoudig onverzadigde vetzuren”: vetzuren met twee of meer door een methyleengroep gescheiden dubbele bindingen in de cisconfiguratie.


‘polyunsaturates’ means fatty acids with two or more cis, cis-methylene interrupted double bonds.

„Meervoudig onverzadigde vetzuren”: vetzuren met twee of meer door een methyleengroep gescheiden dubbele bindingen in de cisconfiguratie.


Seafood is an important source of polyunsaturated fatty acids, proteins, phosphorous, iron, selenium, iodine and vitamins.

Visserijproducten zijn een belangrijke bron van meervoudig onverzadigde vetzuren, eiwitten, fosfor, ijzer, selenium, jodium en vitaminen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'polyunsaturated fatty acid' ->

Date index: 2021-08-02
w