increasing productivity, without causing damage to the environment, improving quality, including phytosanitary measures, adapting production, distribution or marketing methods to meet the new quality stand
ards, establishing producers' organisations which have as their objective the improvement of the marketing and competitiveness of their products and
the development of systems for certifying environment-friendly production methods, including fair trade bananas, developing a production and/or marketing strategy to meet the requirements o
f the mark ...[+++]et in the light of the Community's common organisation of the market in bananas, assisting with training, market intelligence, the development of environment-friendly production methods including fair trade bananas, improving the distribution infrastructure and improving commercial and financial services to banana producers; (b) to support diversification where improvement in the competitiveness of the banana sector is not sustainable.- verhoging van de productiviteit zonder schade aan het milieu, - verbetering van de kwaliteit, waaronder ook phytosaniaitre maatregelen worden begrepen, - aanpassing van de productie-, de distributie- of de afzetmethoden om aan de nieuwe kwaliteitsno
rmen te voldoen, - oprichting van telersverenigingen die ernaar streven de afzet en de concurre
ntiepositie van hun producten te verbeteren en systemen voor de certificering van milieuvriendelijke productiemethoden te ontwikkelen, onder meer voor "fair trade"-bananen, - ontwikkeling va
...[+++]n een productie- en/of afzetstrategie om in de context van de gemeenschappelijke marktordening voor bananen te voldoen aan de eisen van de markt, - verlening van bijstand voor opleiding, marktonderzoek, ontwikkeling van milieuvriendelijke productiemethoden, onder meer voor "fair trade"-bananen, verbetering van de distributie-infrastructuur en verbetering van de commerciële en financiële dienstverlening ten behoeve van de bananentelers, b) de diversificatie te steunen wanneer de concurrentiepositie van de bananensector niet duurzaam verbeterd kan worden.