Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Ammonia
Ammonium
Baking soda
Bicarbonate of soda
Bromide
Chemical salt
Chloride
Citric acid + magnesium carbonate
Citric acid and magnesium carbonate only product
Citric acid and sodium citrate
Hydroxide
Iodide
Lithium hydroxide
Nitrate
Potassium chloride
Soda
Sodium acid carbonate
Sodium acid pyrophosphate
Sodium acid salt of pyrophosphic acid
Sodium bicarbonate
Sodium carbonate
Sodium hydrogen carbonate
Sulphate

Vertaling van "sodium acid carbonate " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
baking soda | bicarbonate of soda | sodium acid carbonate | sodium bicarbonate | sodium hydrogen carbonate

bicarbonaat | dubbelkoolzure soda | natriumbicarbonaat | natriumwaterstofcarbonaat | zuur natriumcarbonaat


sodium acid pyrophosphate | sodium acid salt of pyrophosphic acid

natrium pyrofosfaatzuur


sodium hydrogen carbonate

dubbelkoolzure soda | natriumbicarbonaat


Citric acid + magnesium carbonate

product dat citroenzuur en magnesiumcarbonaat bevat


Citric acid and magnesium carbonate only product

product dat enkel citroenzuur en magnesiumcarbonaat bevat


chemical salt [ ammonia | ammonium | bromide | chloride | hydroxide | iodide | lithium hydroxide | nitrate | potassium chloride | soda | sodium carbonate | sulphate ]

chemisch zout [ ammoniak | bleekwater | bromide | chloride | hydroxide | jodide | kaliumchloride | lithiumhydroxide | natriumcarbonaat | nitraat | sodiumcarbonaat | sulfaat ]


Citric acid and sodium citrate

product dat citroenzuur en natriumcitraat bevat
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The diphosphates are required as acidity regulators in order to control the carbon dioxide formation from the sodium bicarbonate.

De difosfaten zijn nodig als zuurteregelaars om de vorming van kooldioxide uit het natriumbicarbonaat te voorkomen.


Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325- 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Sodium carbonates (E 500), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) belong to the group of additives for which no acceptable daily intake has been specified.

Azijnzuur en acetaten (E 260 — 263), melkzuur en lactaten (E 270, E 325 — 327), ascorbinezuur en ascorbaten (E 300 — 302), citroenzuur en citraten (E 330 — 333), alginaten (E 401 — 404), carrageen (E 407), verwerkt Eucheuma-wier (E 407a), johannesbroodpitmeel (E 410), guarpitmeel (E 412), tragant (E 413), xanthaangom (E 415), natriumcarbonaten (E 500), geacetyleerd dizetmeelfosfaat (E 1414) en hydroxypropyldizetmeelfosfaat (E 1442) behoren tot de groep van additieven waarvoor geen aanvaardbare dagelijkse inname is vastgesteld.


Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325- 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Sodium carbonates (E 500), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) belong to the group of additives for which no acceptable daily intake has been specified.

Azijnzuur en acetaten (E 260 — 263), melkzuur en lactaten (E 270, E 325 — 327), ascorbinezuur en ascorbaten (E 300 — 302), citroenzuur en citraten (E 330 — 333), alginaten (E 401 — 404), carrageen (E 407), verwerkt Eucheuma-wier (E 407a), johannesbroodpitmeel (E 410), guarpitmeel (E 412), tragant (E 413), xanthaangom (E 415), natriumcarbonaten (E 500), geacetyleerd dizetmeelfosfaat (E 1414) en hydroxypropyldizetmeelfosfaat (E 1442) behoren tot de groep van additieven waarvoor geen aanvaardbare dagelijkse inname is vastgesteld.


for moisture, crude ash, ash insoluble in hydrochloric acid and chlorides expressed as NaCl, total phosphorus, sodium, calcium carbonate, calcium, magnesium, acid index and matter insoluble in light petroleum:

voor vocht, ruwe as, in zoutzuur onoplosbare as en als NaCl uitgedrukte chloriden, totaal fosfor, natrium, calciumcarbonaat, calcium, magnesium, zuurgetal en in petroleumether onoplosbare bestanddelen:


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

Tijdens de vervaardiging van zuremelkse kaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500ii natriumwaterstofcarbonaat toegevoegd om de door melkzuur veroorzaakte zuurtegraad te bufferen tot een geschikte pH‐waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingscultures.


(14) During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

(14) Tijdens de vervaardiging van zuremelkse kaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500ii natriumwaterstofcarbonaat toegevoegd om het melkzuur te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingscultures.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.

Tijdens de vervaardiging van zuremelkkaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500 natriumcarbonaat toegevoegd om de door melkzuur veroorzaakte zuurtegraad te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingsculturen.


(g) for total phosphorus, sodium, calcium carbonate, calcium, magnesium, acid index and matter insoluble in light petroleum:

g) Voor fosfor totaal, calciumcarbonaat, calcium, magnesium, zuurgetal en in ether onoplosbare bestanddelen:


The German delegation regrets that additives E 500 (sodium carbonates), E 338 (phosphoric acid), E 339 (sodium phosphates), E 340 (potassium phosphates), E 341 (calcium phosphates), E 343 (magnesium phosphates), E 450 (diphosphates), E 451 (triphosphates) and E 452 (polyphosphates) have been generally authorized for soured-cream butter although there was no technological requirement which justified it.

De Duitse delegatie betreurt het dat de additieven E 500 (natriumcarbonaten), E 338 (fosforzuur), E 339 (natriumfosfaten), E 340 (kaliumfosfaten), E 341 (calciumfosfaten), E 343 (magnesiumfosfaten), E 450 (difosfaten), E 451 (trifosfaten) en E 452 (polyfosfaten) algemeen toegestaan worden voor zureroomboter, hoewel daarvoor geen technische redenen zijn.


"" ID="1">'Sodium carbonate> ID="2">Sugar production"> ID="1">Sodium hydroxyde> ID="2">Sugar protection, olive treatment"> ID="1">Sulphuric acid> ID="2">Sugar production'">

"" ID="1"> "Natriumcarbonaat> ID="2">Suikerproduktie"> ID="1">Natriumhydroxyde> ID="2">Suikerproduktie, behandeling van olijven"> ID="1">Zwavelzuur> ID="2">Suikerproduktie"". >




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'sodium acid carbonate' ->

Date index: 2022-07-12
w