Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
ENMOD
ENMOD Convention
Electrophoresis using the moving boundary technique
Select different cooking methods
Use a colour matching technique
Use body modification technique
Use body modification techniques
Use color matching techniques
Use cookery techniques
Use cooking techniques
Use of sterile technique
Use techniques for body modification
Use techniques to cook
Using a colour matching technique
Using body modification techniques
Using colour matching techniques

Vertaling van "use techniques to cook " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
use cookery techniques | use techniques to cook | select different cooking methods | use cooking techniques

gebruik maken van verschillende kooktechnieken om voedsel te bereiden | kooktechnieken toepassen | koken | kooktechnieken gebruiken


use techniques for body modification | using body modification techniques | use body modification technique | use body modification techniques

technieken voor lichaamsmodificatie gebruiken | technieken voor lichaamsmodificatie toepassen


use a colour matching technique | using a colour matching technique | use color matching techniques | using colour matching techniques

kleurafstemmingstechnieken gebruiken


A term used to describe the impact of intrathoracic pressure changes on lymphatic flow. This was the name originally given to the thoracic pump technique before the more extensive physiologic effects of the technique were recognized.

behandeling met lymfepomp


Replacement of root of aorta with reimplantation of coronary arteries using button technique

vervangen van aortawortel met re-implantatie van coronairarteriën met 'button'-techniek


Use of sterile technique

toepassen van aseptische techniek


electrophoresis using the moving boundary technique

vrije elektroforese


Interinstitutional Agreement on a more structured use of the recasting technique for legal acts

interinstitutioneel akkoord van 28 november 2001 over een systematischer gebruik van de herschikking van besluiten


Convention on the Prohibition of Military or any other Hostile Use of Environmental Modification Techniques | ENMOD Convention | ENMOD [Abbr.]

Verdrag inzake het verbod van militair of enig ander vijandelijk gebruik van milieuveranderingstechnieken | ENMOD [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In accordance with Article 13(2) of Directive 2010/75/EU, the exchange of information is to address the performance of installations and techniques in terms of emissions, expressed as short- and long-term averages, where appropriate, and the associated reference conditions, consumption and nature of raw materials, water consumption, use of energy and generation of waste and the techniques used, associated monitoring, cross-media effects, economic and technical viability and developments therein and best available techniques and emergi ...[+++]

Overeenkomstig artikel 13, lid 2, van Richtlijn 2010/75/EU heeft de uitwisseling van informatie betrekking op de prestaties van installaties en technieken wat betreft emissies uitgedrukt als gemiddelden over de korte en de lange termijn, naargelang van het geval, en de daarmee samenhangende referentieomstandigheden, verbruik en aard van de grondstoffen, waterverbruik, energieverbruik en afvalproductie, op de gebruikte technieken, de daarmee samenhangende monitoring, de effecten op alle milieucompartimenten, de economische en technische levensvatbaarheid en de ontwikkelingen daarin, alsook ...[+++]


28. Asks for dialogue with partner countries and regional bodies to include specific consideration of the benefits of including the development of cooking energy services in national and regional development plans, and for the partner countries and regional bodies to be encouraged to engage in dialogue with local authorities and non-state actors involved in the field of household energy (cooking) with a view to determining how best to ensure significant scale-up and to reducing the number of deaths from respiratory diseases; encourages the use of more efficient cooking devices, as the traditional burning of large quantities of biomass o ...[+++]

28. wenst dat in de dialoog met partnerlanden en regionale organen specifiek rekening wordt gehouden met de voordelen van het opnemen van de ontwikkeling van energiediensten voor kookvoorzieningen in de nationale en regionale ontwikkelingsplannen; wenst eveneens dat de partnerlanden en regionale organen worden aangemoedigd een dialoog aan te gaan met de plaatselijke autoriteiten en niet-overheidsactoren die betrokken zijn bij energie voor huishoudelijk gebruik (koken), met als doel te bepalen hoe het best kan worden gezorgd voor een aanzienlijke schaalvergroting en een vermindering van het aantal sterfgevallen als gevolg van ademhalings ...[+++]


28. Asks for dialogue with partner countries and regional bodies to include specific consideration of the benefits of including the development of cooking energy services in national and regional development plans, and for the partner countries and regional bodies to be encouraged to engage in dialogue with local authorities and non-state actors involved in the field of household energy (cooking) with a view to determining how best to ensure significant scale-up and to reducing the number of deaths from respiratory diseases; encourages the use of more efficient cooking devices, as the traditional burning of large quantities of biomass o ...[+++]

28. wenst dat in de dialoog met partnerlanden en regionale organen specifiek rekening wordt gehouden met de voordelen van het opnemen van de ontwikkeling van energiediensten voor kookvoorzieningen in de nationale en regionale ontwikkelingsplannen; wenst eveneens dat de partnerlanden en regionale organen worden aangemoedigd een dialoog aan te gaan met de plaatselijke autoriteiten en niet-overheidsactoren die betrokken zijn bij energie voor huishoudelijk gebruik (koken), met als doel te bepalen hoe het best kan worden gezorgd voor een aanzienlijke schaalvergroting en een vermindering van het aantal sterfgevallen als gevolg van ademhalings ...[+++]


The development of new preservation techniques and the use of uncovered cooking to give the product a fairly dry texture allowed the reduction of the amount of fat used and an increase in the proportion of meat in the rillettes, thus creating a higher quality product.

Doordat nieuwe verduurzamingswijzen werden ontwikkeld en de rillettes voortaan ook garen in een kookpot zonder deksel, waardoor een product met een vrij droge textuur ontstaat, kon het vetgehalte in de rillettes worden verlaagd en het vleesgehalte worden verhoogd zodat een fijner vleesproduct het licht zag.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
ex 1902 | Pasta, whether or not cooked or stuffed (with meat or other substances) or otherwise prepared, such as spaghetti, macaroni, noodles, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; couscous, whether or not prepared, except for: | Manufacture in which: –all the cereals and their derivatives (except durum wheat and its derivatives) of Chapters 10 and 11 used are wholly obtained, and–all the materials of Chapters 2 and 3 used are wholly obtained if they represent more than 20 % by weight of the product | |

ex 1902 | Deegwaren, ook indien gekookt of gevuld (met vlees of andere zelfstandigheden) dan wel op andere wijze bereid, zoals spaghetti, macaroni, noedels, lasagne, gnocchi, ravioli en cannelloni; koeskoes, ook indien bereid, met uitzondering van: | Vervaardiging waarbij: –alle gebruikte granen en graanderivaten (met uitzondering van harde tarwe en derivaten daarvan) van de hoofdstukken 10 en 11 volledig zijn verkregen, en–alle gebruikte materialen van de hoofdstukken 2 en 3 volledig zijn verkregen indien zij meer dan 20 gewichtspercenten van het product uitmaken. | |


1904 | Prepared foods obtained by the swelling or roasting of cereals or cereal products (for example, corn flakes); cereals (other than maize (corn)) in grain form or in the form of flakes or other worked grains (except flour, groats and meal), pre-cooked or otherwise prepared, not elsewhere specified or included | Manufacture: from materials of any heading, except those of heading 1806,in which all the cereals and flour (except durum wheat and Zea indurata maize, and their derivatives) used are wholly obtained, andin which the valu ...[+++]

1904 | Graanpreparaten verkregen door poffen of door roosteren (bijvoorbeeld cornflakes); granen (andere dan mais) in de vorm van korrels of in de vorm van vlokken of van andere bewerkte korrels (met uitzondering van meel, gries en griesmeel), voorgekookt of op andere wijze bereid, elders genoemd noch elders onder begrepen | Vervaardiging: uit materialen van om het even welke post, met uitzondering van materialen bedoeld bij post 1806,waarbij het gebruikte graan of meel (met uitzondering van harde tarwe en mais van de soort Zea indurata, en derivaten van deze beide granen) geheel en al verkregen zijn, enwaarbij de waarde van alle gebrui ...[+++]


In addition, up to 95% of the population depends on the use of traditional biomass for cooking and heating that is used with low energy efficiency and creates health problems.

Bovendien is 95% van de bevolking voor koken en verwarming afhankelijk van het gebruik van traditionele biomassa, waarvan de energie-efficiëntie laag is en dat tot gezondheidsproblemen leidt.


18. Notes the large number of households relying on biomass fuels for cooking and heating without proper ventilation, exposing people to high levels of indoor air pollution, and calls for support for a shift from biofuels in the long term and improved cooking stoves equipped with flues or hoods in the interim; believes that measures to raise awareness of environmental protection are vital in order to curb the damaging use of wood and the deforestation this entails, and to encourage people to use solar power;

18. merkt op dat in veel huishoudens bij het koken of voor verwarmingsdoeleinden gebruik wordt gemaakt van biobrandstoffen zonder dat er sprake is van een behoorlijke ventilatie, waardoor de luchtvervuiling binnenshuis hoog kan oplopen, en dringt erop aan dat steun wordt verleend om op langere termijn op andere alternatieven over te schakelen en in afwachting daarvan gebruik te maken van betere keukenkachels die voorzien zijn van een rookkanaal of afvoerkap; is van mening dat maatregelen inzake bewustwording op het gebied van de milieubescherming onontbeerlijk zijn om het schadelijk gebruik van hout en de daarmee samenhangende ontbossin ...[+++]


18. Notes the large number of households relying on biomass fuels for cooking and heating without proper ventilation, exposing people to high levels of indoor air pollution, and calls for support for a shift from biofuels in the long term and improved cooking stoves equipped with flues or hoods in the interim; believes that measures to raise awareness of environmental protection are vital in order to curb the damaging use of wood and the deforestation this entails, and to encourage people to use solar power;

18. merkt op dat in veel huishoudens bij het koken of voor verwarmingsdoeleinden gebruik wordt gemaakt van biobrandstoffen zonder dat er sprake is van een behoorlijke ventilatie, waardoor de luchtvervuiling binnenshuis hoog kan oplopen, en dringt erop aan dat steun wordt verleend om op langere termijn op andere alternatieven over te schakelen en in afwachting daarvan gebruik te maken van betere keukenkachels die voorzien zijn van een rookkanaal of afvoerkap; is van mening dat maatregelen inzake bewustwording op het gebied van de milieubescherming onontbeerlijk zijn om het schadelijk gebruik van hout en de daarmee samenhangende ontbossin ...[+++]


Elementary survival techniques to enable people to escape from destitution and achieve a decent standard of living by creating local income need to be identified, disseminated, protected as far as intellectual property rights are concerned, and occasionally supplemented by the use of ultra-modern products or techniques. These survival techniques include proper use of waste, recycling skills, new varieties for market gardening and town gardens, "drop by drop watering", a whole range of hygiene techniques, etc.

De technieken die van belang zijn als eerste levensbehoefte moeten worden vastgesteld, verspreid, beschermd wanneer het de intellectuele eigendom betreft en soms worden aangevuld met uiterst moderne producten of technieken, want zij bieden de mogelijkheid om van een leven als bedelaar om te schakelen naar een waardig leven door de vorming van plaatselijke inkomens: recycling van afval, hergebruik, nieuwe variëteiten voor de groenteteelt en voor de stadstuinen, druppelsgewijze bevloeiing, verschillende methoden voor hygiëne, enz..


w