Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
By-product of winemaking
Collective winemaking group
Monitor winemaking process
Supervise winemaking process
Vineyard cellar master
Vinification
Vintner
Winemaker
Winemaking
Winemaking process monitoring
Winery supervisor

Traduction de «winemaker » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
winemaker | winery supervisor | vineyard cellar master | vintner

keldermeester | wijnbereider | wijnkeldermeester | wijnmaker


supervise winemaking process | winemaking process monitoring | monitor winemaking process | monitor winemaking process

wijnproductieprocessen controleren | wijnproductieprocessen monitoren


vinification | winemaking

vinificatie | vinificatieproces | wijnbereiding


collective winemaking group

collectief wijnbedrijf | groepering die in collectief verband wijn bereidt | groepering voor collectieve wijnbereiding


by-product of winemaking

bijprodukt van de wijnbereiding
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
243. Calls on the Commission to promote measures to safeguard the Union's best winemaking traditions, which essentially entails ensuring socio-economic cohesion and protecting the environment and landscape in many of the rural areas in which they operate;

243. vraagt de Commissie maatregelen te bevorderen ter bescherming van de beste wijnbouwtradities in de Unie en dus ook van de sociaaleconomische cohesie en het milieu en het landschap in veel van de plattelandsgebieden waar deze tradities in ere worden gehouden;


Sulphur dioxide (SO2), labelled E220 on food packets, is used as a preservative for certain dried fruits and in winemaking as an antimicrobial and antioxidant.

Zwaveldioxide (SO2), E220 op voedseletiketten, wordt voor bepaalde soorten gedroogd fruit als bewaarmiddel en bij de wijnfabricage als antimicrobieel middel en oxidatieremmer gebruikt.


The nine members of the project are: ttz Bremerhaven, University of Bonn and Meyer Gemüse bearbeitung GmbH in Germany; Wageningen University and Frutarom Netherlands BV in the Netherlands; U.K.-based food research organisation Campden BRI; and Biurko Gorri, a winemaker, Tecnalia, an applied research company, and Ekolo Productos Ecológicos, a bio-food manufacturer, in Spain.

De negen leden van het project zijn: ttz Bremerhaven, de universiteit van Bonn en Meyer Gemüse bearbeitung GmbH in Duitsland; de universiteit van Wageningen en Frutarom Netherlands BV in Nederland; de in het VK gevestigde onderzoeksorganisatie Campden BRI; en Biurko Gorri, een wijnmaker, Tecnalia, een bedrijf voor toegepast onderzoek, en Ekolo Productos Ecológicos, een biovoedingsfabrikant, in Spanje.


International demand for rosé wine is not falling but rising, and in this case the right approach is not to produce more using winemaking practices that owe more to a chemistry set than anything else, but to invest in quality, in specialisation and in the characterisation of European wines, in the marketing and promotion of real wine in general in order to extend the market and finally make it easier for young people to enter the winemaking business.

De wereldwijde vraag naar roséwijn neemt niet af, maar stijgt juist. Daar moeten wij niet op reageren door meer wijn te produceren met ‘scheikundige’ methodes, maar juist door te investeren in kwaliteit, in het bijzondere karakter van Europese wijnen, in marketing en in het algemeen in de promotie van echte wijn, om de markt te verbreden en het jongeren gemakkelijker te maken wijnbouwer te worden.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
As things stand, there is no requirement to indicate the status of the bottler on wine labels. Consumers do not know, therefore, whether they are buying a wine from a trader, a cooperative or an independent winemaker.

Het is momenteel niet verplicht op wijnetiketten enigerlei indicatie te verstrekken omtrent de hoedanigheid van de bottelaar, zodat de consument niet weet of de wijn die hij koopt afkomstig is van een handelaar, een coöperatie of een onafhankelijke wijnbouwer, terwijl hij juist wil weten waar zijn wijn vandaan komt.


Rather, they threaten European (quality) winemaking potential, hamper the sustainability of the Community winemaking sector and damage the stability of winemakers.

Integendeel, zij bedreigen het Europese wijnbouwpotentieel met name voor kwaliteitswijnen, zij brengen de duurzaamheid van de communautaire wijnsector in gevaar en zij tasten de stabiliteit van de wijnproducenten aan.


What we are proposing is a different type of reform of the common organisation of the market in wine that values sustainable winemaking, the traditional characteristics of winemaking, small and medium-sized farming and family farming, the sector’s social and cultural role, and its important contribution towards regional and national development.

Wij pleiten voor een ander soort hervorming van de gemeenschappelijke ordening voor de wijnmarkt waarin prioriteit wordt verleend aan duurzame wijnbouw, instandhouding van de traditie, kleine en middelgrote ondernemingen en familiebedrijven, de sociale en culturele rol van de sector en de belangrijke bijdrage ervan aan de regionale en nationale ontwikkeling.


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32006R1507 - EN - Commission Regulation (EC) No 1507/2006 of 11 October 2006 amending Regulations (EC) No 1622/2000, (EC) No 884/2001 and (EC) No 753/2002 concerning certain detailed rules implementing Regulation (EC) No 1493/1999 on the common organisation of the market in wine, as regards the use of pieces of oak wood in winemaking and the designation and presentation of wine so treated - COMMISSION REGULATION - (EC) No 1507/2006 // amending Regulations (EC) No 1622/2000, (EC) No 884/2001 and (EC) No 753/2002 concerning certain detailed rules implementing Regulation (EC) No 1493/19 ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32006R1507 - EN - Verordening (EG) nr. 1507/2006 van de Commissie van 11 oktober 2006 houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 1622/2000, Verordening (EG) nr. 884/2001 en Verordening (EG) nr. 753/2002, inzake sommige uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 1493/1999 van de Raad houdende een gemeenschappelijke ordening van de wijnmarkt, met betrekking tot de voorschriften inzake het gebruik van stukken eikenhout bij de wijnbereiding en de aanduiding en aanbiedingsvorm van de op deze wijze behandelde wijn - VERORDENING - r. 1507/2006 - VAN DE COMMISSIE // houdende wijziging v ...[+++]


agreement that winemaking practices and whisky standards conform to strict quality criteria

er is overeengekomen dat bij de productie van wijnen en whisky aan strikte kwaliteitscriteria moet worden voldaan;


This code shall comprise the detailed rules for implementing Regulation (EC) No 1493/1999, particularly those relating to products intended for use in winemaking (Title I) and oenological practices and processes authorised in the Community (Titles II and III).

Deze regeling omvat de uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 1493/1999 met name die betreffende de bij de wijnbereiding gebruikte producten (titel I) en de door de Gemeenschap toegelaten oenologische behandelingen en procédés (titels II en III).




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'winemaker' ->

Date index: 2022-02-04
w