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Enteroinvasive Escherichia coli de sérotype O124 H7
Escherichia coli de sérotype O157 H16
Escherichia coli de sérotype O157 H19
Escherichia coli de sérotype O157 H7
Escherichia coli de sérotype O157 immobile
Escherichia coli de sérotype O2 H7
Escherichia coli de sérotype O27 H7
Escherichia coli de sérotype O55 H7
Escherichia coli de sérotype O7 H7
Escherichia coli de sérotype Orough H7

Vertaling van "Escherichia coli de sérotype O157 H7 " (Frans → Nederlands) :

TERMINOLOGIE












Enteroinvasive Escherichia coli de sérotype O124:H7

Enteroinvasieve Escherichia coli, serotype O124:H7






IN-CONTEXT TRANSLATIONS
E. coli entérohémorragiques (EHEC) dont le sérotype O157:H7

E. coli (EHEC) waaronder serotype O157:H7


E. coli entérohémorragiques (EHEC) dont le sérotype O157:H7

E. coli (EHEC) waaronder serotype O157:H7


Le Comité scientifique ne voit pas clairement pourquoi les Escherichia coli, produisant des vérocytotoxines, pathogènes pour l’homme (ex. E. coli O157:H7) ne sont pas retenus dans le scope, alors que Salmonella, Campylobacter et Brucella le sont.

Het is voor het Wetenschappelijk Comité niet duidelijk waarom de voor de mens pathogene verocytotoxine producerende Escherichia coli (bv. E. coli O157:H7) niet weerhouden worden in de scope maar Salmonella, Campylobacter en Brucella wel.


- Escherichia coli O157:H7 devrait être retenu comme danger potentiel pour la viande hachée et les préparations de viande d’origine bovine, certainement s’il s’agit de produits destinés à être consommés crus.

- Escherichia coli O 157:H7 in aanmerking zou moeten worden genomen als een potentieel gevaar voor gehakt vlees en vleesbereidingen afkomstig van runderen, zeker als het gaat om producten die bestemd zijn om rauw te worden gegeten.


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Quelques affections connaissent une issue fatale (Listeria monocytogenes, Clostridium botulinum) ou sont couplées avec une pathologie sévère (Escherichia coli O157:H7 entérohémorragiques).

Deze zijn minder erg, maar kunnen gepaard gaan met hoge maatschappelijke kosten. Enkele aandoeningen kennen echter nog een dodelijke afloop (Listeria monocytogenes, Clostridium botulinum) of gaan gepaard met ernstige ziekte (enterohemorragische Escherichia coli O157:H7).


Quelques affections connaissent une issue fatale (Listeria monocytogenes, Clostridium botulinum) ou sont couplées avec une pathologie sévère (Escherichia coli O157:H7 entérohémorragiques).

Deze zijn minder erg, maar kunnen gepaard gaan met hoge maatschappelijke kosten. Enkele aandoeningen kennen echter nog een dodelijke afloop (Listeria monocytogenes, Clostridium botulinum) of gaan gepaard met ernstige ziekte (enterohemorragische Escherichia coli O157:H7).


Au vu des données épidémiologiques actuellement disponibles en Belgique, les affections les plus fréquentes dans notre pays sont, dans l’ordre décroissant du nombre de cas annuels déclarés, celles causées par Campylobacter spp, Salmonella spp, Yersinia enterocolitica, Shigella spp, E. coli entérohémorragiques dont E. coli O157:H7, les norovirus, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus et Clostridium perfringens.

Uit de beschikbare epidemiologische gegevens blijkt dat in België de vaakst gerapporteerde aandoeningen, in volgorde van afnemende frequentie, veroorzaakt worden door Campylobacter spp, Salmonella spp, Yersinia enterocolitica, Shigella spp, enterohemorragische E. coli waaronder E. coli O157:H7, norovirussen, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus en Clostridium perfringens.


Ces organismes, comme par exemple E. coli et en particulier E. coli O157 : H7, Salmonella et Campylobacter, peuvent provoquer des infections alimentaires chez l’homme.

Deze organismen, zoals bijvoorbeeld E. coli en in het bijzonder E. coli O157: H7, Salmonella en Campylobacter, kunnen voedselinfecties veroorzaken bij de mens.


Dans cette annexe il est fait mention de toute une série de bactéries mais il manque les pathogènes comme Listeria monocytogene et shigatoxine produites par E. coli comme E. coli O157 :H7.

Er wordt in deze bijlage melding gemaakt van een hele reeks bacteriën maar een aantal pathogenen zoals Listeria monocytogenes en shigatoxine producerende E. coli zoals E. coli O157 :H7 ontbreken.


Les analyses planifiées quant à E. coli et E. coli O157:H7 sur des ‘carcasses de bovins’ ont presque doublé (de 1500 à 2630).

De geplande E. coli en E. coli O157:H7 analyses op ‘karkassen runderen’ zijn bijna verdubbeld (van 1500 naar 2630).




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Date index: 2022-02-16
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