AAA aromatic amino acids aromatische aminozuren ADH aanbevolen dagelijkse hoeveelheid AR average requirement gemiddelde behoefte ATP adenosinetrifo
sfaat BMI body mass index BMR basal metabolic rate basaal metabolisme CLA conjugated linoleic acid geconjugeerd linolzuur DHA docosahexaëenzuur ΔE energievoorraad EAZ essentieel aminozuur EI energie-inname EPA eicosapentaëenzuur EV energieverbruik FAD flavineadenine-dinucleotide FMN flavine-mononucleotide GTF glucose tolerance factor glucose tolerantie factor His histidine IE internationale eenheid IEI integrated energy index geïntegreerde energie-index Ile isoleucine LA linolzuur LDL low dens
...[+++]ity lipoprotein lage dichtheid lipoproteïne Leu leucine lg lichaamsgewicht LNA alfa-linoleenzuur LOAEL lowest observed adverse effect level LTI lowest treshold intake laagste opname-drempel Lys lysine MAO monoamineoxydase MUFA mono unsaturated fatty acids enkelvoudig onverzadigde vetzuren NHANES III third national health and nutrition examination survey NOAEL no observed adverse effect level NPU net protein utilisation netto eiwit benutting NSP non starch polysaccharides niet-zetmeel polymere koolhydraten