Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Traduction de «aliments et ingrédients reconnus comme » (Français → Néerlandais) :

Listes d’aliments et ingrédients reconnus comme causant des réactions adverses et qui devraient toujours être étiquetés comme tels :

Lijst van voedingsmiddelen en ingrediënten, die als oorzaak van adverse reacties erkend zijn en die altijd als dusdanig zouden moeten geëtiketteerd worden :


Ce tableau illustre bien les divergences des listes d’aliments et ingrédients reconnus comme causant des réactions adverses et qui devraient toujours être déclarés.

Deze tabel illustreert duidelijk de verschillen in de lijsten van voedingsmiddelen en ingrediënten, die als oorzaak van adverse reacties erkend zijn en die, als dusdanig, altijd zouden moeten aangegeven worden.


La Commission du Codex Alimentarius et d’autres organismes proposent l’étiquetage systématique des aliments et ingrédients reconnus comme causant une hypersensibilité( 10,14 ).

De Commissie van de Codex Alimentarius en andere organismen stellen voor voedingsmiddelen en ingrediënten, die als oorzaak van een overgevoeligheid erkend zijn, systematisch te etiketteren ( 10,14 ).


Outils pour démontrer qu’un aliment ou ingrédient alimentaire n’est pas considéré comme novel food (.PDF)

Hulpmiddelen om aan te tonen dat een voedingsmiddel of voedselingrediënt geen novel food is (.PDF)


Outils pour démontrer qu’un aliment ou ingrédient alimentaire n’est pas considéré comme novel food

Hulpmiddelen om aan te tonen dat een voedingsmiddel of voedselingrediënt geen novel food is


Si l’OGM est un ingrédient – non étiqueté comme OGM – présent dans l’aliment nonconforme (par exemple si on a trouvé du soja OGM dans un aliment dont la liste des ingrédients mentionne le soja, mais sans « statut OGM »), l’ingrédient consistant en l’OGM doit être analysé (dans l’exemple, il s’agit du soja ayant servi à fabriquer l’aliment).

- Indien de GGO aanwezig is als ingrediënt –dat niet als GGO geëtiketteerd is - in een nietconform voedingsproduct (bijvoorbeeld als men GG soja terugvindt in een voedingsproduct waarvan de lijst van ingrediënten de aanwezigheid van soja vermeldt, maar zonder “GGO statuut”) moet het betreffende ingrediënt bestaande uit de GGO geanalyseerd worden (in dit voorbeeld gaat het om soja die gebruikt werd om het voedingsproduct te vervaardigen).


Les aliments pour animaux (concentrés, drèche, etc) qui sont reconnus comme étant la source d’intoxication ne peuvent plus être donnés comme aliment.

De diervoeders (krachtvoeder, draf, enz) die als de bron voor intoxicatie worden erkend, mogen niet meer gevoederd worden.


Le règlement européen sur les additifs définit ces substances de la manière suivante : « toute substance habituellement non consommée comme aliment en soi et non utilisée comme ingrédient caractéristique dans l’alimentation, possédant ou non une valeur nutritive, et dont l’adjonction intentionnelle aux denrées alimentaires, dans un but technologique, au stade de leur fabrication, transformation, préparation, traitement, conditionnement, transport ou entreposage a pour effet, ou peut ...[+++]

In de Europese additievenverordening zijn additieven zo gedefinieerd: “elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg, of redelijkerwijs te verwachten gevolg, dat de stof zelf of bijproducten ervan, direct of indirect, een bestanddeel van die levensmiddelen worden”.


Principaux aliments reconnus comme des allergènes Quel traitement diététique suivre en cas d’allergie ? Conseils à l’achat d’une denrée Etiquetage des allergènes

Voedingsmiddelen die het vaakst allergieën veroorzaken Dieetbehandeling bij voedselallergieën Tips bij het kopen van een voedingsmiddel Etikettering van allergenen


Cette interprétation est soutenue par une application coordonnée de deux législations équivalentes 18, 18 bis, 20, 20 bis , c.à.d. la législation relative à l’étiquetage de la présence d’OGM et la législation relative à l’étiquetage d’ingrédients des denrées alimentaires ou des aliments pour animaux, à l’exception des contaminants (ceux-ci ne sont pas considérés comme des ingrédients).

wetgevingen nl. de wetgeving betreffende de etikettering van de aanwezigheid van GGO’s en de wetgeving betreffende de etikettering van ingrediënten van voedingsmiddelen of dierenvoeders, met uitzondering van contaminanten (deze worden niet beschouwd als ingrediënten).


w