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Cholestérol
Dépistage du cholestérol
Dépôt de cholestérol
Embolie rétinienne de cholestérol
Glomérulopathie au cours de amylose
Inhibiteur d’absorption de cholestérol alimentaire
Lipoprotéines de haute densité
Maladie de Fabry
Taux de cholestérol sérique augmenté
Xanthome

Vertaling van "bon cholestérol " (Frans → Nederlands) :

TERMINOLOGIE




Abêtalipoprotéinémie Déficit en:lécithine-cholestérol-acyltransférase | lipoprotéines de haute densité | Hypoalphalipoprotéinémie Hypobêtalipoprotéinémie Maladie de Tangier

A-bèta-lipoproteïnemie | 'high-density'-lipoproteïne'[HDL]-cholesterolwaarde | hypo-alfa-lipoproteïnemie | hypo-bèta-lipoproteïnemie (familiaal) | lecithine-cholesterol-acyltransferasedeficiëntie | Tangier-ziekte


Glomérulopathie au cours de:amylose (E85.-+) | déficit en lécithine-cholestérol-acyltransférase (E78.6+) | maladie de Fabry(-Anderson) (E75.2+)

glomerulaire aandoeningen bij | amyloïdose (E85.-) | glomerulaire aandoeningen bij | lecithine-cholesterol-acyltransferasedeficiëntie (E78.6) | glomerulaire aandoeningen bij | ziekte van Fabry(-Anderson) (E75.2)




inhibiteur d’absorption de cholestérol alimentaire

dieetproduct voor remming van cholesterolopname




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
En particulier, leur consommation en quantité excessive augmente la concentration dans le sang des particules LDL athérogènes (et du cholestérol qu’elles transportent « mauvais cholestérol ») et réduit la concentration de particules HDL protectrices (et du cholestérol qu’elles transportent « bon cholestérol »).

Hun verbruik in bovenmatige hoeveelheid vermeerdert met name de concentratie van atherogene LDL-deeltjes (en van het cholesterol waarvan ze het transport waarnemen, “slecht cholesterol”) en beperkt de concentratie van beschermende HDL-deeltjes (en van het cholesterol waarvan ze het transport waarnemen, “goed cholesterol”) in het bloed.


Le diabète : les personnes atteintes d'un diabète de type 2 présentent souvent un faible taux de cholestérol HDL (bon cholestérol) et un taux élevé de cholestérol LDL (mauvais cholestérol).

Suikerziekte: bij mensen met type-2-diabetes is vaak sprake van een verlaagd HDL-cholesterolgehalte (goede cholesterol) en een verhoogd LDL-cholesterolgehalte (slechte cholesterol).


Malheureusement, il est apparu que la consommation de ces AGT d’origine industrielle était plus néfaste encore que celle des graisses saturées, notamment en considérant la concentration sanguine en cholestérol et la répartition du cholestérol entre particules high density lipoprotein (HDL) généralement protectrices (« bon cholestérol ») et particules LDL à potentiel athérogène (« mauvais cholestérol »).

Jammer genoeg is gebleken dat het verbruik van deze TVZ van industriële oorsprong nog schadelijker is dan dat van verzadigde vetten voor wat betreft de cholesterolconcentratie in het bloed en de verdeling van cholesterol tussen over het algemeen beschermende HDL-deeltjes (" goede cholesterol" ) en mogelijk atherogene LDL-deeltjes (" slechte cholesterol" ).


Le cholestérol HDL ou « bon cholestérol » contre ainsi les effets du « mauvais cholestérol ».

De HDL-cholesterol of 'goede cholesterol' werkt op deze manier de 'slechte cholesterol' tegen.


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Un taux bas de bon cholestérol dans le sang (cholestérol HDL)

Laag gehalte aan goede cholesterol in het bloed (HDL-cholesterol)


Le tabagisme réduit le taux de bon cholestérol dans le sang, favorise l'athérosclérose et augmente le risque de formation de caillots sanguins dans les artères.

Het vermindert de hoeveelheid goede cholesterol in het bloed, bevordert aderverkalking en vergroot de kans op de vorming van bloedklonters in de slagaders.


Faire 30 minutes d'exercice 3 à 4 fois par semaine, car l'activité physique augmente le taux de bon cholestérol dans le sang.

Drie tot 4 keer per week 30 minuten fysieke activiteit. Dit verhoogt het niveau van de goede cholesterol in het bloed.


Par ailleurs, elle augmente le taux de bon cholestérol, fait baisser la tension artérielle et réduit le risque de développer un diabète de type 2.

Het verhoogt de goede cholesterol, doet de bloeddruk dalen en vermindert het risico van type-2-diabetes.


En particulier, leur consommation en quantité excessive augmente la concentration du cholestérol dans le sang, au niveau des particules LDL athérogènes (« mauvais cholestérol ») et réduit la concentration de cholestérol au niveau des particules HDL protectrices (« bon

Hun gebruik in bovenmatige hoeveelheid vermeerdert met name de cholesterolconcentratie van atherogene LDL-deeltjes (" slechte cholesterol”) en beperkt de cholesterolconcentratie van beschermende HDL-deeltjes (“goede cholesterol”) in het bloed (Mensinck et al. ; 2003)..


Quelle est la différence entre le bon et le mauvais cholestérol ?

Wat is het verschil tussen goede en slechte cholesterol?




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bon cholestérol ->

Date index: 2021-06-05
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