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Traduction de «dietary intake » (Français → Néerlandais) :

Chronic dietary intake of 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dixin (TCDD) at 5 or 25 parts per trillion in the monkey : TCDD kinetic and dose-effect estimate of reproductive toxicity.

Chronic dietary intake of 2,3,7,8-tetrachlorodibenzop-dixin (TCDD) at 5 or 25 parts per trillion in the monkey : TCDD kinetic and dose-effect estimate of reproductive toxicity.


En ce qui concerne les données extrêmes de consommation, celles-ci sont issues du document ‘UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides’ (Pesticides Safety Directorate, August 2004).

Deze werden ook intern gevalideerd. De extreme consumptiegegevens werden gehaald uit het document ‘UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides’ (Pesticides Safety Directorate, August 2004).


Tableau 26 : Comparaison du pourcentage atteint de la Dose Hebdomadaire Tolérable Provisoire pour le cadmium par zone suivant les données extrêmes de consommation (UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate, août 1994) Quantité Denrées consommée Pourcentage atteint de la Dose Hebdomadaire Tolérable Provisoire (g/j) Zone 1 Zone 2 Zone 3 Zone 4 Zone 5 Pommes et poires (norme 50) 244,3 2,04 2,04 2,04 2,04 2,04 Fraises (norme 50) 66,6 1,78 1,78 1,78 1,78 0,11 Légumes (norme 50) 318,5 5,47 5,47 5,47 5,47 5,57 Légumes (norme 100) 146,5 31,74 31,74 31,74 31,74 10,74 Légumes (norme 200) 128,4 59 ...[+++]

(g/d) Zone 1 Zone 2 Zone 3 Zone 4 Zone 5 Appelen en peren (norm 50) 244,3 2,04 2,04 2,04 2,04 2,04 Aardbeien (norm 50) 66,6 1,78 1,78 1,78 1,78 0,11 Groenten (norm 50) 318,5 5,47 5,47 5,47 5,47 5,57 Groenten (norm 100) 146,5 31,74 31,74 31,74 31,74 10,74 Groenten (norm 200) 128,4 59,28 59,28 59,28 59,28 9,63 Aardappelen 315,6 27,35 33,66 14,20 21,57 20,25 Graanmeel 250 9,58 9,58 9,58 9,58 9,58 Rund, vlees 205 3,42 3,42 3,42 3,42 3,42 Rund, nieren 22,5 108,75 198,75 86,63 113,63 57,75 Rund, lever 37 31,45 45,63 19,12 24,67 22,20 Zeevis NB NB NB NB NB NB Zoetwatervis NB NB NB NB NB NB Schaaldieren, tweekleppige weekdieren, cephalopoden NB ...[+++]


- des données extrêmes de consommation : ‘UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate, août 1994’.

- extreme consumptiegegevens : ‘UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate, augustus 1994’.


3.4.Estimation de la quantité de métal ingérée en utilisant les données extrêmes de consommation (UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate, août 1994)

3.4. Raming van de ingenomen hoeveelheid metaal door gebruik van de extreme consumptiegegevens (UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate, augustus 1994)


Pour les substances considérées, ce seuil de 10 µg/kg dans les denrées d’origine animale n’engendre pas de dépassement de la dose journalière admissible (DJA) en se basant sur les valeurs de consommation de l’Union Européenne (directive 2001/79/CE de la Commission), de l’organisation mondiale de la santé (OMS) (document GEMS/FOOD regional diets, june 2003), de la méthode UK (document Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate (PSD), Août 1994) et du rapport on tasks for scientific cooperation (document SCOOP 3.2.11, march 2004).

Voor de stoffen in kwestie leidt deze drempelwaarde van 10 µg/kg in levensmiddelen van dierlijke oorsprong niet tot een overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) als men uitgaat van de consumptiewaarden voor de Europese Unie (richtlijn 2001/79/EG van de Commissie), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) (document GEMS/FOOD regional diets, june 2003), de UK-methode (document Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate (PSD), augustus 1994) en het verslag over tasks for scientific cooperation (document SCOOP 3.2.11, March 2004).


o UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate (PSD), Août 1994.

o UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides, Pesticides Safety Directorate (PSD), augustus 1994.


in Belgium (1992-1993); Microbiologie-Aliments-Nutrition 1994, Vol.12,359-370 ♦ Dossier CSH 5291 ♦ Opinion of the SCF on Nitrate and Nitrite, expressed on 22 Sept 1995 ♦ Report of experts participating in SCOOP-Task 3.2.3 Assessment of dietary intake of nitrates

in Belgium (1992-1993); Microbiologie-Aliments-Nutrition 1994, Vol.12,359-370 ♦ Dossier HGR 5291 ♦ Opinion of the SCF on Nitrate and Nitrite, expressed on 22 Sept 1995 ♦ Report of experts participating in SCOOP-Task 3.2.3 Assessment of dietary intake of nitrates


Tableau 4 : Quantité consommée au percentile 97.5 pour un adulte (g/j) selon UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides

Tabel 4 : Consumptiehoeveelheden aan het 97.5 percentiel voor een volwassen persoon (g/dag) volgens de UK Methods for the estimation of dietary intakes of pesticides


* Adapté au départ du rapport DRI (Dietary Reference Intakes, Macronutrients) (IOM, 2006).

* Aangepast aan de hand van het DRI rapport (Dietary Reference Intakes, Macronutrients) (IOM, 2006).




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dietary intake ->

Date index: 2022-11-08
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