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Traduction de «on microbiological » (Français → Néerlandais) :

Air quality Air quality, Indoor Luchtkwaliteit Qualité de l’air Luftqualität Environmental microbiology Environmental microbiology Omgevingsmicrobiol ogie Microbiologie environnementale Mikrobiologie der Umgebung

Keywords Mesh terms* Sleutelwoorden Mots clés Stichworte Tissue Tissue banks weefselbanken Banques de tissus Gewebebanken establishments Controlled environment, Clean room Environment, controlled Gecontroleerde omgeving Clean room Environnement contrôlé Salle blanche Kontrollierte Umgebung Reinraum


Dans ce contexte, les “faibles concentrations” sont définies comme des concentrations résultant en moins de 10 colonies, dénombrées sur au moins 1 boîte de Pétri, ce qui correspond normalement à moins de 100 ou 1000 ufc/g ou ufc/ml de produit (voir la norme ISO 7218: Microbiology of food and animal feeding stuffs – General rule for microbiological examinations).

“Lage concentraties” worden hierbij omschreven als concentraties die resulteren in minder dan 10 kolonies, geteld op ten minste 1 petriplaat, wat normaal gezien overeenkomt met minder dan 100 of 1000 kve/g of kve/ml product (zie norm ISO 7218: Microbiology of food and animal feeding stuffs – General rule for microbiological examinations).


Ceci a également été démontré expérimentalement sur base de la reproductibilité intralaboratoire à l’occasion du développement de la norme ISO TS 19036 (Microbiology of food and animal feeding stuffs – Guide on estimation of measurment uncertainty for quantitative determinations).

Dit is tevens proefondervindelijk aangetoond op basis van de intralaboratoriumreproduceerbaarheid naar aanleiding van de ontwikkeling van de technische specificatie ISO TS 19036 (Microbiology of food and animal feeding stuffs — Guide on estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations).


Guidelines for the microbiological quality of treated wastewater used in agriculture : recommendations for revising WHO guidelines.

2000. Guidelines for the microbiological quality of treated wastewater used in agriculture : recommendations for revising WHO guidelines.


foods, under Regulation (EC) No. 2073/2005 of 15 November 2005 on microbiological criteria for foodstuffs.

- Guidance Document on Listeria monocytogenes shelf-life studies for ready-to-eat foods, under Regulation (EC) No. 2073/2005 of 15 November 2005 on microbiological criteria for foodstuffs.


La valeur D (temps nécessaire pour obtenir une réduction décimale (réduction de 1 log) des micro-organismes à une température déterminée) pour les spores de Clostridium botulinum protéolytique de type B dans le lait entier (pH 6,15) est 0.3 min à 115°C (International Commission on Microbiological Specifications for Foods 5, 1996).

De D-waarde (de decimale reductietijd (reductie van 1 log) van de microorganismen bij een bepaalde temperatuur) bedraagt voor sporen van proteolytische Clostridium botulinum van type B in volle melk (pH6,15) 0,3 minuten bij 115°C (International Commission on Microbiological Specifications for Foods 5, 1996).


Montag et al (2010) ont récemment conduits une étude pilote du Milliflex ® Rapid Microbiology Detection System (Millipore) sur des cultures cellulaires.

Montag et al (2010) hebben recent een pilotstudie met het Milliflex ® Rapid Microbiology Detection System (Millipore) op celculturen uitgevoerd.


Microbe (Magazine of the American Society for Microbiology), 2008; 3 (2), 57-58.

Microbe (Magazine of the American Society for Microbiology), 2008, 3 (2), 57-58


Bien qu'une concentration en NaCl > 2.5% puisse inhiber quelques souches de MRSA endémique 50 , la ‘Hospital Infection Society’ 51 et l’ ‘American Society for Microbiology’ 48 recommandent 7.5% NaCl (dans ‘Brain Heart Infusion’ et MSA respectivement).

Although a NaCl concentration > 2.5% can inhibit some strains of endemic MRSA 51 , the Hospital Infection Society 52 and American Society for Microbiology 49 recommend 7,5% NaCl (in Brain Heart Infusion and MSA respectively).


Prof. Daube: J’aimerais bien une plus grande intégration des microbiologies alimentaire et médicale.

Prof. Daube: Ik zou graag een grotere integratie tussen de microbiologie van de voeding en de medische microbiologie helpen verwezenlijken.




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Date index: 2022-03-06
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