...het proeflokaal in - Stelt evaluatieroosters samen - Voorziet de nodige documenten - Schenkt de bieren volgens de richtlijnen - Geeft technische toelichting bij de te proeven bieren - Leidt de proeverij - Beoordeelt de uitslagen en licht toe, rekening houdend met de doelstellingen van de proeverij - Achterhaalt samen met de deelnemers of het bier aan de normen beantwoordt - Bespreekt de oorzaak van het niet beantwoorden aan de norm van het bier en hoe dit kan aangepast/bijgesteld worden - Vergelijkt de resultaten van proeftests met richtwaarden o Organiseert de werkplek (co 01224) - Keurt de bierbewaarplaats: de temperatuur, de verluchting, de hygiënische toestand, de verlichting - Keurt en bepaalt de ideale tapdruk - Past eventueel de t
...[+++]egendruk aan - Koppelt de vaten van de te proeven bieren aan - Koppelt de koolzuurleiding aan en zet de koolzuurkraan en bierkraan op de tapkop open - Kan defecten opsporen en verhelpen - Kan het afstemmen van de koelinstallatie berekenen aan de hand van het biervolume of past aan via de ijsbank - Zorgt dat de toog, afdruiprek, glazen, glazenborstel, afschuimer en afschuimbeker hygiënisch gereinigd zijn - Ontvet, spoelt, mireert , koelt af en laat het glas uitlekken volgens de richtlijnen - Keurt het bier op houdbaarheid en sensorische wijze o Tapt en/of keurt bieren volgens de richtlijnen (co 01225) - Schenkt `easy drinking' of lage gistingsbieren volgens de richtlijnen - Schenkt degustatiebieren volgens de richtlijnen - Beoordeelt of het bier voldoet aan de richtlijnen o Proeft bieren en beoordeelt volgens sensorische analyse (Id 17912-c, Id 22620-c) - Kan de handelingen van het bierproeven uitvoeren - Proeft het bier in een neutraal glas (degustatieglas) - Schenkt het bier volgens de richtlijnen - Gebruikt degustatieformulieren met gegevens om de bieren zintuiglijk te beoordelen - Bespreekt volgende elementen: de aanwezige tekst op de flesetiketten, de visuele waarneming (schuim, schuimkleurbaarheid, kleur, klaar/troebel-verhouding), nasale waarneming (reuk), de retro-nasale waarneming (aroma), de smaakwaarneming (zoet, bitter, zuur, zout, umami , nasmaak, volmondigheid, koolzuurpareling), andere positieve/negatieve waarnemingen (zoals technische fouten) - Trekt een conclusie en vormt een oordeel over het bier o Adviseert een passende combinatie van bier bij een gerecht (Id 23524-c) - Ontleedt de dominante smaken van het gerecht - Streeft naar harmonie en tegenstelling tussen zuur, zoet en bitter in gerecht en bier - Kiest een gerecht/product (kazen,...) en zoekt bijpassend bier (gerecht en bier dienen eenzelfde smaakgehalte of smaaksterkte te hebben) - Houdt rekening met de aanwezige smaak en aroma's en de interactie tussen smaken - Bespreekt de dominerende smaken in gerechten en hun invloed op de smaak van bier o Brengt anderen proeftechnieken bij en verleent advies over het gebruik en de consumptie van producten (Id 21245-c, Id 38462-c) - Brengt de eigen ervaring over naar de klant - Bouwt verder op de reeds aanwezige kennis van de klanten - Maakt de doelstellingen duidelijk aan de klanten - Gebruikt de aangepaste opleidingsmethoden - Leert proeftechnieken aan en volgt de vaardigheden van de klanten op - Bespreekt de vaardigheden met de klant en stuurt bij indien nodig - Vertaalt technische boodschappen in begrijpbare taal o Houdt werkplek en ruimtes hygiënisch en ruimt op (Id 16235-c) - Reinigt en onderhoudt de tapinstallatie - Onderhoudt de koelinstallatie - Onderhoudt de stockageruimte - Onderhoudt en reinigt de glazen hygiënisch - Reinigt de spoelbak(ken) hygiënisch - Verzamelt en sorteert het af te wassen materiaal - Verwijdert bierresten (en etensresten indien van toepassing) - Maakt werkinstrumenten, toestellen en meubilair schoon - Rangschikt en bergt het gebruikte materiaal op de daartoe voorziene plaats op - Waakt over orde, netheid en hygiëne van de ruimte(s) - Verzamelt en rangschikt leeggoed o Voert communicatieacties uit en promoot het aanbod bij (potentiële) klanten (Id 19964-c) - Gebruikt kantoorsoftware - Voert acties of reclamecampagnes - Wijst de klant op het aanbod en geeft informatie over de keuzemogelijkheden aan activiteiten en adviesverlening - Neemt deel aan evenementen - Contacteert potentiële klan ...