Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Additief voor levensmiddelen
Additieven aan tabak toevoegen
Bederfelijke levensmiddelen
Bederfelijke voedingsmiddelen
Bederfelijke waar
Campylobacteriose
Door levensmiddelen overgedragen ziekte
Door levensmiddelen veroorzaakte ziekte
Door voedsel overgedragen ziekte
Door voedsel overgedragen zoönose
Door voedsel veroorzaakte ziekte
E. coli-infectie
Escherichia coli-infectie
JECFA
Levensmiddelenadditief
Listeriose
Salmonellose
Sensorieel toevoegingsmiddel
Technisch additief

Traduction de «additieven in levensmiddelen » (Néerlandais → Allemand) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
Gemengd Comité FAO/WHO van Deskundigen inzake Additieven in Levensmiddelen | JECFA [Abbr.]

Gemeinsamer FAO/WHO-Sachverständigenausschuss für Lebensmittelzusatzstoffe | JECFA [Abbr.]


gebruik van additieven bij de vervaardiging van voedingsmiddelen beheren | gebruik van additieven voor de voedselproductie beheren

Verwendung von Zusatzstoffen in der Lebensmittelherstellung steuern | Verwendung von Zusatzstoffen in der Nahrungsmittelherstellung steuern


directoraat 2- Gezondheid, Consumentenzaken, Levensmiddelen, Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur, Audiovisuele Sector en Sport | directoraat 3 -Werkgelegenheid en Sociaal Beleid, Gezondheid en Levensmiddelen | directoraat 4 - Werkgelegenheid, Sociaal Beleid, Gezondheid en Levensmiddelen | directoraat Gezondheid, Consumentenzaken, Levensmiddelen, Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur, Audiovisuele Sector en Sport

Direktion 3 - Beschäftigung und Sozialpolitik, Gesundheit und Lebensmittel | Direktion 4 - Beschäftigung, Sozialpolitik, Gesundheit und Lebensmittel


levensmiddelenadditief [ additief voor levensmiddelen | sensorieel toevoegingsmiddel | technisch additief ]

Lebensmittelzusatzstoff [ Geschmacksverstärker | Lebensmitteladditiv | technische Hilfsstoffe | Zusatzstoff für Lebensmittel ]


temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken monitoren | temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

im Herstellungsprozess von Lebensmitteln und Getränken die Temperatur überwachen | Temperatur bei der Herstellung von Lebensmitteln und Getränken überwachen


door voedsel overgedragen ziekte [ Campylobacteriose | door levensmiddelen overgedragen ziekte | door levensmiddelen veroorzaakte ziekte | door voedsel overgedragen zoönose | door voedsel veroorzaakte ziekte | E. coli-infectie | Escherichia coli-infectie | listeriose | salmonellose ]

ernährungsbedingte Erkrankung [ Campylobakteriose | E.Coli-Infektion | ernährungsbedingte Zoonose | Infektion durch Escherichia coli | Listeriose | Salmonellose ]


bederfelijke levensmiddelen [ bederfelijke voedingsmiddelen | bederfelijke waar ]

verderbliches Lebensmittel [ verderbliche Ware ]


door ionisatie behandelde levensmiddelen en ingrediënten van levensmiddelen

ionenbehandelte Lebensmittel und Lebensmittelzusätze


additieven aan tabak toevoegen

Tabak Zusatzstoffe beigeben
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Additieven in levensmiddelen worden geëtiketteerd volgens de regels van Richtlijn 2000/13/EG .

Die Kennzeichnung von Zusatzstoffen in Lebensmitteln wird mit der Richtlinie 2000/13/EG geregelt.


Brussel, 14 november 2011 – Het gebruik van additieven in levensmiddelen zal binnenkort nog veiliger en transparanter worden dan het al is dankzij twee wetteksten die de Europese Commissie heeft goedgekeurd.

Brüssel, 14. November 2011 – Die Europäische Kommission hat zwei Rechtsvorschriften verabschiedet, mit denen die Verwendung von Lebensmittelzusatzstoffen bald noch sicherer und transparenter sein wird als bisher.


De eerste heeft betrekking op additieven in levensmiddelen en treedt in juni 2013 in werking (de respijtperiode voor de aanvraag werd nodig geacht om de levensmiddelenbedrijven in de Unie de gelegenheid te geven zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving).

Die erste gilt Lebensmittelzusatzstoffen, und sie wird ab Juni 2013 gelten (die Übergangsfrist bis zum Geltungsbeginn braucht die Lebensmittelindustrie der EU, um sich den neuen Vorschriften anzupassen).


duidelijke voorwaarden waaronder additieven aan levensmiddelen mogen worden toegevoegd

klar festgelegte Bedingungen für Zusatzstoffe in Lebensmitteln


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Artikel 9, lid 2, onder b): Correctie omwille van de samenhang, omdat artikel 9, lid 2 betrekking heeft op de additieven in Bijlage II (additieven in levensmiddelen) en op die in Bijlage III (additieven in additieven/enzymen/smaakstoffen).

Artikel 9 Absatz 2 Buchstabe b: Korrektur im Interesse der Konsistenz, da Artikel 9 Absatz 2 sich auf Lebensmittelzusätze in Anhang II (Zusätze in Lebensmitteln) sowie Anhang III (Lebensmittelzusatzstoffe/-enzyme/-aromen) bezieht.


Additieven en levensmiddelen zijn echter nodig voor de opslag en het gebruik van aroma's en voor het oplossen en verdunnen van deze producten.

Zusatzstoffe und Lebensmittel sind jedoch für die Lagerung und die Verwendung der Aromastoffe und für die Lösung und Verdünnung dieser Stoffe erforderlich.


(12) Richtlijn 89/107/EEG van de Raad van 21 december 1988 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake levensmiddelenadditieven die in voor menselijke voeding bestemde waren mogen worden gebruikt , voorziet in de toelating van additieven voor levensmiddelen.

(12) Die Richtlinie 89/107/EWG des Rates vom 21. Dezember 1988 zur Angleichung der Rechtsvorschriften der Mitgliedstaaten über Zusatzstoffe, die in Lebensmitteln verwendet werden dürfen , regelt die Zulassung von Zusatzstoffen in Lebensmitteln.


De Milieucommissie is het er tot slot met de rapporteur ook over eens dat het gebruik van additieven in aroma's er niet toe mag leiden dat niet-toegestane additieven in levensmiddelen terechtkomen zonder dat zulks uit de etikettering blijkt.

Schließlich ist der Ausschuss mit der Berichterstatterin der Auffassung, dass verhindert werden muss, dass auf dem Weg über die Verwendung von Zusatzstoffen in Aromen nicht zugelassene Zusatzmittel in Nahrungsmittel gelangen können, ohne dass sie einer Kennzeichnungspflicht unterliegen.


(13) Richtlijn 89/107/EEG van de Raad van 21 december 1988 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake levensmiddelenadditieven die in voor menselijke voeding bestemde waren mogen worden gebruikt , voorziet in de toelating van additieven voor levensmiddelen.

(13) Die Richtlinie 89/107/EWG des Rates vom 21. Dezember 1988 über Zusatzstoffe, die in Lebensmitteln verwendet werden dürfen , regelt die Zulassung von Zusatzstoffen in Lebensmitteln.


Bij de vervaardiging van bepaalde levensmiddelen gebruikte additieven De Raad heeft met gekwalificeerde meerderheid van stemmen, waarbij de Belgische delegatie tegenstemde [2] , zijn gemeenschappelijk standpunt vastgesteld over het voorstel voor een beschikking inzake het behoud van nationale wetgeving betreffende het verbod op additieven bij de vervaardiging van bepaalde levensmiddelen.

Zusatzstoffe für die Herstellung von Lebensmitteln Der Rat hat mit qualifizierter Mehrheit gegen die Stimmen der belgischen Delegation [2] seinen gemeinsamen Standpunkt zu dem Vorschlag für eine Entscheidung über die Aufrechterhaltung einzelstaatlicher Verbote der Verwendung bestimmter Zusatzstoffe bei der Herstellung einiger Lebensmittel festgelegt.


w