- "Fork to table, sea to plate ": voeding, inclusief producten van de zee , gez
ondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante aspe
cten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitiewetenschappen; voeding, aan de voeding gerelateerde ziekten en aandoeningen, zoals obesitas en allergieën; de voordelen van bepaalde voedingsmiddelen en diëten voor de gezondheid ; innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking); verbeterde kwali
teit en ve ...[+++]iligheid, zowel chemisch als biologisch , van voedingsmiddelen, dranken en diervoeders; integriteit, duurzaamheid, risicobeoordeling (en controle) van de voedselketen; milieueffecten op en van terrestrische en aquatische voedsel/voederketens; het effect van mondiale veranderingen op de voedselketen en de resistentie daarvan tegen die effecten; het concept "totale voedselketen" (inclusief schaal- en schelpdieren); ontwikkeling van nieuwe methoden voor traceerbaarheid (zowel voor GGO's als voor niet-GGO's) ; gevolgen van diervoer en diergeneeskunde voor de gezondheid van de mens .- "Vom Bauernhof bis zum Tisch, vom Meer bis zum Teller ": Lebensmittel einschließlich Meereserzeugnisse , Gesundheit und Wohlergehen: Die Aspekte Verbraucher, Gesells
chaft, Kultur, Industrie und Gesundheit bei Lebens- und Futtermitteln unter Einbeziehung behavioristischer und kognitiver Wissenschaften; Ernährung, ernährungsbedingte Krankheiten und Dysfunktionen, wie Adipositas und Allergien ; positive Gesundheitsauswirkungen bestimmter Nahrungsmittel und Ernährungsweisen ; innovative Verarbeitungstechnologien für Lebens- und Futtermittel (einschließlich Verpackung); verbesserte chemische und biologische Qualität und Sicherheit von L
...[+++]ebensmitteln, Getränken und Futtermitteln; Integrität Nachhaltigkeit und Risikoerfassung und Kontrolle der Lebensmittelkette; Wechselwirkungen zwischen Umweltauswirkungen und Futter- und Lebensmittelketten; Konzept der totalen Kontrolle der Lebensmittelkette (auch von Meeresfrüchten); Entwicklung von neuartigen Methoden zur Rückverfolgbarkeit (GVO und nicht GVO) . Konsequenzen der Tierfuttermittel und Tiermedikation auf die menschliche Gesundheit .