Organoleptische kenmerken: intense geur van kardoen en bloemen; vlezige consistentie van de
schutbladeren, die tegelijk ook zacht en aan de basis k
rokant zijn; volle smaak met een afgewogen samengaan van enigszins bittere en zoetige smaken door de aanwezigheid van polyfenolderivaten en cynarine; omdat in artisjokken van nature tanni
nes voorkomen, zijn deze weliswaar wrang, maar de wrangheid is weinig uitgesproken, omdat die word
...[+++]t gecompenseerd door de hoofdzakelijk zoete smaken van de in ruime mate voorkomende koolhydraten.
Organoleptische Eigenschaften: Duft: intensiv nach Distel und Blumen; Konsistenz: Hüllblätter fleischig und am unteren Ende zugleich zart und knackig; Geschmack: gehaltvolle, ausgewogene Mischung aus süßlichem und leicht bitterem Geschmack aufgrund des Gehalts an Polyphenolderivaten und Cynarin; Adstringenz: die Wirkung der Tannine, natürlicher Bestandteile der Artischocke, wird durch den vorherrschenden süßen Geschmack der Kohlenhydrate ausgeglichen.