De nauwe band tussen de variëteit Faba Galaica en het afgebakende productiegebied wordt behandeld in een studie van de Hoge Raad voor wetenschappelijk onderzoek (Consejo Superior de Investigaciones Científicas — CSIC), waarin wordt geconcludeerd dat de handelskwaliteit van de zaden van deze variëteit (met name het vliesaandeel en de waterabsorptiecapaciteit) in het afgebakende productiegebied veel beter tot uiting komt dan wanneer de variëteit in nabijgelegen bonenproducerende gebieden wordt geteeld.
Die enge Verbindung zwischen der Sorte „Faba Galaica“ und dem geografischen Gebiet wurde in einer Studie des wissenschaftlichen Forschungsrates (Consejo Superior de Investigaciones Científicas — CSIC) nachgewiesen, der zu dem Schluss gelangt, dass bei der Sorte die Handelsgüte der Bohnenkerne (insbesondere, was den Schalenanteil und die Feuchtigkeitsaufnahmefähigkeit anbelangt), wenn die Bohnen im Erzeugungsgebiet angebaut werden, deutlich höher ausfällt als beim Anbau in anderen nahe gelegenen Bohnenanbaugebieten.