Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
4.7
Basale behoefte aan voedsel
Basisbehoefte aan voedsel
Beschikbaarheid van voedsel
Campylobacteriose
Deskundige voedsel- en drankverpakkingen
Door levensmiddelen overgedragen ziekte
Door levensmiddelen veroorzaakte ziekte
Door voedsel overgedragen AMR
Door voedsel overgedragen antimicrobiële resistentie
Door voedsel overgedragen ziekte
Door voedsel overgedragen zoönose
Door voedsel veroorzaakte ziekte
E. coli-infectie
Escherichia coli-infectie
FAO
Listeriose
Ruimte waar voedsel bereid wordt overdragen
Ruimte waar voedsel bereid wordt overlaten
Salmonellose
Stabiliteit van de voedselvoorziening
Toegang tot voedsel
Veiligheid van levensmiddelen
Veiligheid van voeding
Veiligheid van voedingsmiddelen
Veiligheid van voedsel
Verpakkingstechnoloog voedingsmiddelen
Voedsel- en Landbouworganisatie
Voedsel- en drankverpakkingsspecialist
Voedsel- en drankverpakkingsspecialiste
Voedselbereidingsplek overdragen
Voedselbereidingsplek overhandigen
Voedselonzekerheid
Voedselveiligheid
Voedselzekerheid

Traduction de «voedsel te verspillen » (Néerlandais → Allemand) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
klanten adviseren over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten advies geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten raad geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel

Kunden und Kundinnen beraten, welche alkoholischen Getränke mit welchen Lebensmitteln harmonieren


door voedsel overgedragen ziekte [ Campylobacteriose | door levensmiddelen overgedragen ziekte | door levensmiddelen veroorzaakte ziekte | door voedsel overgedragen zoönose | door voedsel veroorzaakte ziekte | E. coli-infectie | Escherichia coli-infectie | listeriose | salmonellose ]

ernährungsbedingte Erkrankung [ Campylobakteriose | E.Coli-Infektion | ernährungsbedingte Zoonose | Infektion durch Escherichia coli | Listeriose | Salmonellose ]


voedsel- en drankverpakkingsspecialist | voedsel- en drankverpakkingsspecialiste | deskundige voedsel- en drankverpakkingen | verpakkingstechnoloog voedingsmiddelen

Lebensmittelverpackungstechniker | Lebensmittelverpackungstechnikerin | Lebensmittelverpackungsmittelmechanikerin | Lebensmittelverpackungstechniker/Lebensmittelverpackungstechnikerin


Voedsel- en Landbouworganisatie | Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties | FAO [Abbr.]

Ernährungs- und Landwirtschaftsorganisation der Vereinten Nationen | Welternährungsorganisation | FAO [Abbr.]


door voedsel overgedragen AMR | door voedsel overgedragen antimicrobiële resistentie

lebensmittelbedingte Antibiotikaresistenz


voedselzekerheid [4.7] [ beschikbaarheid van voedsel | stabiliteit van de voedselvoorziening | toegang tot voedsel | voedselonzekerheid ]

Ernährungssicherheit [4.7] [ Lebensmittelverwendung | Stabilität der Nahrungsmittelversorgung | Verfügbarkeit von Nahrungsmitteln | Zugang zu Nahrungsmitteln ]


basale behoefte aan voedsel | basisbehoefte aan voedsel

Grundnahrungsmittelbedarf


ruimte waar voedsel bereid wordt overdragen | ruimte waar voedsel bereid wordt overlaten | voedselbereidingsplek overdragen | voedselbereidingsplek overhandigen

Arbeitsbereich für Lebensmittelzubereitung übergeben


voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]

Lebensmittelsicherheit [ Lebensmittelunbedenklichkeit | Lebensmittelunschädlichkeit ]


Voedsel- en Landbouworganisatie

Ernährungs- und Landwirtschaftsorganisation
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
De Commissie heeft een eenvoudige folder uitgebracht met 10 tips om consumenten te helpen bij de bestrijding van voedselverspilling: Wat kan ik in het dagelijkse leven doen om minder voedsel te verspillen?

Die Kommission hat ein einfaches Faltblatt mit zehn Tipps veröffentlicht, die den Verbrauchern helfen sollen, keine Lebensmittel zu verschwenden: Wie kann ich im Alltag dazu beitragen, dass weniger Lebensmittel vergeudet werden?


D. overwegende dat, waar een positieve ingesteldheid van de consumenten om minder voedsel te verspillen een ingrijpende mentaliteitswijziging vergt, er in de voedselketen van de EU reeds verbeteringen kunnen worden aangebracht in het beheer van de opslag, het vervoer en de distributie;

D. in der Erwägung, dass ein Paradigmenwechsel notwendig ist, um eine positive Verhaltensänderung bei den Verbrauchern hin zu weniger Lebensmittelverschwendung herbeizuführen, dass jedoch bereits in der Lebensmittelversorgungskette der EU Verbesserungen bei der Steuerung der Lagerung, des Transports und des Vertriebs erreicht werden können;


Dit zijn een aantal tips om minder voedsel te verspillen, geld te besparen en het milieu te beschermen:

Befolgen Sie die nachstehenden Tipps, dann vergeuden Sie weniger Lebensmittel, sparen Sie Geld und schützen Sie die Umwelt:


Optimaal verpakken van levensmiddelen betekent dat onnodig verpakken wordt vermeden (appels per vier in een pak, bijvoorbeeld) zonder de voedselveiligheid in gevaar te brengen en zonder nog meer voedsel te verspillen.

Bei der Verpackungsoptimierung geht es darum, unnötiges Verpackungsmaterial einzusparen (z. B. Viererpack bei Äpfeln), ohne dass die Lebensmittelsicherheit darunter leidet und noch mehr Lebensmittel weggeworfen werden.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Wat kan ik in het dagelijkse leven doen om minder voedsel te verspillen?

Wie kann ich im Alltag dazu beitragen, dass weniger Lebensmittel vergeudet werden?


Een recente, in opdracht van de FAO uitgevoerde studie brengt alarmerende cijfers aan het licht, in het bijzonder wat betreft de geïndustrialiseerde wereld: Europeanen en Noord-Amerikanen verspillen per hoofd van de bevolking tussen 95 en 115 kilo voedsel per jaar, bewoners van Afrika onder de Sahara verspillen daarentegen tussen 6 en 11 kilo.

Eine kürzlich von der FAO in Auftrag gegebene Untersuchung brachte einige alarmierende Zahlen ans Licht, insbesondere für die Industrieländer: Europäer und Nordamerikaner verschwenden jährlich pro Person etwa 95–115 kg Lebensmittel, in Afrika südlich der Sahara sind es im Vergleich nur 6–11 kg.


De Europese gezinnen en bedrijven verspillen jaarlijks, verliezen in de landbouw en visserij niet meegerekend, 90 miljoen ton voedsel of 180 kg per persoon.

Allein in der Nahrungsmittelproduktion und in den Privathaushalten der EU werden jährlich etwa 90 Millionen Tonnen Nahrungsmittel – dies entspricht 180 kg pro Person –verschwendet, wobei Verluste in Landwirtschaft und Fischerei noch nicht berücksichtigt sind.


3. is bezorgd over het feit dat dagelijks een aanzienlijke hoeveelheid nog uitstekend eetbaar voedsel wordt behandeld als afval, en dat voedselverspilling ecologische en ethische vragen oproept en bovendien economische en sociale kosten met zich meebrengt die voor zowel ondernemingen als consumenten op de interne markt uitdagingen vormen; verzoekt de Commissie daarom de oorzaken en de gevolgen te onderzoeken van het jaarlijks weggooien, verspillen en laten bederven van ongeveer 50% van de voedselproductie, onder meer door een nauwkeu ...[+++]

3. äußert sich besorgt darüber, dass jeden Tag beachtliche Mengen Lebensmittel als Abfall behandelt werden, obgleich sie vollkommen genusstauglich sind, und dass die Verschwendung von Lebensmitteln ökologische und ethische Probleme aufwirft und volkswirtschaftliche und gesellschaftliche Kosten bewirkt, was Unternehmen und Verbraucher auf dem Binnenmarkt vor Herausforderungen stellt; fordert die Kommission deshalb auf, die Ursachen und Folgen zu untersuchen, die dazu führen, dass in Europa jährlich ca. 50 % der erzeugten Lebensmittel weggeworfen, verschwendet und entsorgt werden, und dafür zu sorgen, dass dabei auch eine genaue Analyse d ...[+++]


3. Houd rekening met je budget: Voedsel verspillen is geld verspillen.

3. Behalten Sie Ihr Budget im Blick: Lebensmittel verschwenden heißt Geld verschwenden.


Voedselveiligheid is een absolute prioriteit maar minder voedsel verspillen kan zonder de voedselveiligheid en de hygiëne in gevaar te brengen.

Die Lebensmittelsicherheit steht an alleroberster Stelle – die Abfallberge lassen sich auch ohne Einschränkungen bei Lebensmittelsicherheit und Hygienebedingungen reduzieren.


w