Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Antibacterieel
Bacteriën
Bronchopneumonie door bacteriën
Chromo-bacteriën
Chromogene bacteriën
Intestinale infectie door bacteriën
Overige intestinale infecties door bacteriën
Pneumonie door aerobe bacteriën
Pneumonie door anaerobe bacteriën
Proef inzake genmutatie bij bacteriën
Proef met puntmutatie bij bacteriën
Tegen bacteriën gericht

Vertaling van "Bacteriën " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
chromo-bacteriën | chromogene bacteriën

chromogenic bacteria




proef inzake genmutatie bij bacteriën | proef met puntmutatie bij bacteriën

test for gene mutations in bacteria


intestinale infectie door bacteriën

Bacterial intestinal infection


overige gespecificeerde intestinale infecties door bacteriën

Other specified bacterial intestinal infections


pneumonie door anaerobe bacteriën

Pneumonia due to anaerobic bacteria


overige intestinale infecties door bacteriën

Other bacterial intestinal infections


pneumonie door aerobe bacteriën

Pneumonia due to aerobic bacteria


bronchopneumonie door bacteriën

Bronchopneumonia due to bacteria


antibacterieel | tegen bacteriën gericht

antibacterial | bacteria-destroying substance
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Daarin werd vastgesteld dat sommige bederf veroorzakende bacteriën (bacteriën die niet noodzakelijk een ziekte veroorzaken maar ervoor zorgen dat voedsel als gevolg van bederf niet meer geschikt is voor menselijke consumptie), met name Pseudomonas spp., afhankelijk van de temperatuur en het niveau van de initiële besmetting met dergelijke bacteriën, sneller kritieke niveaus kunnen bereiken dan pathogenen.

That opinion found that some spoilage bacteria (bacteria which do not necessarily cause illness, but can render food unacceptable for human consumption due to decay), in particular Pseudomonas spp., can reach critical levels more quickly than pathogens, depending upon the level of initial contamination with spoilage bacteria, as well as on temperature conditions.


Het invriezen onmiddellijk na het slachten en koelen minimaliseert de groei van bacteriën en als gevolg daarvan ook de microbiologische belasting bij het ontdooien.

Freezing carried out immediately after slaughter and chilling minimises the growth of bacteria and therefore the microbiological load upon thawing.


Rhizobium-bacteriën die actief zijn in de wortelknobbeltjes van veel soorten peulgewassen (klaver, honingklaver, lupinen, erwten, bonen enz.) zijn de belangrijkste organismen voor stikstofbinding, die voor het behoud van de bodemvruchtbaarheid van groot belang is.

Rhizobia, bacteria that are active in the root nodules of many species of leguminous crop (clover, melilot, lupines, peas, beans, etc.), are the most important organisms involved in nitrogen fixing, which is of great importance for the maintenance of soil fertility.


Dit positieve nieuws wordt echter overschaduwd door gegevens van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Daaruit blijkt dat Europa een opvallende toename kent van multiresistente gramnegatieve bacteriën die resistent zijn tegen carbapenems – laatstelijnantibiotica bij zorginfecties.

However, this positive news is overshadowed by data released in parallel by the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) showing a marked increase in Europe of multi-drug resistant Gram-negative bacteria resistant to the carbapenems – last-line antibiotics used to treat healthcare associated infections.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Resistente bacteriën kunnen van dier op mens worden overgebracht via de voedselketen of direct contact.

Resistant bacteria can be transferred from animals to humans via the food chain or through direct contact.


Op 20 oktober 2011 heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid („EFSA”) een wetenschappelijk advies goedgekeurd over het risico dat verbonden is aan shigatoxineproducerende Escherichia coli (STEC) en andere pathogene bacteriën in zaden en gekiemde zaden .

On 20 October 2011 the European Food Safety Authority (‘EFSA’) adopted a Scientific Opinion on the risk posed by Shiga toxin-producing Escherichia coli and other pathogenic bacteria in seeds and sprouted seeds .


Dankzij onderzoek dat door de EU wordt gefinancierd, zullen medische deskundigen in de toekomst schadelijke bacteriën en schimmels die zich in de wonden van brandwondenpatiënten schuilhouden en die infecties veroorzaken, sneller kunnen identificeren, waardoor de diagnose en het genezingsproces dagen sneller verlopen.

Thanks to EU-funded research, medical experts will be able to more quickly identify the harmful bacteria or fungus which may be lurking in the wounds of burn victims and causing an infection, speeding up the diagnostic and healing process by days.


(1) In deze aanbeveling wordt onder "antimicrobiële stoffen" verstaan: stoffen die hetzij synthetisch, hetzij op natuurlijke wijze door bacteriën, schimmels of planten worden geproduceerd en die worden gebruikt om micro-organismen, onder andere bacteriën, virussen en schimmels, alsook parasieten, in het bijzonder protozoa, te doden of de groei ervan te remmen.

(1) Antimicrobial agents are substances produced either synthetically or naturally by bacteria, fungi or plants, used to kill or inhibit the growth of micro-organisms including bacteria, viruses and fungi, and of parasites, in particular protozoa.


= de ontwikkeling van resistentie tegen antibiotica in populaties bacteriën, en het begrip voor de overdraagbaarheid van resistente bacteriën bij mensen, dieren en via de omgeving,

= the evolution of antibiotic resistance within bacterial populations and the understanding of the transmissibility of resistant bacteria in humans, animal populations and the environment,


Ze worden verwerkt in diervoeders, vooral voor varkens en pluimvee in intensieve houderijsystemen, om bepaalde bacteriën te bestrijden en zodoende ziekte te voorkomen, wat uiteindelijk moet leiden tot een betere voederconversie. In de loop van de jaren heeft de EU reeds 15 verschillende toevoegingsmiddelen voor diervoeders verboden om diverse redenen, onder meer omdat ze bijdragen tot het ontstaan van resistentie bij bacteriën.

They are included in feed, mainly for pigs and poultry produced in intensive production systems to control certain bacteria and therefore disease development and hence lead to higher levels of feed conversion efficiency so as to improve production by influencing the digestibility of animal feedingstuffs and the intestinal bacterial flora of animals.


w