Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Bier
Bier aan voedsel koppelen
Bier aanbieden
Bier schenken
Bier serveren
Bier tappen
Bier van hoge gisting
Bitter bier
Bittere amandel
Bittere sinaasappelolie
Bittere-amandelboom
Bovengegist bier
Bovengistingsbier
Gedistilleerde drank met bittere smaak of bitter
Personeel opleiden over bier
Personeel opleiden over bierkennis
Personeel trainen in bierkennis

Vertaling van "Bitter bier " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE


bier schenken | bier tappen | bier aanbieden | bier serveren

offer beer in a bottle or on draught | serve a beer | serve beers | serving beer


bittere amandel | bittere-amandelboom

bitter almond tree


gedistilleerde drank met bittere smaak of bitter

bitter-tasting spirit drink or bitter


bier van hoge gisting | bovengegist bier | bovengistingsbier

ale | high fermentation beer | top fermentation beer | top fermented beer


primaire smaakstoornis voor waarneming van bittere stoffen

Primary bitter taste disorder




bier aan voedsel koppelen

link beer with food | pair beers with foods | pair beer with food | pair beers with food


personeel trainen in bierkennis | personeel opleiden over bier | personeel opleiden over bierkennis

teach staff in beer knowledge | train staff in knowledge of beer | instruct staff in beer knowledge | train staff in beer knowledge


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
„versneden” amberkleurig „tapbier” (řezané polotmavé výčepní) — stamwortgehalte 10 %; amberkleurig; mild bitter, vol bier met een typische zachte karamelsmaak, dat een beperkte vergisting heeft ondergaan.

‘cut’ amber ‘tap’ beer (řezané polotmavé výčepní) — gravity 10 %, medium-fermented beer with an amber colour, typical mild caramel taste, medium sharpness and full flavour.


stamwortgehalte 10 %; goudkleurig, mild bitter, matig scherp bier dat een beperkte vergisting heeft ondergaan;

gravity 10 %, medium-fermented beer with a golden colour and medium bitterness and sharpness,


Hoewel de wereldproductie van bier stijgt (met ongeveer 1,9% per jaar), daalt de wereldvraag naar alfazuur (-0,66%) als gevolg van de technologische vooruitgang en van een toenemende voorkeur van de consument voor minder bitter bier.

Although the world beer production is rising (by about 1.9% per year) world alpha acid needs are falling (-0.66%) as a result of technological progress and the shift in consumer tastes to less bitter beers.


De producenten gebruiken rassen die steeds rijker aan alfazuur (het bittere bestanddeel van hop dat bier zijn bittere smaak geeft) zijn en een almaar hogere opbrengst opleveren, wat betekent dat voor een gelijke productie steeds minder grond nodig is.

Producers are growing varieties with an ever higher alpha-acid content (the bitter constituent of hops that gives beer its bitter taste) and increasingly higher yields, which implies that smaller areas are needed to produce the same quantity.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Hop wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van bier, maar ook wel voor de productie van cosmeticaproducten (zeep en shampoo), therapeutische producten (kalmerende thee) en huishoudelijke producten (kussenvulling). Bij het gebruik van hop voor de bierbrouwerij is vooral de hoeveelheid alfazuur (het bittere bestanddeel van lupuline) van belang; in dat verband spreekt men van hopdosering (het aantal grammen alfazuur dat nodig is per hectoliter bier).

Hops are used principally for beer production and secondarily for production of soaps, shampoos and herbal teas of the calming type and to fill pillows. In discussing hop use in beer the most important terms are alpha acid (a bitter component of lupulin) and hopping rate (amount of alpha used per hectolitre of beer).


Tot deze onderverdelingen behoort een vloeistof, aangeduid met de naam „malt beer base”, met een alcoholvolumegehalte van 14 %, die is verkregen uit gebrouwen bier, dat is gezuiverd en daarna aan ultrafiltratie wordt onderworpen, waardoor de concentratie van ingrediënten zoals bittere stoffen en eiwitten wordt verlaagd (zie het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie in zaak C-196/10)”.

These subheadings include a liquid described as a “malt beer base” with an alcoholic strength by volume of 14 % and obtained from brewed beer which has been clarified and then subjected to ultrafiltration, by which the concentration of ingredients such as bitter substances and proteins has been reduced (see judgment of the Court of Justice of the European Union in Case C-196/10)’.


* Water , cider , niet-geconcentreerd of geconcentreerd vruchte - of groentesap , most , vruchtennectar , limonade , soda , stroop , bitter , infusies , koffie , thee , vloeibare chocolade , bier en andere * X ( a ) * X ( a ) * * *

* Waters , ciders , fruit or vegetable juices of normal strength or concentrated , musts , fruit nectars , lemonades and mineral waters , syrups , bitters , infusions , coffee , tea , liquid chocolate , beers and other * X (a) * X (a) * * *




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Bitter bier' ->

Date index: 2022-09-20
w