Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Courante olijfolie van eerste persing
Extra olijfolie van eerste persing
Halffijne olijfolie van eerste persing
Olijfolie van eerste persing

Vertaling van "Courante olijfolie van eerste persing " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
courante olijfolie van eerste persing | halffijne olijfolie van eerste persing

ordinary virgin olive oil | semi-fine virgin olive oil | virgin olive oil ordinary


extra olijfolie van eerste persing

extra virgin olive oil


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
D. overwegende dat de producenten van olijfolie van eerste persing zich eveneens moeten weren tegen de concurrentie van multinationals, die bekende traditionele Italiaanse merken opkopen om de olie vervolgens te kunnen verkopen met een Italiaanse etiket, hoewel de olie soms is geproduceerd met olijven uit andere landen binnen en buiten de EU, tegen prijzen die ver onder de lonende minimumprijs voor Italiaanse landbouwers liggen;

D. whereas extra virgin olive oil producers are increasingly facing competition from multinationals which have bought up long-established, well-known Italian brands and are selling oil from other EU and non-EU countries on the back of their 'Italian' image at prices well below the break-even point for Italian producers;


A. overwegende dat Italië de op een na belangrijkste olijfolieproducent van Europa is met een gemiddelde nationale productie van meer dan 6 miljoen kwintaal, waarvan twee derde olijfolie van eerste persing is, en met 37 door de Europese Unie erkende beschermde-oorsprongsbenamingen;

A. whereas Italy is Europe’s second largest olive oil producer, with an average output of more than 600 million kilograms, two-thirds of which is extra virgin oil, and 37 EU‑recognised protected designations of origin;


2. verzoekt de Commissie om maatregelen te nemen ter bescherming van de producenten van olijfolie van eerste persing tegen oneerlijke mededinging.

2. Calls on the Commission to introduce measures to protect extra virgin olive oil producers against unfair competition.


In categorie 02.1 „Vrijwel watervrije oliën en vetten (met uitzondering van watervrij melkvet)” mogen bepaalde additieven niet in oliën van eerste persing en olijfolie worden gebruikt.

In category 02.1: ‘Fats and oils essentially free from water (excluding anhydrous milkfat)’, certain additives should not be used in virgin oils and olive oil.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
iii) courante olijfolie van eerste persing : olijfolie van eerste persing met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van ten hoogste 3,3 g per 100 g en waarvan de andere kenmerken overeenkomen met die welke voor deze categorie zijn vastgesteld [1];

(iii) ordinary virgin olive oil : virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 3,3 grams per 100 grams and the other characteristics of which correspond to those laid down for this category [1];


De groep van 115 telers produceert ongeveer 500 000 liter extra olijfolie van eerste persing per jaar.

The group of 115 growers produces around 500,000 litres of extra virgin olive oil per year.


– 1 779 euro /ton voor extra olijfolie van eerste persing of

- EUR 1779 /tonne for extra virgin olive oil, or


– 2 000 euro /ton voor extra olijfolie van eerste persing of

- EUR 2000 /tonne for extra virgin olive oil, or


Het verplichte gebruik van de benaming "olijfolie" voor mengsels van geraffineerde olijfolie en olijfolie van de eerste persing is een probleem gebleken, omdat daardoor enerzijds bij de verbruikers verwarring gesticht wordt ten nadele van de rechstreeks uit olijven verkregen olie en anderzijds de pogingen van de producenten om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden, doorkruist worden.

The mandatory use of the designation "olive oil" for blends of refined olive oil and virgin olive oil has proved to be a problem, because it both misleads consumers to the detriment of oils coming directly from olives and alleviates the efforts by the producers to offer the highest quality.


De benaming "extra olijfolie van de eerste persing" mag alleen nog voor de beste olijfolie worden gebruikt.

The denomination "extra virgin" shall be reserved to the best of the olive oils.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Courante olijfolie van eerste persing' ->

Date index: 2021-06-20
w