24. verzoekt de EU de ontwikkeling van gezonde landbouwproductie en plattelandsontwikkeling in de regio te steunen, als onderdeel van de strijd tegen armoede, een aanhoudende plaag op het platteland, en om het stabilisatieproces te consolideren; wijst in dit verband op het belang van institutionele en infrastructurele verbeteringen (bijvoorbeeld op het vlak van bevloeiing, verwerking, verpakking, vervoer, afzetsystemen en toegang tot diensten) in combinatie met technologische verbeteringen, en op de betekenis van onderwijs- en opleidingsprogramma's, in het bijzonder voor vrouwen en in situaties van slecht georganiseerde producenten en een zwak maatschappelijk middenveld, twee factoren die de ontwikkeling van een doeltreffend voedingsmiddel
...[+++]ensysteem remmen; wijst op de rol van voorlichtingsdiensten die de verspreiding van kennis kunnen faciliteren; wijst erop dat de zorg om de veranderingen van het mondiale milieu en het klimaat steun moet losmaken voor de bevordering van duurzaam gebruik van grondstoffen en energie, en milieuvriendelijke productiemethoden; benadrukt dat diversificatie van de productie met het oog op een grotere weerbaarheid tegen marktschommelingen en milieucrisissen moet worden aangemoedigd, gezien de toenemende mondiale vraag naar voedsel; 24. Calls on the EU to support both the development of h
ealthy agricultural production and rural development in the region, as part of the fight against poverty, which is a persistent evil in the countryside, and in order to strengthen the stabilisation process; stresses, to this end, the importance of institutional and infrastructural improvements (in such fields as irrigation, handling, storage, packaging, transport, marketing systems and access to services), in addition to technological improvements, and also the significance of education and training programmes, especially for women and in situations where producers are poorly organ
...[+++]ised and civil society is weak, given that these factors also slow down the development of an efficient agri-food system; emphasises the role of extension services in facilitating the diffusion of knowledge; stresses that global environmental and climate change concerns should determine support for the promotion of sustainable uses of natural resources and energy and compatible methods of production; stresses that the diversification of production, in order to increase resilience during market fluctuations and environmental crises, should be encouraged in the face of increasing global demand for food;