Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Campylobacteriose
Door levensmiddelen overgedragen ziekte
Door levensmiddelen veroorzaakte ziekte
Door voedsel overgedragen ziekte
Door voedsel overgedragen zoönose
Door voedsel veroorzaakt botulisme
Door voedsel veroorzaakte ziekte
Door voedsel veroorzaakte ziektes
E. coli-infectie
Escherichia coli-infectie
Listeriose
Salmonellose

Traduction de «Door voedsel veroorzaakt botulisme » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


door voedsel overgedragen ziekte [ Campylobacteriose | door levensmiddelen overgedragen ziekte | door levensmiddelen veroorzaakte ziekte | door voedsel overgedragen zoönose | door voedsel veroorzaakte ziekte | E. coli-infectie | Escherichia coli-infectie | listeriose | salmonellose ]

food-borne disease [ campylobacteriosis | E.coli infection | Escherichia coli infection | food-borne zoonose | food-borne zoonotic disease | listeriosis | salmonellosis ]


door voedsel veroorzaakte ziektes

food borne bacteria | foodborne disease | a foodborne disease | foodborne diseases


door voedsel veroorzaakte ziekte

foodborne disease | food-borne disease
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
De wereld is de voorbije jaren sterk gewijzigd, waarbij zich volgende veranderingen voordeden: sterke verschuivingen in het economische en politieke evenwicht, een toename van de wereldhandel, klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen, technologische veranderingen, economische en financiële crises, toegenomen consumptie en prijsschommelingen van voedsel en energie, demografische veranderingen en migratie, geweld en gewapende conflicten, natuurlijke en door de mens veroorzaakte rampen en toegenomen ongelijkheid.

The world has undergone enormous change over recent years, including major shifts in the global economic and political balance, increased global trade, climate change and depletion of natural resources, technological change, economic and financial crises, increased consumption and price volatility of food and energy consumption, population changes and migration, violence and armed conflict and natural and man-made disasters, and increased inequalities.


Ongeveer een derde van al het wereldwijd geproduceerde voedsel gaat verloren of wordt verspild, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie, waarvoor akkerland ter grootte van China benodigd is en wat ongeveer 8 % van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt.

According to the Food and Agriculture Organisation, approximately one-third of all food produced in the world is lost or wasted, requiring cropland area the size of China and generating about 8% of global greenhouse gas emissions.


– gezien de richtlijnen van de Codex Alimentarius voor risicoanalyse inzake door voedsel veroorzaakte antimicrobiële resistentie ,

– having regard to the CODEX Alimentarius Guidelines for Risk Analysis of Foodborne Antimicrobial Resistance,


– gezien de richtlijnen van de Codex Alimentarius voor risicoanalyse inzake door voedsel veroorzaakte antimicrobiële resistentie,

– having regard to the CODEX Alimentarius Guidelines for Risk Analysis of Foodborne Antimicrobial Resistance,


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Ik maak me grote zorgen over het grote aantal doden en zieken die deze door voedsel veroorzaakte ziekte binnen de Europese bevolking teweeg heeft gebracht, en ik wil deze gelegenheid benutten om nogmaals mijn medeleven te uiten met degenen die slachtoffer zijn geworden van deze epidemie.

I am very concerned about the heavy burden of death and disease that this food-borne epidemic has caused the European population and want to take the opportunity once again to express my condolences to those who are suffering as a result.


De Duitse autoriteiten hebben het voorstel van de Commissie geaccepteerd om deskundigen van de Commissie, het ECDC en de EFSA op het gebied van de epidemiologie van door voedsel veroorzaakte ziekten naar Duitsland te sturen.

The German authorities accepted the Commission proposal to dispatch to Germany experts in epidemiology of food-borne diseases from the Commission, the ECDC and the EFSA.


30. merkt op dat chronische voedsel- en voedingsonzekerheid de eerste en belangrijkste factor is die mensen kwetsbaar maakt voor voedselcrises, omdat ze het vermogen van mensen aantast om zich voor te bereiden op risico's, om crises te weerstaan en erna de draad weer op te pakken; merkt eveneens op dat chronische voedsel- en voedingsonzekerheid nadelige langetermijngevolgen heeft die het menselijke kapitaal beperken doordat zij de groei van kinderen belemmeren en het ontwikkelingsvermogen van samenlevingen aantasten; erkent dat de aanpak van crises d ...[+++]

30. Notes that chronic food and nutrition insecurity is the first and most important factor of vulnerability to food crises, because it reduces people’s capacity to prepare for risks, to withstand crises and to bounce back after them; notes also that chronic food and nutrition insecurity produces long-term negative effects that reduce human capital by stunting the growth of children and affecting societies’ capacity to develop; recognises that high and highly volatile food price crises are costly and complex to address; points out that the resilience approach established by the Commission is going in the right direction to address the ...[+++]


Er was sprake van enige volatiliteit, die vooral werd veroorzaakt door het feit dat Malta een kleine en open economie is die kwetsbaar is voor externe schokken (met name in de voedsel- en energieprijzen), en door wijzigingen in de indirecte belastingen.

There has been some volatility, primarily due to the fact that Malta is a small and open economy vulnerable to external shocks (particularly in food and energy prices), and to changes in indirect taxes.


In de afgelopen jaren schommelde de HICP-inflatie op Malta rond de 2,5%, waarbij er van enige volatiliteit sprake was, die vooral werd veroorzaakt door het feit dat Malta een open economie is die kwetsbaar is voor externe schokken (met name in de voedsel- en energieprijzen), en door wijzigingen in de indirecte belastingen.

HICP inflation in Malta has fluctuated around a level of some 2.5 percent over recent years, with some volatility, primarily due to the fact that Malta is an open economy vulnerable to external shocks (particularly in food and energy prices), and to changes in indirect taxes.


- vermindering van het risico van door voedsel veroorzaakte ziektes door vernietiging van ziektekiemen;

- to reduce the incidence of food-borne disease by destroying pathogenic organisms,




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Door voedsel veroorzaakt botulisme' ->

Date index: 2024-03-29
w