Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Dieet arm aan enkelvoudig onverzadigd vet
Enkelvoudig onverzadigd vet
Enkelvoudig onverzadigde margarine
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
Meervoudig onverzadigde vetzuren

Vertaling van "Enkelvoudig onverzadigde vetzuren " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
enkelvoudig onverzadigde vetzuren

monoethenoid fatty acids | monounsaturated fatty acids


enkelvoudig onverzadigd vet | enkelvoudig onverzadigde vetzuren

mono-unsaturate | mono-unsaturated fatty acids | monounsaturates


meervoudig onverzadigde vetzuren

polyethenoid fatty acids




dieet arm aan enkelvoudig onverzadigd vet

Low monounsaturated fat diet
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Zo wordt bijvoorbeeld voor olierijke planten een vetzuurprofiel gemaakt (van de voornaamste afzonderlijke verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren) en voor planten die als belangrijke eiwitbron worden gebruikt een aminozuurprofiel (van de afzonderlijke eiwitaminozuren en de voornaamste niet-eiwitaminozuren).

For example, a fatty acid profile shall be included for oil-rich plants (main individual saturated, mono-unsaturated and poly-unsaturated fatty acids) and an amino acid profile (individual protein amino acids and main non-protein amino acids) for plants used as an important protein source.


Om te waarborgen dat een levensmiddel een significante hoeveelheid enkelvoudige onverzadigde vetzuren en/of meervoudige onverzadigde vetzuren bevat, is het bijgevolg aangewezen het gebruik van de claim tot oliën en vetten te beperken en dezelfde gebruiksvoorwaarden vast te stellen als voor de voedingsclaim „RIJK AAN ONVERZADIGDE VETTEN”, zoals opgenomen in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Therefore, in order to ensure that a food provides significant amounts of monounsaturated and/or polyunsaturated fatty acids, it is appropriate to limit the use of the claim to fats and oils and to set conditions of use as those referred to in the nutrition claim ‘HIGH UNSATURATED FAT’ as laid down in the Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.


Op grond van de overgelegde gegevens concludeerde de EFSA in haar op 25 mei 2011 door de Commissie en de lidstaten ontvangen advies dat een oorzakelijk verband was vastgesteld tussen de consumptie van mengsels van verzadigde vetzuren (VVZ's) in de voeding en de verhoging van de LDL-cholesterolconcentraties in het bloed, en dat het vervangen van een mengsel van VVZ's door cis-enkelvoudig onverzadigde vetzuren en/of cis-meervoudig onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis de LDL-cholesterolconcentraties verlaagt.

On the basis of the data presented, the Authority concluded in its opinion received by the Commission and the Member States on 25 May 2011 that a cause and effect relationship had been established between the consumption of mixtures of dietary saturated fatty acids (SFAs) and an increase in blood LDL-cholesterol concentrations, and that replacement of a mixture of SFAs with cis-monounsaturated fatty acids and/or cis-polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis reduces LDL-cholesterol concentrations.


De EFSA heeft in haar advies geconcludeerd dat, om van de claim te mogen worden voorzien, significante hoeveelheden verzadigde vetzuren moeten worden vervangen door enkelvoudige onverzadigde vetzuren en/of meervoudige onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis.

In its opinion, the Authority concludes that in order to bear the claim, significant amounts of saturated fatty acids should be replaced by monounsaturated and/or polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Op het voedingswaarde-etiket kunnen ook de hoeveelheden zetmeel, polyalcohol, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, cholesterol en vitaminen en mineralen worden opgenomen die worden vermeld in de bijlage van de richtlijn.

Nutrition labelling may also include the quantities of amidone, polyols, monounsaturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, cholesterol and the mineral salts and vitamins specified in the Annex to the Directive.


– vetten (verzadigde vetzuren, transvetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren);

– fat (saturates, trans fats, mono-unsaturates, polyunsaturates);


Tevens moet, wanneer de hoeveelheid meervoudig onverzadigde en/of enkelvoudig onverzadigde vetzuren en/of het cholesterolgehalte wordt aangegeven, ook de hoeveelheid verzadigde vetzuren worden vermeld; vermelding van de hoeveelheid verzadigde vetzuren wordt, in dit geval, niet opgevat als bewering inzake de voedingswaarde als bedoeld in lid 2.

In addition, where the amount of polyunsaturates and/or mono-unsaturates and/or the cholesterol rate is given, the amount of saturates shall also be given, the declaration of the latter not constituting - in this case - a nutrition claim within the meaning of paragraph 2.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Enkelvoudig onverzadigde vetzuren' ->

Date index: 2024-01-29
w