Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Courante olijfolie van eerste persing
Extra olijfolie van eerste persing
Halffijne olijfolie van eerste persing
Olijfolie van eerste persing

Vertaling van "Extra olijfolie van eerste persing " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
extra olijfolie van eerste persing

extra virgin olive oil


courante olijfolie van eerste persing | halffijne olijfolie van eerste persing

ordinary virgin olive oil | semi-fine virgin olive oil | virgin olive oil ordinary


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De groep van 115 telers produceert ongeveer 500 000 liter extra olijfolie van eerste persing per jaar.

The group of 115 growers produces around 500,000 litres of extra virgin olive oil per year.


In categorie 02.1 „Vrijwel watervrije oliën en vetten (met uitzondering van watervrij melkvet)” mogen bepaalde additieven niet in oliën van eerste persing en olijfolie worden gebruikt.

In category 02.1: ‘Fats and oils essentially free from water (excluding anhydrous milkfat)’, certain additives should not be used in virgin oils and olive oil.


De Internationale Olijfolieraad heeft zijn onderzoek naar nieuwe methoden voor de organoleptische beoordeling, dat moet uitmonden in een uitbreiding van het aantal positieve vermeldingen voor de beschrijving van olijfolie van eerste persing, beëindigd voor de extra olijfolie van eerste persing met beschermde oorsprongsbenaming.

The International Olive Oil Council’s work to find new organoleptic evaluation methods that expand the range of positive attributes of virgin olive oils has now been concluded for extra virgin olive oils enjoying protected designation of origin status.


4.2. Beschrijving: Olijfolie van eerste persing en extra olijfolie van eerste persing, verkregen door het mechanisch persen van olijven van Olea europea sativa Hoffg, van de rassen Galega Vulgar (ten minste 60 %), Cordovil de Serpa en/of Cobrançosa (maximaal 40 %), met een tolerantie van maximaal 5 % voor andere variëteiten, met uitzondering van Picual en Maçanilha.

4.2 Description: Virgin and extra virgin olive oil extracted mechanically from fruit of the Galega Vulgar (minimum 60 %), Cordovil de Serpa and/or Cobrançosa (maximum 40 %) varieties belonging to the species Olea europea sativa Hoffg. Other varieties, except for Picual and Maçanilha, may be used (to a maximum of 5 %).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Categorie 1. 5: Oliën en vetten (boter, margarine, spijsolie, enz.), olijfolie van eerste persing en extra olijfolie van eerste persing

Class 1. 5: Oils and fats (butter, margarine, oils, etc.,) Virgin and extra virgin olive oil.


A. olijfolie van eerste persing a) olijfolie van eerste persing, als zodanig voor consumptie geschikt i) extra olijfolie van eerste persing : olijfolie van eerste persing met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van ten hoogste 0,8 g per 100 g en waarvan de andere kenmerken overeenkomen met die welke voor deze categorie zijn vastgesteld;

A. virgin olive oils (a) virgin olive oils fit for consumption as they are (i) extra virgin olive oil : virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 0,8 grams per 100 grams and the other characteristics of which correspond to those laid down for this category;


1 779 EUR/ton voor extra olijfolie van eerste persing,

EUR 1 779/tonne for extra virgin olive oil,


– 1 779 euro /ton voor extra olijfolie van eerste persing of

- EUR 1779 /tonne for extra virgin olive oil, or


De benaming "extra olijfolie van de eerste persing" mag alleen nog voor de beste olijfolie worden gebruikt.

The denomination "extra virgin" shall be reserved to the best of the olive oils.


Het verplichte gebruik van de benaming "olijfolie" voor mengsels van geraffineerde olijfolie en olijfolie van de eerste persing is een probleem gebleken, omdat daardoor enerzijds bij de verbruikers verwarring gesticht wordt ten nadele van de rechstreeks uit olijven verkregen olie en anderzijds de pogingen van de producenten om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden, doorkruist worden.

The mandatory use of the designation "olive oil" for blends of refined olive oil and virgin olive oil has proved to be a problem, because it both misleads consumers to the detriment of oils coming directly from olives and alleviates the efforts by the producers to offer the highest quality.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Extra olijfolie van eerste persing' ->

Date index: 2023-03-30
w