Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
EEG-commissie van fabrikanten en handelaren in wijnen
Gearomatiseerde wijnen
Likeurwijnen
Mousserende wijnen

Vertaling van "Likeurwijnen " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
EEG-Comité van de Nijverheid en de Handel in Wijnen, Gearomatiseerde Wijnen, Mousserende Wijnen, Likeurwijnen

EEC Committee for the Wine, Aromatic Wine, Sparkling Wine and Liqueur Wine Industries and Trade


EEG-commissie van fabrikanten en handelaren in wijnen | gearomatiseerde wijnen | likeurwijnen | mousserende wijnen

Aromatic Wines | Committee of the European Economic Communities for the Industry and Trade in Wines | Sparkling Wines and Liqueur
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Voor de bereiding van likeurwijnen zijn naast de elders toegestane oenologische procedés specifieke procedés noodzakelijk, en bepaalde likeurwijnen met een beschermde oorsprongsbenaming vereisen specifieke bepalingen.

The production of liqueur wines requires a number of specific practices in addition to the oenological practices permitted elsewhere and the production of liqueur wines with a protected designation of origin has certain particularities.


Op grond van de beschikbare informatie blijkt het voor de bescherming van de volksgezondheid niet nodig dat een maximumgehalte aan OTA in andere gedroogde vruchten dan gedroogde druiven, cacao en cacaoproducten, vleesproducten, met inbegrip van eetbare slachtafvallen en bloedproducten, en likeurwijnen wordt vastgesteld, aangezien zij niet op significante wijze bijdragen aan de blootstelling aan OTA en hoge gehalten aan OTA slechts zelden in die goederen zijn aangetroffen.

On the basis of the information available, it does not appear necessary for the protection of public health to set a maximum level of OTA in dried fruit other than dried vine fruit, cocoa and cocoa products, meat products, including edible offal and blood products and liqueur wines as they are not a significant contributor to OTA exposure and high levels of OTA have been found only seldom in those commodities.


Voor zover de traditionele gebruiken van de bereiding dit vereisen, kunnen de lidstaten wat betreft likeurwijnen met een beschermde oorsprongsaanduiding of een beschermde geografische aanduiding die op hun grondgebied zijn geproduceerd bepalen dat de specifieke traditionele aanduiding “vin doux naturel” alleen mag worden gebruikt voor likeurwijnen met een beschermde oorsprongsaanduiding of een beschermde geografische aanduiding die:

Insofar as is necessary to conform to traditional production practices, Member States may, for PDO and PGI wines produced within their territory, stipulate that the specific traditional name ‘vin doux naturel’ is used only for PDO and PGI wines which are:


z d) toevoeging van karamel, in de zin van Richtlijn 94/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van 30 juni 1994 inzake kleurstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt 1 , om de kleur van likeurwijnen en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding te intensiveren;

(zd) addition of caramel within the meaning of Directive 94/36/EC of the European Parliament and of the Council of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs 1 to reinforce the colour of liqueur wines and quality liqueur wines spr;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
1 bis. De voorschriften voor het gehalte van zwaveldioxide, het maximumgehalte aan vluchtige zuren en de geoorloofde oenologische procédés en behandelingen, evenals de voorschriften voor de productie van likeurwijnen, mousserende wijnen en mousserende kwaliteitswijnen worden door de Commissie vastgesteld volgens de procedure bepaald in artikel 45.

1a. The rules concerning sulphur dioxide content, maximum volatile acid content and authorised oenological practices and processes, and the rules concerning the production of liqueur wine, sparkling wine and quality sparkling wine, shall be established by the Commission, in accordance with the procedure referred to in Article 45.


vrijwillige distillatie van wijnalcohol, die de aanpassing mogelijk zal maken van de sector van de wijnalcohol die gebruikt wordt voor toevoeging aan bepaalde wijnproducten (likeurwijnen, brandewijn) of voor het in evenwicht brengen van wijn;

voluntary distillation of wine alcohol which will allow the adaptation of the sector for wine alcohol used for incorporation into certain wine products (liqueur wines, brandies) or in the wine balance;


(b) verplichte distillatie van wijnalcohol, die de aanpassing mogelijk zal maken van de sector van de wijnalcohol die gebruikt wordt voor toevoeging aan bepaalde wijnproducten (likeurwijnen, brandewijn) of voor het versterken van wijn;

(b) voluntary distillation of wine alcohol which will allow the adaptation of the sector for wine alcohol used for incorporation into certain wine products (liqueur wines, brandies) or in the wine balance;


Groene koffie, andere gedroogde vruchten dan gedroogde druiven, bier, cacao en cacaoproducten, likeurwijnen, vleesproducten, specerijen en zoethout

Green coffee, dried fruit other than dried vine fruit, beer, cocoa and cocoa products, liqueur wines, meat products, spices and liquorice


Wijn (waaronder mousserende wijnen en met uitzondering van likeurwijnen en wijnen met een alcoholpercentage van 15 % vol of meer) en vruchtenwijnen

Wine (including sparkling wine, excluding liqueur wine and wine with an alcoholic strength of not less than 15 % vol) and fruit wine


Wijn (waaronder mousserende wijnen en met uitzondering van likeurwijnen), cider, perenwijn en vruchtenwijnen

Wine (including sparkling wine, excluding liqueur wine), cider, perry and fruit wine




Anderen hebben gezocht naar : gearomatiseerde wijnen     likeurwijnen     mousserende wijnen     Likeurwijnen     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Likeurwijnen' ->

Date index: 2023-09-17
w