Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Olie uit afval van olijven
Olie uit afvallen van olijven
Olie uit persafvallen van olijven
Olie van afvallen van olijven

Vertaling van "Olie van afvallen van olijven " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
olie uit afval van olijven | olie van afvallen van olijven

olive residue oil | olive-pomace oil


olie uit afvallen van olijven | olie uit persafvallen van olijven

olive-pomace oil | olive-residue oil


geraffineerde olie van afvallen van olijven en van olijven

refined olive-residue oil and olive oil
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Er werden hoge concentraties aangetroffen in gedroogde vruchten, olie uit afval van olijven, gerookte vis, druivenpittenolie, gerookte vleesproducten, verse weekdieren, specerijen/sauzen en kruiderijen.

High levels were found in dried fruits, olive pomace oil, smoked fish, grape seed oil, smoked meat products, fresh molluscs, spices/sauces and condiments.


€? wat het herdefiniëren van het verschil tussen ruwe olie uit afvallen van olijven en olie van eerste persing voor verlichting betreft, werd overeengekomen dat, zodra de methodes voor chemische analyse beschikbaar zijn, onder de bevoegdheid van de Commissie (Verordening (EEG) nr. 2568/91) en in overleg met de IOR dringend nieuwe grenswaarden moeten worden vastgesteld;

On the redefining of the distinction between crude olive-pomace oil and lampante virgin olive oil, it was agreed that new limits should be fixed urgently under Commission competence (Regulation (EEC) No 2568/91) in conjunction with IOOC, once the chemical analytical methods are available.


* Met inbegrip van olie uit afvallen van olijven

* Pomace olive oil included


Olijven, bestemd voor andere doeleinden dan het vervaardigen van olie *

Olives, for uses other than the production of oil *


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
€? er werd overeengekomen dat reeds gestarte werkzaamheden inzake de opstelling van een "beslissingsschema" voor de analyses die gebruikt worden voor de indeling van oliën uit olijven en uit afvallen van olijven, moeten worden voltooid, daarbij rekening houdend met de nieuwe olijfolieclassificatie (bevoegdheid van de Commissie - Verordening (EEG) nr. 2568/91);

There was agreement to complete work already underway on the setting up of a "decision schema" for the analyses used for the classification of olive and olive-pomace oils, bearing also in mind the new olive oil classification (Commission competence Regulation (EEC) No 2568/91).


De voor steun in aanmerking komende hoeveelheid olijfolie bedoeld in punt 4 van de bijlage bij Verordening nr. 136/66/EEG wordt bepaald op grond van de daadwerkelijk uit afvallen van olijven geproduceerde olie”.

With regard to the category of olive oil referred to in point 4 of the Annex to Regulation No 136/66/EEC , the quantity eligible for aid shall be determined on the basis of actual olive-residue oil production.


"(6 bis) De erkende verwerkingscentra stellen de controle-instanties op de hoogte van de hoeveelheid olijven en afvallen van olijven die zij hebben ontvangen en van de fluctuaties in kwaliteit en kwantiteit van olijfolie die zij in elke maand van het voorgaande verkoopseizoen hebben verwerkt en afgezet”.

“6a. Authorised "processing centres" shall inform the monitoring bodies of the quantities of olives and pomace which they have received and of the qualitative and quantitative fluctuations in the oil or table olives processed and marketed in each month of the previous marketing year”.


Uit de ontwikkelingen op de olijfoliemarkt blijkt de noodzaak van een gecoördineerde strategie ter verbetering van de kwaliteit van het product in ruime zin, d.i. met inbegrip van de milieuaspecten, welke strategie met name maatregelen ter bevordering van de organisatie van de marktdeelnemers en van hun activiteiten en aanpassingen van de indeling van olijfoliën en oliën uit afvallen van olijven moet omvatten.

Developments on the olive oil market indicate the need for a concerted strategy aimed at improving the quality of the product, including environmental impacts, and comprising, inter alia, incentives to promote the organisation and activities of the operators concerned and adjustments to the classification of olive oils and olive-pomace oils.


€? er werd overeengekomen dat dringend een duidelijke en ondubbelzinnige aanpak van de vermelding van de oorsprong nodig is, die gebaseerd moet zijn op een oorsprongsetikettering die het land aangeeft waar de olijven zijn geoogst en het land waar de olie is geproduceerd; indien deze beide landen identiek zijn, wordt de naam van het betrokken land op het etiket vermeld.

There was agreement on the urgent need for a clear and unambiguous approach to the question of the indication of origin, to be based on labelling the origin in a way that indicates the country of the olive harvest and the country of production of the oil. When these countries are the same, the country concerned is indicated on the label.


Het verplichte gebruik van de benaming "olijfolie" voor mengsels van geraffineerde olijfolie en olijfolie van de eerste persing is een probleem gebleken, omdat daardoor enerzijds bij de verbruikers verwarring gesticht wordt ten nadele van de rechstreeks uit olijven verkregen olie en anderzijds de pogingen van de producenten om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden, doorkruist worden.

The mandatory use of the designation "olive oil" for blends of refined olive oil and virgin olive oil has proved to be a problem, because it both misleads consumers to the detriment of oils coming directly from olives and alleviates the efforts by the producers to offer the highest quality.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Olie van afvallen van olijven' ->

Date index: 2022-01-20
w