Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Geconcentreerd vruchtesap
Sapconcentraat

Vertaling van "Sapconcentraat " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
geconcentreerd vruchtesap | sapconcentraat

concentrated fruit juice | juice concentrate
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In de lijst van de ingrediënten op het etiket moeten de namen van zowel de gebruikte vruchtensappen als van de gebruikte uit sapconcentraat verkregen vruchtensappen voorkomen.

The list of ingredients in the labelling should bear the names of both the fruit juices and fruit juices from concentrate used.


Er moet duidelijk worden aangegeven wanneer een product een mengsel is van vruchtensap en uit sapconcentraat verkregen vruchtensap, en, wat vruchtennectar betreft, wanneer deze volledig of gedeeltelijk uit een geconcentreerd product werd verkregen.

It should be clearly indicated when a product is a mixture of fruit juice and fruit juice from concentrate, and, for fruit nectar, when it is obtained entirely or partly from a concentrated product.


De grootste verdienste van de richtlijn en het voorstel tot wijziging is zonder meer het vasthouden aan de dubbele benaming, waarmee onderscheid wordt gemaakt tussen geperste vruchtensappen en uit sapconcentraat verkregen vruchtensappen, evenals het vaststellen van categorieën middels de definities van bijlage I. De eerste jaren van toepassing van de richtlijn hebben echter uitgewezen dat de consument in de praktijk moeite heeft onderscheid te maken tussen de verschillende categorieën producten die onder de werkingssfeer van de richtlijn vallen.

The main success of both the Directive and its proposed revision is undoubtedly their insistence on maintaining the dual denomination distinguishing pressed juices from those made from concentrate, as well as the creation of categories as defined in Annex I. Nevertheless, the first few years since the Directive came into force have also clearly shown that, in practice, consumers find it hard to distinguish clearly amongst the different categories of product covered by the Directive.


In het onderhavige voorstel wordt het onderscheid tussen door het persen van fruit verkregen vruchtensap en uit sapconcentraat verkregen vruchtensap (gereconstitueerd door aan geconcentreerd vruchtensap eventueel water toe te voegen als eraan onttrokken werd bij het concentreren) bevestigd, worden de bepalingen inzake de reconstitutie van smaken en aroma’s vereenvoudigd, wordt suiker geschrapt uit de lijst van toegestane ingrediënten (het toevoegen van suiker blijft echter toegestaan voor het zoeten van nectar) en worden tomaten toegevoegd aan de lijst van vruchten die voor de productie van vruchtensappen mogen worden gebruikt.

The proposal now on the table reaffirms the distinction between fruit juice (obtained by simply pressing fruit) and fruit juice from concentrate (reconstituted by reincorporating into concentrated fruit juice the same quantity of water as that removed during the concentration process), simplifies the provisions on the restitution of flavour and aroma, provides for the removal of sugar from the list of authorised ingredients (although the addition of sugar for sweetening purposes is still authorised in the case of nectars) and includes tomatoes in the list of fruits used for fruit juice production.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Aan tomatensap en uit sapconcentraat verkregen tomatensap mogen zout, specerijen en aromatische kruiden worden toegevoegd.

Salt, spices and aromatic herbs may be added to tomato juice and tomato juice from concentrate.


Deze codexnorm en de praktijkcode van de AIJN voorzien ook in minimumbrixwaarden voor een lijst van vruchtensappen uit sapconcentraat; aangezien deze waarden de controle van minimumkwaliteitseisen vergemakkelijken, dienen zij in aanmerking te worden genomen voor zover zij overeenstemmen met de in de Gemeenschap gebruikte referentiewaarden.

This Codex Standard and the AIJN code of practice also establish minimum Brix values for a list of fruit juices from concentrate; as these values facilitate the testing for minimum quality requirements, they should be taken into consideration as far as they correspond to the reference values used in the Community.


(7) Het bepaalde in Richtlijn 2000/13/EG van het Europees Parlement en de Raad van 20 maart 2000 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake etikettering en presentatie van levensmiddelen alsmede inzake de daarvoor gemaakte reclame(6), en in het bijzonder artikel 7, leden 2 en 5, moet behoudens bepaalde voorwaarden worden toegepast; duidelijk dient te worden aangegeven wanneer een product een mengsel is van vruchtensap en uit sapconcentraat verkregen vruchtensap, en, wat vruchtennectar betreft, wanneer deze geheel of gedeeltelijk uit een geconcentreerd product werd verkregen; in de lijst van de ingredië ...[+++]

(7) Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council of 20 March 2000 on the approximation of the laws of the Member States relating to the labelling, presentation and advertising of foodstuffs(6), and in particular Article 7(2) and (5) thereof, should apply subject to certain conditions. It should be clearly indicated when a product is a mixture of fruit juice and fruit juice from concentrate, and, for fruit nectar, when it is obtained entirely or partly from a concentrated product. The list of ingredients in the labelling bears the names of both the fruit juices and fruit juices from concentrate used.




Anderen hebben gezocht naar : geconcentreerd vruchtesap     sapconcentraat     Sapconcentraat     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Sapconcentraat' ->

Date index: 2023-06-07
w