21. verzoekt de lidstaten en de Commissie met name ondersteuning te
geven aan methodes voor de opleiding van managers en per
soneel die de eigen middelen van een bepaalde str
eek beheren, en die moeten worden bijgestaan door ter plekke aangeworven personeel, dat in staat is systemen voor de horeca in elke geleding van de sector toerisme te organise
ren en te besturen, technische bijstand ...[+++]te verlenen aan het MKB, ervoor te zorgen dat de kleine en zeer kleine bedrijven van de sector toerisme toegang krijgen tot adequate financiële middelen, met name risicodragend kapitaal, en alle mogelijkheden van de streek in een netwerk te organiseren: aantal gasten dat kan worden ontvangen, natuurlijke en historisch-culturele rijkdommen, wijn en gastronomie voor de opwaardering van typische producten, animatie, vervoer ter plaatse en intermodaliteit; 21. Calls on the Member States and the Commission to promote, in particular, training strategies for managers and those involved in the management of local indigenous resources, who should be deployed to back up locally recruited staff, to ensure they can organise and manage systems to provide tourist services of
all kinds, provide technical assistance for SMEs, allow SMEs and VSEs in the
tourist industry to gain access to appropriate sources of capital, particularly risk capital, and set up networks linking all the amenities the area
...[+++] has to offer in terms of tourist accommodation, environmental, historical and cultural resources, good wine and food featuring local specialities, entertainment, and local and intermodal transport;