Met het oog op
de samenhang van de EU-wetgeving moet in deze verordening ook rekening worden gehouden met
de volksgezondheidsvoorschriften in andere EU-regelgeving, met name de Verordeningen (EG) nr. 852/2004, (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004, die voorschriften bevatten voor de hygiëne van levensmiddelen in het algemeen, respectievelijk
levensmiddelen van dierlijke oorsprong en voor de organisatie van de
...[+++]officiële controles van voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke oorsprong, alsmede met de voorschriften van Richtlijn 96/23/EG van de Raad van 29 april 1996 inzake controlemaatregelen ten aanzien van bepaalde stoffen en residuen daarvan in levende dieren en in producten daarvan (12) en Verordening (EG) nr. 999/2001 van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2001 houdende vaststelling van voorschriften inzake preventie, bestrijding en uitroeiing van bepaalde overdraagbare spongiforme encefalopathieën (13).In the interest of consistency of Union legislation, this Regulation should also take into account the public heath requirements laid down in other Union acts and in particular in Regulations (EC) Nos 852/2004, 853/2004 and 854/2004 which lay down rules concer
ning the hygiene of foodstuffs and food of animal origin and rules for the organisation of o
fficial controls on products of animal origin intended for human consumption, as well as the requirements of Council Directive 96/23/EC of 29 April 1996 on measures to monitor certain subs
...[+++]tances and residues thereof in live animals and animal products (12), and of Regulation (EC) No 999/2001 of the European Parliament and of the Council of 22 May 2001 laying down rules for the prevention, control and eradication of certain transmissible spongiform encephalopathies (13).