Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Hoge zuurtegraad
Zuurgraad
Zuurtegraad
Zuurtegraad van de silage
Zuurtegraad van het kuilvoer

Traduction de «Zuurtegraad van de silage » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
zuurtegraad van de silage | zuurtegraad van het kuilvoer

silage acidity




TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Het werd ontwikkeld voor andere doeleinden dan bodembescherming en behelst slechts een beperkt aantal bodemparameters, namelijk het gehalte aan organische koolstof, het gehalte aan zware metalen, de zuurtegraad en de buffercapaciteit.

It was designed for purposes other than soil protection and only addresses a number of soil parameters, e.g. organic carbon, heavy metals, soil acidity and buffer capacity.


De behandeling met kationenwisselaars (hierna „de behandeling”) heeft tot doel de getitreerde zuurtegraad en de werkelijke zuurtegraad (verlaging van de pH) te verhogen middels de gedeeltelijke fysische extractie van de kationen met behulp van een kationenwisselaar.

The aim of treatment with cation exchangers (“the treatment”) is to increase the titratable acidity and actual acidity (reduction in pH) by partial physical extraction of cations using a cation exchanger.


Door de combinatie van anionen doorlatende membranen en bipolaire membranen kan de getitreerde zuurtegraad en de werkelijke zuurtegraad (verhoging van de pH) op gecontroleerde wijze worden verlaagd.

Using anion-permeable membranes and bipolar membranes allows the reduction in titration acidity and actual acidity (increase in pH) to be controlled.


Tijdens de vervaardiging van zuremelkkaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500 natriumcarbonaat toegevoegd om de door melkzuur veroorzaakte zuurtegraad te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingsculturen.

During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Tijdens de vervaardiging van zuremelkkaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500 natriumcarbonaat toegevoegd om de door melkzuur veroorzaakte zuurtegraad te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingsculturen.

During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.


Voor zuiver aquatische en hoofdzakelijk aquatische amfibieën dient de waterkwaliteit, met inbegrip van de ammoniakconcentratie en de zuurtegraad (pH) van het water, regelmatig te worden gecontroleerd.

For aquatic and semi-aquatic amphibians water quality, including the concentration of ammonia and the pH level in water, should be regularly monitored.


De pH dient zoveel mogelijk stabiel te worden gehouden omdat elke verandering in de zuurtegraad een effect heeft op andere waterkwaliteitsparameters.

As far as possible pH should be kept stable as any changes in pH will influence other water quality parameters.


3. Tot voer van ziektegevoelige dieren bestemde wei die afkomstig is van melk die een in punt 1 beschreven behandeling heeft ondergaan, mag pas 16 uur na het stremmen van de melk worden opgehaald en alleen naar de bedrijven worden vervoerd als de zuurtegraad minder bedraagt dan 6,0.

3. Whey to be fed to animals of susceptible species and produced from milk treated as described in paragraph 1 must be collected at least 16 hours after milk clotting and its pH must be recorded as < 6.0 before transport to pig holdings.


Het werd ontwikkeld voor andere doeleinden dan bodembescherming en behelst slechts een beperkt aantal bodemparameters, namelijk het gehalte aan organische koolstof, het gehalte aan zware metalen, de zuurtegraad en de buffercapaciteit.

It was designed for purposes other than soil protection and only addresses a number of soil parameters, e.g. organic carbon, heavy metals, soil acidity and buffer capacity.


Behoudens het bepaalde in punt 3 van bijlage I mag de honing geen vreemde smaak of reuk en geen begin van gisting vertonen, mag de zuurtegraad niet kunstmatig zijn gewijzigd en mag de honing niet zodanig zijn verwarmd dat de natuurlijke enzymen zijn vernietigd of grotendeels geïnactiveerd.

With the exception of point 3 of Annex I, it must not have any foreign tastes or odours, have begun to ferment, have an artificially changed acidity or have been heated in such a way that the natural enzymes have been either destroyed or significantly inactivated.




D'autres ont cherché : hoge zuurtegraad     zuurgraad     zuurtegraad     zuurtegraad van de silage     zuurtegraad van het kuilvoer     Zuurtegraad van de silage     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Zuurtegraad van de silage' ->

Date index: 2024-08-09
w