Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Anti-oxydans
Bederf van de silage
Bederf van het kuilvoer
Bederf van visproducten
Fysiek bederf
Stof die bederf onder invloed van de lucht tegengaat

Vertaling van "bederf van de silage " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
bederf van de silage | bederf van het kuilvoer

silage deterioration


anti-oxydans | stof die bederf onder invloed van de lucht tegengaat

antioxidant | substance to stop decay




bederf van visproducten

fish products decomposition | process of decomposition of fish products | deterioration of fish products | factors in process of decomposition of fish products


Overeenkomst inzake het internationale vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen en het gebruik van speciale vervoermiddelen bij dit vervoer

European Agreement on the International Carriage of Perishable Foodstuffs and on the Special Equipment to be used for such Carriage | ATP [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Daarin werd vastgesteld dat sommige bederf veroorzakende bacteriën (bacteriën die niet noodzakelijk een ziekte veroorzaken maar ervoor zorgen dat voedsel als gevolg van bederf niet meer geschikt is voor menselijke consumptie), met name Pseudomonas spp., afhankelijk van de temperatuur en het niveau van de initiële besmetting met dergelijke bacteriën, sneller kritieke niveaus kunnen bereiken dan pathogenen.

That opinion found that some spoilage bacteria (bacteria which do not necessarily cause illness, but can render food unacceptable for human consumption due to decay), in particular Pseudomonas spp., can reach critical levels more quickly than pathogens, depending upon the level of initial contamination with spoilage bacteria, as well as on temperature conditions.


Op 8 juni 2016 heeft de EFSA een bijkomend wetenschappelijk advies uitgebracht over de groei van bederf veroorzakende bacteriën tijdens de opslag en het vervoer van vlees.

On 8 June 2016, EFSA adopted a further scientific opinion on growth of spoilage bacteria during storage and transport of meat.


Aan bederf onderhevige levensmiddelen zijn levensmiddelen die bederven of vergaan, waarbij het doorgaans gaat om voedsel dat bijvoorbeeld nauwelijks is verwerkt of houdbaar is gemaakt en dat gekoeld moet worden bewaard om het proces van bederf en kwaliteitsverlies te vertragen (Codex Alimentarius).

Perishable food is defined as being subject to decay or destruction, usually food that has been, for example, minimally processed or not otherwise preserved and which relies on refrigerated storage in order to reduce the rate of decay and loss of quality (Codex Alimentarius).


in staat zijn de procedures in het kader van de voorschriften betreffende het vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen toe te passen, met name die welke zijn gebaseerd op de Overeenkomst inzake het internationale vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen en het gebruik van speciale vervoermiddelen bij dit vervoer (ATP);

be able to implement procedures to comply with the rules on the carriage of perishable foodstuffs, notably those arising from the Agreement on the International Carriage of Perishable Foodstuffs and on the Special Equipment to be used for such Carriage (ATP);


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
„antioxidanten”: stoffen die de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen door ze te beschermen tegen bederf door oxidatie, zoals het ranzig worden van vet en kleurveranderingen;

‘antioxidants’ are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes;


„conserveermiddelen”: stoffen die de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen door ze te beschermen tegen bederf door micro-organismen en/of tegen de groei van pathogene micro-organismen;

‘preservatives’ are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by micro-organisms and/or which protect against growth of pathogenic micro-organisms;


In dergelijke omstandigheden heeft de toepassing van deze warmtebehandeling geen toereikend bacteriedodend effect, wat kan leiden tot vroegtijdig bederf van het daaruit resulterende zuivelproduct.

In such circumstances, the application of such heat-treatments does not have a sufficient bactericidal effect, which may lead to an early spoilage of the resulting dairy product.


5. Bij de beoordeling of een levensmiddel ongeschikt is voor menselijke consumptie, wordt bezien of een levensmiddel onaanvaardbaar is voor menselijke consumptie, gelet op het gebruik waarvoor het is bestemd, als gevolg van verontreiniging door vreemd materiaal of anderszins, of door verrotting, kwaliteitsverlies of bederf.

5. In determining whether any food is unfit for human consumption, regard shall be had to whether the food is unacceptable for human consumption according to its intended use, for reasons of contamination, whether by extraneous matter or otherwise, or through putrefaction, deterioration or decay.


f) De gegevens van de thermografen moeten worden gedateerd en bewaard gedurende twee jaar en op elk verzoek worden overgelegd aan de personen die door de bevoegde autoriteit zijn aangewezen voor de controle van de inrichting, behalve voor aan microbiologisch bederf onderhevige produkten waarvoor deze termijn kan worden teruggebracht tot twee maanden na de uiterste consumptiedatum of de datum van minimale houdbaarheid.

(f) The data produced by recording thermometers must be dated and kept for two years so that they can be shown upon request to the officials appointed by the competent authority to inspect the establishment, save in the case of microbiologically perishable products, for which this period may be reduced to two months after the use-by or minimum durability date.


- zijn verkregen door verhitting van rauwe melk volgens een procédé waarbij de rauwe melk door middel van een ononderbroken doorvloeiing gedurende korte tijd aan een hoge temperatuur (minimaal 135 oC gedurende ten minste 1 seconde) wordt blootgesteld - met het doel alle overblijvende bederf veroorzakende micro-organismen en de sporen daarvan te vernietigen - en waarbij de melk op zodanige wijze aseptisch in lichtdichte of door de eindverpakking lichtdicht gemaakte recipiënten is verpakt, dat de chemische, fysische en organoleptische veranderingen van de melk tot een minimum worden beperkt;

- have been obtained by applying to the raw milk a continuous flow of heat entailing the application of a high temperature for a short time (not less than +135 oC for not less than a second) - the aim being to destroy all residual spoilage micro-organisms and their spores - using aseptic opaque containers, or containers made opaque by the packaging, but so that the chemical, physical and organoleptic changes are minimal,




Anderen hebben gezocht naar : anti-oxydans     bederf van de silage     bederf van het kuilvoer     bederf van visproducten     fysiek bederf     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'bederf van de silage' ->

Date index: 2022-05-05
w