Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Additief voor levensmiddelen
Bederfelijke levensmiddelen
Bederfelijke voedingsmiddelen
Bederfelijke waar
Conservering van levensmiddelen
Gerechten aantrekkelijk presenteren
Gerechten decoreren
Keukenbenodigdheden bewaren
Keukenbenodigdheden opslaan
Levensmiddelen aantrekkelijk presenteren
Levensmiddelenadditief
Operator sterilisatie levensmiddelen
Schotels mooi opmaken
Sensorieel toevoegingsmiddel
Technisch additief
Voorraad voor de keuken beheren

Vertaling van "conservering van levensmiddelen " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
conservering van levensmiddelen

food preserving [ preserving of foodstuffs ]


directoraat 2- Gezondheid, Consumentenzaken, Levensmiddelen, Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur, Audiovisuele Sector en Sport | directoraat 3 -Werkgelegenheid en Sociaal Beleid, Gezondheid en Levensmiddelen | directoraat 4 - Werkgelegenheid, Sociaal Beleid, Gezondheid en Levensmiddelen | directoraat Gezondheid, Consumentenzaken, Levensmiddelen, Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur, Audiovisuele Sector en Sport

Directorate 3 - Employment and Social Policy, Health and Foodstuffs | Directorate 4 - Employment, Social Policy, Health and Foodstuffs


levensmiddelenadditief [ additief voor levensmiddelen | sensorieel toevoegingsmiddel | technisch additief ]

food additive [ sensory additive | technical additive ]




temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken monitoren | temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

monitor temperatures in manufacturing process of food and beverages | supervise temperature in manufacturing process of food and beverages | monitor temperature in manufacturing process of food and beverages | view temperature in manufacturing process of food and beverages


Overeenkomst inzake speciale vervoermiddelen voor het vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen en het gebruik van dergelijke vervoermiddelen bij het internationale vervoer van bepaalde zodanige levensmiddelen

Agreement on Special Equipment for the Transport of Perishable Foodstuffs and on the Use of Such Equipment for the International Transport of Some of those Foodstuffs


door ionisatie behandelde levensmiddelen en ingrediënten van levensmiddelen

foods and food ingredients treated with ionizing radiation


bederfelijke levensmiddelen [ bederfelijke voedingsmiddelen | bederfelijke waar ]

perishable goods [ perishable commodity | perishable foodstuff | Perishable food(ECLAS) ]


gerechten decoreren | schotels mooi opmaken | gerechten aantrekkelijk presenteren | levensmiddelen aantrekkelijk presenteren

display food decoratively | present buffets | create decorative food displays | display food products


levensmiddelen opslaan volgens de geldende voedselveiligheidsnormen | voorraad voor de keuken beheren | keukenbenodigdheden bewaren | keukenbenodigdheden opslaan

place kitchen supplies in a larder | store supplies of kitchen | store kitchen supplies | store kitchen supply
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
al het water dat in enig levensmiddelenbedrijf wordt gebruikt voor de vervaardiging, de behandeling, de conservering of het in de handel brengen van voor menselijke consumptie bestemde producten of stoffen, tenzij de bevoegde nationale autoriteiten ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit van het water de gezondheid van de levensmiddelen als eindproduct niet kan aantasten;

all water used in any food-production undertaking for the manufacture, processing, preservation or marketing of products or substances intended for human consumption unless the competent national authorities are satisfied that the quality of the water cannot affect the wholesomeness of the foodstuff in its finished form;


Additieven zijn stoffen die om verschillende redenen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel, zoals conservering, kleuring, zoeten, enz. In de wetgeving van de Europese Unie worden zij omschreven als "elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze lev ...[+++]

Additives are substances used for a variety of reasons -such as preservation, colouring, sweetening, etc.- during the preparation of food. The European Union legislation defines them as " any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of such food results, or may be reasonably expected to result, in it or its by-products becoming directly or indirectly a component of such fo ...[+++]


Levensmiddelenadditieven zijn stoffen die op zichzelf gewoonlijk niet als levensmiddelen worden geconsumeerd, maar doelbewust aan levensmiddelen worden toegevoegd voor de in deze verordening omschreven technologische doeleinden, zoals de conservering van levensmiddelen.

Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.


Levensmiddelenadditieven zijn stoffen die op zichzelf gewoonlijk niet als levensmiddelen worden geconsumeerd, maar doelbewust aan levensmiddelen worden toegevoegd voor de in deze verordening omschreven technologische doeleinden, zoals de conservering van levensmiddelen.

Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(5) Levensmiddelenadditieven zijn stoffen die op zichzelf gewoonlijk niet als levensmiddelen worden geconsumeerd, maar opzettelijk aan levensmiddelen worden toegevoegd voor technologische doeleinden, zoals de conservering van levensmiddelen.

(5) Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose, such as the preservation of food.


(5) Levensmiddelenadditieven zijn stoffen die op zichzelf gewoonlijk niet als levensmiddelen worden geconsumeerd, maar opzettelijk aan levensmiddelen worden toegevoegd voor technologische doeleinden, zoals de conservering van levensmiddelen.

(5) Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose, such as the preservation of food.


(4) Levensmiddelenadditieven zijn stoffen die op zichzelf gewoonlijk niet als levensmiddelen worden geconsumeerd, maar opzettelijk aan levensmiddelen worden toegevoegd voor technologische doeleinden, zoals de conservering van levensmiddelen.

(4) Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose, such as the preservation of food.


De conservering van levensmiddelen is een Europese uitvinding, gedaan in de Napoleontische tijd, toen de noodzaak om haar soldaten te voorzien van niet-bederfelijke levensmiddelen de Franse regering ertoe bracht een premie uit te loven voor een geschikte conserveringsmethode.

The conservation of food products is a European invention which has its roots in the Napoleonic wars, when the need to feed soldiers with non-perishable foodstuffs led the French Government to offer a prize to anyone who succeeded in inventing a method of conservation.


Aanvankelijk dacht men dat dit het gevolg was van het elimineren van zuurstof door sterilisatie (Gay-Lussac) en het duurde tot 1860 voordat Louis Pasteur aan de hand van zijn ontdekkingen op het gebied van microben kon uitleggen dat de hoge temperaturen micro-organismen doodden, hetgeen de conservering van levensmiddelen mogelijk maakte.

At first, it was thought to be due to the elimination of oxygen by sterilization (Gay-Lussac), but it was Louis Pasteur who, in 1860, explained through his discoveries on microbes that high temperatures killed micro-organisms, thus allowing foodstuffs to be preserved.


b) al het water dat in enig levensmiddelenbedrijf wordt gebruikt voor de vervaardiging, de behandeling, de conservering of het in de handel brengen van voor menselijke consumptie bestemde producten of stoffen, tenzij de bevoegde nationale autoriteiten ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit van het water de gezondheid van de levensmiddelen als eindproduct niet kan aantasten.

(b) all water used in any food-production undertaking for the manufacture, processing, preservation or marketing of products or substances intended for human consumption unless the competent national authorities are satisfied that the quality of the water cannot affect the wholesomeness of the foodstuff in its finished form;


w