Noorwegen heeft een lichte daling van 0,8 procent laten z
ien in de omzet van eet- en drinkgelegenheden, die echter waarschijnlijk te verklaren is uit een aantal factoren, waaronder het weer.[lxv] In New York City en in Californië lijken de meeste horecagelegenheden te hebben geprofiteerd van de regelgeving voor rookvrije ruimten.[lxvi] Deze conclusie wordt bevestigd door
een internationale evaluatie van 97 onderzoeken, waarbij in onderzoeken op basis van objectieve gegevens als omzetbelasting en werkgelegenheidscijfers geen bewijs wer
...[+++]d gevonden voor enig negatief economisch effect.[lxvii]
For instance, in Norway, there has been a slight fall of 0.8% in sales in eating and drinking establishments but this is likely to be due to a number of other factors, including the weather.[lxv] In New York City and California, most hospitality industries appear to have benefited from smoke-free regulations.[lxvi] This is consistent with an international review of 97 studies, which failed to find any negative economic impact in studies based on objective data such as sales tax and employment figures.[lxvii]