Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Ad-hoc groep immigratie
Additief voor levensmiddelen
Bederfelijke levensmiddelen
Bederfelijke voedingsmiddelen
Bederfelijke waar
Coryneform groep 4
Coryneform groep E
Europees Comité voor drugsbestrijding
Groep Levensmiddelen
Groep drugs en georganiseerde criminaliteit
Groep levensmiddelen
Groep voor de politie- en douanesamenwerking
Groep voor gerechtelijke samenwerking
Groep voor vrij verkeer van personen
Levensmiddelenadditief
Operator sterilisatie levensmiddelen
Rhodos-groep
Samenwerkingsorgaan
Sensorieel toevoegingsmiddel
Stuurgroep II
TREVI-groep
Technisch additief

Vertaling van "groep levensmiddelen " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
Groep Levensmiddelen (materialen die met levensmiddelen in aanraking komen)

Working Party on Foodstuffs (Materials in contact with foodstuffs)


Groep Levensmiddelen (erucazuur)

Working Party on Foodstuffs (Erucic acid)




levensmiddelenadditief [ additief voor levensmiddelen | sensorieel toevoegingsmiddel | technisch additief ]

food additive [ sensory additive | technical additive ]




samenwerkingsorgaan (EU) [ ad-hoc groep immigratie | Europees Comité voor drugsbestrijding | groep drugs en georganiseerde criminaliteit | groep voor de politie- en douanesamenwerking | groep voor gerechtelijke samenwerking | groep voor vrij verkeer van personen | Rhodos-groep | Stuurgroep II | TREVI-groep ]

EU body for police and judicial cooperation [ Ad Hoc Group on Immigration | Group on Drugs and Organised Crime | Group on Police and Customs Cooperation | Group on the Free Movement of Persons | Rhodes Group | Steering Group II | Trevi Group ]


bederfelijke levensmiddelen [ bederfelijke voedingsmiddelen | bederfelijke waar ]

perishable goods [ perishable commodity | perishable foodstuff | Perishable food(ECLAS) ]


temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken monitoren | temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

monitor temperatures in manufacturing process of food and beverages | supervise temperature in manufacturing process of food and beverages | monitor temperature in manufacturing process of food and beverages | view temperature in manufacturing process of food and beverages




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
1. „gevarenidentificatie”: de identificatie van biologische, chemische en fysische agentia die schadelijke gezondheidseffecten kunnen veroorzaken en aanwezig kunnen zijn in een bepaald levensmiddel en diervoeder of een groep levensmiddelen en diervoeders.

‘hazard identification’ means the identification of biological, chemical and physical agents capable of causing adverse health effects and which may be present in a particular food and feed or group of foods and feeds.


(7) "groep marktdeelnemers": een groep waarin elke marktdeelnemer een landbouwer is die een bedrijf van maximaal 5 hectare cultuurgrond heeft, levensmiddelen of diervoeders produceert en eventueel ook betrokken is bij de verwerking van levensmiddelen of diervoeders.

(7) ‘group of operators’ means a group in which each operator is a farmer who has a holding of up to 5 hectares of utilised agricultural area and who may, in addition to producing food or feed, be engaged in processing of food or feed.


Gezien het belang van de stoffen van groep A, punten 1 tot en met 4, van bijlage I bij Richtlijn 96/23/EG en het feit dat de keuze is gevallen op het RIKILT – Instituut voor Voedselveiligheid, op grond dat het aan alle voorgeschreven criteria voldoet, moet het RIKILT met ingang van 1 januari 2012 voor de in groep A, punten 1, 2, 3 en 4, en groep B, punt 2, onder d), en punt 3, onder d), van bijlage I bij Richtlijn 96/23/EG bedoelde residuen worden aangewezen als het bevoegde EU-referentielaboratorium voor residuen van diergeneesmiddelen en contaminanten in levensmiddelen van dierl ...[+++]

Due to the importance of the substances in the Groups A (1) to A (4) in Annex I to Directive 96/23/EC and the fact that RIKILT – Institute of Food Safety was selected as fulfilling all the required criteria, it should be designated as the competent EU reference laboratory for residues of veterinary medicines and contaminants in food of animal origin, for residues listed in Annex I, Group A (1), (2), (3), (4), Group B (2)(d) and Group B (3)(d) to Directive 96/23/EC as of 1 January 2012.


21. maakt zich zorgen over de toegenomen speculatie met levensmiddelen die wordt waargenomen op de financiële markten; verzoekt de Commissie om een onderzoek naar deze kwestie in te stellen; ziet de conclusies van de Groep op hoog niveau inzake het concurrentievermogen van de voedingsmiddelenindustrie tegemoet en moedigt deze groep aan om doeltreffende maatregelen voor te stellen teneinde het marktevenwicht te herstellen;

21. Is worried by the increased level of speculation with food, as observed on the financial markets; calls on the Commission to launch an investigation into this matter; awaits the conclusions of the High Level Group on the Competitiveness of the Agri-Food Industry and encourages this Group to propose effective measures to address the imbalances in the market;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
21. maakt zich zorgen over de toegenomen speculatie met levensmiddelen die wordt waargenomen op de financiële markten; verzoekt de Commissie om een onderzoek naar deze kwestie in te stellen; ziet de conclusies van de Groep op hoog niveau inzake het concurrentievermogen van de voedingsmiddelenindustrie tegemoet en moedigt deze groep aan om doeltreffende maatregelen voor te stellen teneinde het marktevenwicht te herstellen;

21. Is worried by the increased level of speculation with food, as observed on the financial markets; calls on the Commission to launch an investigation into this matter; awaits the conclusions of the High Level Group on the Competitiveness of the Agri-Food Industry and encourages this Group to propose effective measures to address the imbalances in the market;


21. maakt zich zorgen over de toegenomen speculatie met levensmiddelen die wordt waargenomen op de financiële markten; verzoekt de Commissie om een onderzoek naar deze kwestie in te stellen; ziet de conclusies van de Groep op hoog niveau inzake het concurrentievermogen van de voedingsmiddelenindustrie tegemoet en moedigt deze groep aan om doeltreffende maatregelen voor te stellen teneinde het marktevenwicht te herstellen;

21. Is worried by the increased level of speculation with food, as observed on the financial markets; calls on the Commission to launch an investigation into this matter; awaits the conclusions of the High Level Group on the Competitiveness of the Agri-Food Industry and encourages this Group to propose effective measures to address the imbalances in the market;


een vermelding van de maximumhoeveelheid van ieder bestanddeel of iedere groep bestanddelen waarvoor een kwantitatieve beperking in levensmiddelen geldt en/of adequate duidelijke, gemakkelijk te begrijpen informatie, zodat de koper in staat wordt gesteld deze verordening of andere relevante communautaire wetgeving na te leven; indien dezelfde kwantitatieve beperking geldt voor een groep van bestanddelen die afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt, mag het gecombineerde percentage met één getal worden aangegeven; de kwantitatie ...[+++]

an indication of the maximum quantity of each component or group of components subject to quantitative limitation in food and/or appropriate information in clear and easily understandable terms enabling the purchaser to comply with this Regulation or other relevant Community law; where the same limit on quantity applies to a group of components used singly or in combination, the combined percentage may be given as a single figure; the limit on quantity shall be expressed either numerically or by the quantum satis principle.


een vermelding van de maximumhoeveelheid van ieder bestanddeel of iedere groep bestanddelen waarvoor een kwantitatieve beperking in levensmiddelen geldt en/of adequate duidelijke, gemakkelijk te begrijpen informatie, zodat de koper in staat wordt gesteld deze verordening of andere relevante communautaire wetgeving na te leven; indien dezelfde kwantitatieve beperking geldt voor een groep bestanddelen die afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt, mag het gecombineerde percentage met één getal worden aangegeven; de kwantitatieve b ...[+++]

an indication of the maximum quantity of each component or group of components subject to quantitative limitation in food and/or appropriate information in clear and easily understandable terms enabling the purchaser to comply with this Regulation or other relevant Community law; where the same limit on quantity applies to a group of components used singly or in combination, the combined percentage may be given as a single figure; the limit on quantity shall be expressed either numerically or by the quantum satis principle.


Bovendien kunnen levensmiddelen die verrijkt zijn met bepaalde nutriënten voor een zeer bepaalde, nauwkeurig omschreven bevolkingsgroep (een groep met een tekort of met een hogere behoefte, zoals bijvoorbeeld zwangere vrouwen) als levensmiddelen voor een bepaalde voeding of levensmiddelen voor bepaalde medische doeleinden onder de voor deze levensmiddelen geldende communautaire voorwaarden in de handel worden gebracht.

Furthermore, fortified foodstuffs containing certain nutrients for a specific, closely defined population group (with a deficiency or with a higher requirement, for instance pregnant women) can already be marketed as foodstuffs for particular nutritional requirements or as foodstuffs for medicinal purposes under existing Community rules.


4. onderstreept dat de ontwikkelingslanden geen homogeen agrarisch geheel vormen, maar dat deze groep van landen samengesteld is uit netto-exporteurs van levensmiddelen, die rechtstreeks profiteren van de algemene liberalisering van de handel, netto-importeurs van levensmiddelen, waarvan de marginalisering nog wordt verergerd door de daling van de prijzen als gevolg van een geleidelijke deregulering van de landbouw en de schuldenlast, en tot slot netto-importeurs van levensmiddelen gespecialiseerd in de export van enkele producten, di ...[+++]

4. Stresses that the developing countries do not form a homogeneous unit from an agricultural point of view but are made up of net food exporting countries which benefit directly from a general liberalisation of trade, net importing countries whose marginalisation is being increased by the fall in prices caused by a gradual deregulation of agricultural markets and by their debt burden and, lastly, net importing countries specialising in the export of a few products, which are subject to fluctuations in world prices and a steady erosion of their trade preferences;


w