Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Codex-comité voor levensmiddelenhygiëne
Groep Codex Alimentarius
Levensmiddelenhygiëne

Traduction de «levensmiddelenhygiëne » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


Groep Codex Alimentarius (levensmiddelenhygiëne)

Codex Alimentarius Working Party (Food Hygiene)


Codex-comité voor levensmiddelenhygiëne

Codex Committee on Food Hygiene
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Gelet op Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne (4), en met name op artikel 12,

Having regard to Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs (4), and in particular Article 12 thereof,


Die kleine en middelgrote ondernemingen die kunnen bewijzen dat er geen risico’s op het gebied van de levensmiddelenhygiëne bestaan, en dat de levensmiddelenhygiëne regelmatig wordt gecontroleerd, worden vrijgesteld van de HACCP-procedures.

Those small and medium-sized enterprises that can prove that there are no hazards in the area of food hygiene and that the hygiene of foodstuffs is regularly controlled are exempt from HACCP procedures.


1. hecht zijn goedkeuring aan het Commissievoorstel, voor wat betreft de levensmiddelenhygiëne, als geamendeerd door het Parlement;

1. Approves the Commission proposal, as regards the hygiene of foodstuffs, as amended;


(2) Artikel 5, lid 1, van Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne verplicht alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven zorg te dragen voor de invoering, de uitvoering en de handhaving van een of meer permanente procedures die gebaseerd zijn op de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP).

(2) Article 5(1) of Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs requires that all food business operators put in place, implement and maintain a procedure based on the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) principles.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(3) De ervaring heeft uitgewezen dat in bepaalde levensmiddelenbedrijven de levensmiddelenhygiëne kan worden gewaarborgd door de desbetreffende voorschriften in Verordening (EG) nr. 852/2004 correct toe te passen zonder gebruik te maken van het HACCP-systeem.

(3) Experience has shown that in certain food businesses, food hygiene can be ensured by the correct implementation of the food hygiene requirements laid down in Regulation (EC) No 852/2004 without having recourse to the HACCP system.


Voor wat betreft de rechtsgrondslag voor de verordening tot wijziging van Verordening nr. 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne (artikelen 95 en 152, lid 4, letter b)), kan deze als aanvaardbaar worden beschouwd, aangezien artikel 75, lid 3 geen betrekking heeft op levensmiddelenhygiëne.

As for the legal basis for the regulation amending Regulation No 852/2004 on the hygiene of foodstuffs (Articles 95 and 152(4)(b)), it is considered that this is acceptable, since Article 75(3) has no bearing on food hygiene.


Aangezien Verordening (EG) nr. 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne voorziet in de intrekking van Richtlijn 93/43/EEG van de Raad van 14 juni 1993 inzake levensmiddelenhygiëne (6), dient de onderhavige richtlijn alleen te voorzien in de intrekking van de richtlijnen betreffende producten van dierlijke oorsprong.

Since Regulation (EC) No 852/2004 provides for the repeal of Council Directive 93/43/EEC of 14 June 1993 on the Hygiene of foodstuffs (6), this Directive need only repeal the directives concerning products of animal origin.


Deze beschikking is van toepassing tot en met de betrokken datum als gedefinieerd in artikel 1 van Richtlijn 2004/41/EG van het Europees Parlement en de Raad van 21 april 2004 houdende intrekking van bepaalde richtlijnen inzake levensmiddelenhygiëne en tot vaststelling van gezondheidsvoorschriften voor de productie en het in de handel brengen van bepaalde voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke oorsprong (32).

This Decision shall apply until the “relevant date”, as defined in Article 1 of Directive 2004/41/EC of the European Parliament and of the Council of 21 April 2004 repealing certain directives concerning food hygiene and health conditions for the production and placing on the market of certain products of animal origin intended for human consumption (32).


Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne (4);

Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs (4),


Bepaalde gezondheidsvoorschriften die zijn vervat in Richtlijn 77/99/EEG van de Raad van 21 december 1976 betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de productie en het in de handel brengen van vleesproducten en bepaalde andere producten van dierlijke oorsprong(3), laatstelijk gewijzigd bij Richtlijn 97/76/EG(4), en in Richtlijn 93/43/EEG van de Raad van 14 juni 1993 inzake levensmiddelenhygiëne(5), zijn relevant voor de vervaardiging van collageen.

Certain health conditions contained in Council Directive 77/99/EEC of 21 December 1976 on health problems affecting the production and marketing of meat products and certain other products of animal origin(3), as last amended by Directive 97/76/EC(4), and in Council Directive 93/43/EEC of 14 June 1993 on the hygiene of foodstuffs(5), are relevant for the preparation of collagen.




D'autres ont cherché : groep codex alimentarius     levensmiddelenhygiëne     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'levensmiddelenhygiëne' ->

Date index: 2020-12-20
w